Beveiligde fietsenstalling deel 3

woensdag 30 maart 2005 11u00 | Lien Braeckevelt | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Enkel om jullie op de hoogte te houden: de heropening van de beveiligde fietsenstalling aan het Sint-Pietersstation is – alweer- uitgesteld. Normaalgezien zou die opnieuw de deuren openen (eigenlijk sluiten, gezien de aard van het product) begin april. Een mailtje aan de nieuwe uitbater leerde me dat de fietsenstalling pas zal opengaan ergens in de tweede helft van april. Of we al ergens kunnen intekenen blijft onduidelijk.

Het was me wel al duidelijk dat ze de geplande datum niet gingen halen. Meer dan het bijeenzetten van achtergelaten fietsen en het uitbreken van de vorige chippalen lijkt er niet gebeurd te zijn.

Dat vind ik trouwens steeds opnieuw een raadsel op zich. Hoe komt het dat zoveel mensen hun fiets gewoon achterlaten? Zelf in een beveiligde fietsenstalling? Toegegeven, die laatste was wel voor iedereen toegankelijk het laatste half jaar. Maar toch! Zoveel fietsen die overal in Gent staan en zoveel ervan die gewoon weken, maanden, jaren blijven staan?

Ondertussen blijf ik trammen naar het station, al ga ik toch weer regelmatig met de fiets, kwestie dat er niets gemakkelijker is om je te verplaatsen door Gent met een stalen ros.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fietsenstalling deel 1
Fietsenstalling deel 2

© 2005 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van Huug

  Ik krijg er ook het schijt van. Al die fietsen. Van wie zijn die ? Het staat er maar allemaal. Toemme.

 2. Reactie van annemie

  ja, fietsen in gent, da’s wel ‘t superste,
  er zijn talloze beveiligde parkeerplaatsen voor die monsters die ze auto’s noemen, maar uwe fiets.. die is vogelvrij!
  ja, fietsen is nog altijd zoiets “alternatiefs”, da moe ge zelf maar weten als ze uw vehikel nie ‘au serieus’ nemen,
  (straf, hé, in deze tokio-norm-tijden!)
  een beetje meer plaats (1 autoplaats is goed voor 5 fietsen)
  maar: parkeergarages voor auto’s kunnen wel van ‘ons’ belastinggeld, fietsen zijn: ‘achtergelaten vuiligheid’
  (ze brengen natuurlijk niet zoveel taksen enzo op)

 3. Reactie van Bie

  En er is eindelijk beweging gekomen in de fietsenstalling, want vandaag was de uitgangsdeur dicht! Na meer dan een jaar geopend te zijn is dat toch wel opmerkelijk. Als ze nu ook nog eens kuisen (de vuilbakjes zijn ook al een jaar niet meer geleegd) en ze een nieuw systeem installeren, dan kan ik eindelijk terug mijn fiets op een treffelijke manier stallen.
  Hoop doet leven!

 4. Pingback: Hoera « Fietsbult

 5. Reactie van baba

  Maar staan bewaakte fietsenstallingen in gent dan?Wat is bewaakt?Ik wil gerust betalen ,om met een gerust hart ,mijne velo ergens achter te laten.