Coffee Lounge

zaterdag 5 maart 2005 11u19 | ilse | 4 reacties
Trefwoorden: .

Wat al sinds december meer een prinsje Winter leek, is de voorbije dagen uitgegroeid tot een heuse, toornige en vooral flinke koning, die ons om de oren slaat met sneeuw, ijzige wind en ander kouds.
Geen wonder dus dat wij vrijdagmiddag afspraken op een warme plek binnen ipv. buiten op een plein.
Locatie onzer keuze was deze keer de Coffee Lounge, op de Botermarkt. Ondergetekende kwam immers, zoals eerder gemeld, van de boekjesverkoop, en dat is lekker dichtbij.

De Coffee Lounge is een gezellige koffiebar waar je ook kunt internetten: een fantastisch alternatief voor kille cybercafees (u kent het soort wel: neon-licht, computers netjes op een rij). Het is immers altijd fijn om onder het genot van een kop troost het grote web te verkennen en hier hebben ze drie computers met diskettestation, CD-Rom en webcam (€ 0,05 / min, of € 2,50/uur). We zagen ook iemand een laptop inpluggen, zoals dat heet.

Wij waren echter niet gekomen voor de cyberspace maar voor warme drankjes. De kaart herbergt een uitgebreid assortiment koffie, thee, warme choco en dingen-voor-erbij. Wij gingen voor een eenvoudige Earl Grey tea (2 € ) en na lang twijfelen (er was ook heerlijk ogende chocoladetaart voor 3 € ) werd nog een stukje appeltaart (2 € ) besteld. Het weekend was immers begonnen en dan mag het al eens wat meer zijn.
We kregen elk een groot glas met losse thee (in een schepbuiltje) en een plakje cake ernaast. De appeltaart was warm, smeuig en rijkelijk voorzien van kaneel. Zoals het hoort dus.

De sneeuwbuien buiten en de gezelligheid binnen hielden ons langer dan verwacht in de Coffee Lounge. Het houten interieur, de mooie tafeltjes, de piano aan de wand en de vriendelijke bediening zorgen immers dat je je haast onmiddellijk comfortabel en ontspannen voelt. Voeg daarbij wat aangenaam gezelschap (daar moet u zelf voor zorgen…) en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde namiddag.

Toen we een paar uur later toch opnieuw de koude wereld besloten in te duiken bedroeg onze rekening 16 euro: dat waren 6 koppen thee, een stuk taart en een cola.

Info:
Coffee Lounge
Botermarkt (achter Belfort)
9000 GENT
T +32 (0)9 329 39 11
Open: alle dagen tot 19.00, gesloten op dinsdag

© 2005 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Hilde De Meersman

  Het is inderdaad zalig toeven in de coffelounge, met van die heeeeeeeeeeerlijke chocoladetaart mmm

 2. Reactie van Martine De Smedt

  Ik ben geboren en getogen Gentenaar èn ik hou van lekkere koffie. De combinatie Gent/goede koffie is dus een uitdaging. Sinds ik de coffee lounge heb gevonden ga ik ook nergens anders meer. Je krijgt er héérlijke Illy koffie, er is altijd een vriendelijke en verzorgde bediening, je zit daar rustig en ontspannen zo lang je maar wil, de sfeer is joviaal, warm en persoonlijk, alles wat geserveerd wordt is lekker. De combinatie van lekker eten, drinken èn vriendelijkheid heb ik toch nergens meer gevonden in het Gentse.

 3. Reactie van nele

  De bediening is de max! Als je slecht gezind bent moèt je daar een tas koffie gaan drinken, gegarandeerd dat de barman met de eeuwige gelukzalige smile ook een glimlach voor jou over heeft!

 4. Reactie van Peter

  Heel aangename sfeer en bediening.
  Hier voel je je thuis , rustig en ontspannen.
  Een man die weet wat gastvrijheid is en smaak heeft voor muziek en decoratie !
  Ik woon in het buitenland maar Coffee Lounge is de haven waar ik bij elke passage in België , telkens weer aanmeer