‘t Oud Clooster

donderdag 24 maart 2005 13u52 | admin | 31 reacties
Trefwoorden: .

Mijn compagnon die avond is een man die maar een paar weken per jaar thuis is. Hij werkt voor een grote baggerfirma en heeft er net een klus van enkele maanden in Mexico opzitten. Veel work en weinig play… Een man met Grote Honger, een mens die snakt naar wat deftige Belgische kost. Lang hoef ik niet na te denken over een geschikt adresje: het wordt ‘t Oud Clooster in de Zwarte Zusterstraat.
Heel toepasselijk gelegen naast een voormalig klooster (waar tegenwoordig trouwens een fijne bed and breakfast huist), een beetje verscholen achter een donkere gevel met kleine raampjes en een kolossale dubbele toegangsdeur, café-restaurant ‘t Oud Clooster heeft alles in huis voor een geslaagd avondmaal en een paar gezellige drankjes achteraf.

Het interieur is nogal religieus opgevat, de uitbater wil de naam van zijn etablissement duidelijk alle eer aan doen. Losweg verspreid staan heiligenbeelden, er hangen iconen en Jezus-prenten (waaronder eentje van de man met afwisselend open en gesloten oogleden – de eerste die ‘m vindt krijgt een pint!). De menukaart is, hoe kan het ook anders, een misboekje, en ergens in de ruimte beneden hangt een kolossaal schilderij van de uitbater in Christus-pose.
Boven staan een tiental tafeltjes, nogal dicht bij elkaar, en beneden twee grote tafels voor groepen en nog een paar kleintjes. Aan de ruime bar veel vast volk, het gaat er allemaal nogal gemoedelijk aan toe. Gezellig ook, met kaarsjes overal, een oude piano, engeltjes hier en daar en een kolossale luchter die opgetrokken is uit lege wijnflessen. Helaas doet die het niet meer!

Mijn disgenoten bestellen Sla met spek en appeltjes (10 €) en een moussaka (10 €), ikzelf doe me tegoed aan een brochette Oud Clooster (12,5 €). Het blijken drie voltreffers: de porties zijn groot en vooral lekker. De brochette is voorzien van een voortreffelijke huisgemaakte saus en kan worden besteld met brood, rijst of frieten. Aan het goedkeurende gemompel van mijn tafelgenoten merk ik dat het ook bij hen in de smaak valt. Ook op de bediening valt niets op te merken. Verder op de kaart vind ik nog dezelfde brochette met roquefortsaus, huisgemaakte spaghetti en lasagne, garnaalkroketten, … Als dessert kan je rijstpap bestellen. De gouden lepeltjes moet je er wel even zelf bij denken.
Na het eten is het nog gezellig wat doorzakken, want ‘t Oud Clooster heeft alles van een stemmige bruine kroeg waar je niet wordt buiten gekeken. Er is een ruime keuze aan bieren, sterke drank en frisdrank. Huismerk is Moeder Overste, dat van de tap wordt geschonken.

Info:
‘t Oud Clooster
Zwarte Zusterstraat 5
9000 Gent
Tel. 09-233.78.02
Alle dagen open vanaf 18 uur, maandag gesloten.
Reserveren is zeker en vast aan te raden!

© 2005 GENTBLOGT VZW

31 reacties »

 1. Reactie van Wouter

  De saus bij de Brochette Oud Clooster is inderdaad fan-tastisch!
  En ondanks alle religieuze dingen voelt een niet zo katholieke Gentenaar als ik er zich zeker op zijn gemak.

 2. Reactie van Mich

  Verdorie, ik was er net een stuk over aan het schrijven! :) In de prullenbak dan maar.

  Toch een mini-impressie: Ik heb er eergisteren “spaghetti ‘t Oud Klooster” gegeten. Heel erg lekker (ik herkende niet alle ingrediënten, maar het was vrij pikant en smaakte onder andere naar room, ananas en ham), maar véél te veel. Maar, euh, ook te veel kaas. Niet dat ik wil mierenneuken, maar een goede tip: Leg wat kaas opzij want schijn bedriegt, en voor je ‘t weet heb je één plakkerige brij op je bord.
  Staan onder andere nog op de menukaart: lasagne, calamares, omelet, toast, tortellini. Aan schappelijke prijzen: alles tussen de 5 en de 10 euro.

  Ondanks de lekkere spaghetti, vind ik die in Deus nog altijd de beste. Wie biedt beter? ;-)

 3. Reactie van i.

  spaghetti kastart! spaghetti kastart!

 4. Reactie van Mich

  Wel, daar wou ik eergisteren eigenlijk naartoe. Het is ongelooflijk lang geleden dat ik er nog geweest ben, maar het kot zat vol en bibi had natuurlijk niet gereserveerd.
  Scheel van de honger, maar ‘t Oud Klooster is gelukkig zéér dicht in de buurt. De Kastart is dus voor de volgende keer!

 5. Reactie van Swa

  @ Mich
  Sorry! ;-)

 6. Reactie van fhaentjens

  tijdens zijn veranderd. In 1995 2 keer op rij met voedselvergiftiging buitengelopen.
  Waarschijnlijk is die kok na 10 jaar ook dood zeker?

  greetz uit Kuwait, ipv mexico
  en geen baggeraar lol

 7. Reactie van Ruben

  ‘t Oud Klooster is inderdaad een aanrader: suppergezellige sfeer, vlotte bediening en lekker eten. Toch een kritische noot bij de brochette oud klooster: de saus en de groenten vind ik echt lekker, maar over de brochette zelf ben ik niet zo enthoussiast. Ik vind het vlees van de brochette nogal taai. De moussaka en de spaghetti zijn er wel zeer lekker. Een moeder overste gaat ook steeds vlot binnen.

 8. Reactie van Peter

  Ruben ,jong, ge hebt gelijk…ook Ons gezelschap vond het vlees aan de droge en taaie kant…maar daar weet ik het fijne van…ik ken namelijk de kokkin van de zaak….en ze verklaarde dat om economische (conccurentiële én begrijpelijke) redenen overgeschakeld was op een andere vleesleverancier.Ondertussen zouden ze wegens minder tevreden klanten terug overgeschakeld zijn op de gebruikelijke leverancier.
  Voor de rest niets op aan te merken.Véél eten voor buddgetaire customers.
  Lekker ook en aangenaam en ongedwongen sfeertje.
  Greetz
  Da Pete

 9. Reactie van fre

  ni trunten mannen, dit is een ernstig vlaams restaurant. Echte ‘kost’ voor de grote honger voor een schappelijke prijs. en je moet eens het wit wijntje proberen.

 10. Reactie van Annelies

  Elke keer opnieuw lekker eten en een leuke bediening. Als we ergens willen gaan eten dan reserveren we altijd in het Clooster!
  Voor ons hoeven er geen andere restaurants te zijn….
  Probeer eens de salade met appeltjes en spek! Je kan er met 2 van eten en het ligt boordevol met stukken fruit…. zalig!

 11. Reactie van V. O.

  S.O.S.

  t oud clooster vind ik ook heerlijk, alleen wil ik een etensfeestje geven voor 20 man, waar vind ik een lekker, graag zelfs orgineel, alternatief voor een gelijkaardige prijs? Want ook voor t clooster is onze groep van feestvierende hongerigen té groot. Ribbetjes hebben we al vaak gedaan, iemand ideetjes??

  S.O.S.

 12. Reactie van katrijn

  Een lekker etentje voor 20 man?

  De Averulle in Aalter is schitterend! Voor elk wat wils: pasta’s, slaatjes, vispannetje, omeletten en ovenschotels. Steeds vrij veel suggesties beschikbaar. Zeer budgetvriendelijk (7 à 11 euro) en zeer vriendelijke bediening. Een echte aanrader!

 13. Reactie van Fille

  amai, allemaal zeer lovende commentaar over de plaats waar ik werk.. kleine opmerking: de appeltjes in de sla zijn vervangen door geitekaas(nog altijd zeer lekker natuurlijk) en de sluitingsdag is zondag i.p.v. maandag geworden

 14. Reactie van woony

  ik ben zeer benieuwd geworden naar dit restaurant :), maar ik ken niet goed mijn weg in Gent. Dus ik zocht op mappy.com naar de zwarte zuster straat maar die bestond blijkbaar niet :s. Iemand snel uitleggen waar dit ergens is? Ik heb een vaag vermoeden, tss de onderberg en oude houtlei?

 15. Reactie van petervc

  Zoek ‘ns op >>>Verkeer>>>Stadsplan. De Zwartezusterstraat ligt niet ver van de Veldstraat.

 16. Reactie van O.

  @woony. inderdaad, tussen Onderbergen en Oude Houtlei… is ook de straat van de St-Lucas academie.

 17. Reactie van E

  het is dus op ZONDAG dat het gesloten is, niet op maandag

 18. Reactie van K.

  Ondertussen een jaar verder als ik naar de laatste post kijk. ‘k Hoop dat het er nogsteeds super is, want ik ben van plan daar eens naartoe te trekken.

 19. Reactie van K.

  Die brochette ‘t Oud Clooster is idd super!!!!

 20. Pingback: Ntone » Blog Archive » Verjaardag

 21. Reactie van Ntone

  Die brochette is idd zalig lekker!
  Volgende keer probeer k ook de rijstpap is :D

 22. Reactie van Stijn

  ‘t Oud Clooster is niet te missen. :P

 23. Reactie van lvb

  >

  Het eten in ‘t Oud Klooster is inderdaad super!
  De spaghetti heb ik er nog nooit geproefd. Raar maar waar, de spaghetti’s in de zijn echt jummie! Misschien daar eens proberen? ;) En bovendien heel verzorgd in een lekkere mooie bruine kroeg.

 24. Reactie van lvb

  Sorry, blijkbaar foutje gemaakt hierboven…
  Ik bedoelde de Speakers’ Corner, aan de Heuvelpoort:
  http://www.speakerscorner.eu/

 25. Reactie van O.

  Ook een manier om reclame te maken. ;)

 26. Reactie van lvb

  Euhm ok, een beetje ;)
  Maar Mich vroeg of er ergens nog betere spaghetti’s waren dan in de Deus. Dus deed ik een voorstel ;)

 27. Reactie van snoes

  toch ook graag even mijn mening gegeven. we zijn er op een avond langsgelopen met nederlandse vrienden en heel toevallig binnengegaan. het valt niet zooooooo op als je er langs loopt dat het een restaurant is. de verrassing was dan ook groot. hele vriendelijke ober die ons met graagte wilde bedienen (ook al was het al na 9u30) zonder probleem.. en lekker eten. slaatje met geitekaas was subliem lekker, ook stoofpotjes met bier bereid waren super zacht en zeker niet droog. tortelini was heel erg goed (wel veel) we hebben genoten van een avond puur belgische gezelligheid met nederlanders… dus als je daar in slaagt moet het goed zijn!

 28. Reactie van K.

  Ik kom hier speciaal zoeken naar het telefoonnummer, want mijn man wil er nog eens naartoe gaan.
  Deze keer ga ik eens iets anders van de kaart kiezen. Hij houd het bij ‘de brochette’.

 29. Reactie van m.kort

  beste mensen van t oude clooster,
  ik wil graag reserveren voor 5 personen op 30 mei na 20.30 uur.
  ik weet nog niet presies hoelaat wij ariveren vanuit amsterdam.
  wij slapen dan dat weekend in de bed and breakfast naast uw restaurant.
  ik zal u zo spoedig mogelijk laten weten hoe laat wij komen.wilt u deze reservering even bevestigen en ook uw telefoonnr.vermelden zodat wij u kunnen bellen..
  vriendelijke groetjes marian kort

 30. Reactie van piet

  Ik ben door de goede reclame voor Deus hierboven daar (12.07.2008) met mijn echtgenote spaghetti gaan eten. Was wel lekker, maar ben niet te spreken over de service van de patron: ik duidde een Australisch wijntje aan van 15.5 EUR de fles. De vriendelijke serveuse kwam me later zeggen dat die fles niet meer beschkbaar was maar dat ik aan hetzelfde bedrag een beter (duurder) wijntje kreeg. Toen ik achteraf, na de lekkere spaghetti en het lekker wijntje, de rekening kreeg, stond daar een fles van 22.5 EUR op. Bleek toen dat de serveuse een foutje gemaakt had (ze gaf dat toe). We stelden toen voor het verschil in twee te delen. Ze kwam terug na overleg met de patron en zei dat de patron dit niet aanvaardde omdat het echt wel een duurder wijntje (dan die 22.5 EUR dan) was. We hebben toen maar die 22.5 EUR betaald, maar wel gedacht dat die patron niet voor zijn klanten staat : bewust een klant laten opdraaien voor een misverstand van het personeel … en de patron vond het blijkbaar ook de moeite niet om tot bij ons tafel te komen ivm dit misverstand. Wij vonden het dan ook niet de moeite hierover verder te discussieren : enkel de serveuse kon daarvan het slachtoffer worden. Samengevat : voor ons blijft ‘t Oud Clooster echt wel de aanrader – bovendien met zeer vriendelijke patron.

 31. Reactie van Charline

  Spijtig dat je om 20uur met een groep van acht man reserveert en om 20u30 nog altijd opeengepropt aan het wachten bent. Een aperitiefje van het huis zou een mooie compensatie zijn, maar we zijn hongerig en dorstig ergens anders gaan eten.