Restaurant De Rave

zondag 17 april 2005 11u30 | ilse | 11 reacties
.

“Waar zullen we eten vanavond?”, vroeg ik het gezelschap. Soms is immers zelfs bij mij de inspiratie naar een eetplek ver te zoeken. Een mens keert immers altijd terug naar wat hij kent, en waarvan hij weet dat het er goed toeven is. Het was echter hoog tijd voor een nieuwe ontdekking: verandering van spijs doet immers eten, dat weet iedereen.
Mijn tafelheer had een aantal weken geleden gegeten in De Rave en was daar zeer content van, dus we besloten ook die avond naar de Schepenhuisstraat te trekken.

Restaurant De Rave veranderde een drietal maand geleden van eigenaar en het is duidelijk dat de zaak nog bezig is met een clienteel op te bouwen: we konden zonder probleem een plaatsje krijgen, hoewel we niet hadden gereserveerd.
In dit pand in hartje Gent, achter de vrijdagsmarkt heerst een rustige atmosfeer. De strakke inrichting, ruim bemeten zitplaatsen en zachte muziek op de achtergrond zorgen ervoor dat de eetzaal een zen-gevoel oproept. Geen plek om met een bende uitgelaten vrienden te gaan eten, maar ideaal voor een rustig avondje met z’n twee.

De kaart is eerder beperkt: keuze uit een viertal voorgerechten en zeven hoofdgerechten. Dat lieten wij echter niet aan ons hart komen, want wat op de menulijst stond, viel alvast in ons beider smaak en we weten bovendien uit ervaring dat een te uitgebreide kaart in een klein restaurant vaak resulteert in minder verse keuken.
Wij kozen voor de handgesneden gerookte zalm (10 euro) en de carpaccio van Wagyu rund (10 euro) als voorgerecht. Voor de hoofdschotel selecteerde mijn gezelschap de tongfilets op wijze van de chef (22 euro) en ikzelf de Mechelse koekoekfilet met camembertsaus (16 euro).
We besloten het een keer breed te laten hangen die avond en lieten de huiswijn (15 euro) voor wat hij was. In plaats daarvan gingen we voor een uitstekende witte Sancerre (20 euro).

Na een kwartiertje werd het voorgerecht geserveerd: bij mij een bord met filterdunne carpaccio, gekoeld en afgewerkt met wat basilicum, verse parmesan-krullen, olijfolie en grof zeezout (aangenaam trouwens dat er zowel wat parmesan als zout bij werden gegeven in aparte potjes, zodat je zelf kunt doseren). Aan de overkant zag ik stukjes gerookte zalm in gezelschap van een spiegelkwartelei ( Is dit een bestaand woord, trouwens? Zo niet: nu is het er wel eentje, meneer Vandale) op een mini-wentelteefje. Een verassende combinatie, maar bijzonder smakelijk…
Ook verrassingen bij het hoofdgerecht. In typische fusion-stijl baadden de tongrolletjes in een saus met een vanille-toets en vond ikzelf mijn koekoek terug op een spiegel van romige camembert-saus: combinaties waar ik zelf niet was opgekomen maar die als zeer geslaagd werden beoordeeld.

We sloten af met koffie en een whiskey ( De Rave beschikt over een whiskey-kaart waar de kenners zeker hun gading in zullen vinden, zo sprak mijn gezleschap) en betaalden voor dit alles 86 euro.

Dit restaurant is -naar mijn bescheiden mening- een nog onontdekte parel in de kroon van de Gentse horeca. En ik sluit dan ook af met de wens dat ik u, dierbare lezer, heb overtuigd om dit -bij velen nog onbekende- adres ten gepaste tijde een bezoek te brengen….

Info:

De Rave
Schepenhuisstraat 2, 9000 Gent
tel: 09/225 96 60
website

© 2005 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

 1. Reactie van bruno

  En ik kan u daar alleen maar in bijtreden:

  http://blog.volume12.net/2005/03/002013.htm

 2. Reactie van Bert

  Als je verlegen zit om een adresje, kan ik “de kleine burgemeester” aanraden. Al duizend maal langs gelopen, maar pas enkele weken geleden voor het eerst binnen gestapt.
  Je hebt wel wat geduld nodig, de gerechten worden “a-la-minute” klaargemaakt, maar zijn het wachten waard.
  Zeker het bord met suggesties bekijken en als de lasagne met drie soorten vis erop staat, een aanrader. Andere aanrader is de huisgerookte forel…

 3. Reactie van Bert

  Dit even vergeten:
  http://www.dekleineburgemeester.be/
  Waaistraat 14 – 9000 Gent

 4. Reactie van Eva

  De Rave nog niet aangedaan, maar vorige week uitgebreid genoten in Soup Culture in de Schouwburgstraat

  Heerlijk degustatiemenu met aangepaste wijnen die er evenzeer als het eten zeer mochten wezen.
  Absoluut één van de beste adresjes in Gent !
  Ongelofelijk dat het niet helemaal volzat, terwijl dichte drommen zich aan de overzijde door het geflonker van café théatre lieten verleiden, dat zowel op kwaliteit, prijs/kwaliteit als onthaal in het niets verzinkt bij soup culture.

  Eva

  http://www.soupculture.com

 5. Reactie van wouter

  Ben zelf niet van het Gentse maar tijdje geleden ook een bezoekje gaan brengen in restaurant de rave. Vond dit ook zeker een voltreffer. Prijs-kwalitiet en zeer vriendelijke bediening. Je voelt je er bijna thuis…een echte aanrader voor iedereen!

 6. Reactie van marco

  Wij zijn al verschillende keren naar de Rave geweest. Zowel met weinig als met veel is het zeer aangenaam vertoeven. Het eten is mooi geserveerd en heel lekker. Het is de ideale combinatie van nouvelle cuisine en je buikje goed rond eten. Zeker nog te doen!!!

 7. Reactie van helena

  Uit nieuwsgierigheid en eigenlijk een beetje onverwacht, want we wilden eigenlijk naar de braderie in de Mageleinstraat en omgeving… (dacht nu toch dat dat ‘s avonds ook nog was), zijn wij vrijdagavond de Rave binnengestapt.

  Mijn vriend en ik namen allebei een aperitiefje en het degustatiemenu. Voor het voorgerecht werd onverwacht nog een lekker bordje frisse salade opgediend. Als voorgerecht was er de zalm met aardappel en een heel lekker kruidensausje (mooi gepresenteerd), als hoofdgerecht stond heilbot met noordzeegarnalen op het menu, en als dessert mag je kiezen… Dit alles werd doorgespoeld met een lekkere huiswijn, en voor mijn vriend: een heerlijke whiskey om af te ronden.

  En inderdaad, ik kan enkel maar bevestigen wat hierboven allemaal staat: aangename sfeer, heel lekker, zeer vriendelijke bediening, en de kok komt nadien nog eens een praatje met iedereen maken. Dit is zeker nog een adresje om naar terug te keren….

 8. Reactie van Mieke

  sinds kort zijn het opnieuw andere eigenaars. ben er voordien nooit geweest, maar de nieuwe eigenaars kunnen het zeker evenaren!!! zeker proberen!!!!

 9. Reactie van thierry vermunicht

  2009-02-08. uiteindelijk zijn we bij restaurant De Rave geweest, met ons vieren. Als aperitief hadden we de mousserende wijn, die vergezeld werd van 3 fijne mondvullertjes. Gevolgd door steenbolkfilet met een fijn safraan sausje, vergezeld van gebakken schorseneertjes! De andere gasten verkozen de pompoensoep of de scampi’s. Dit vergezeld van een goede keuze van witte huiswijn vanuit de gascogne. als hoofgerecht de medaillon van konijn in gezelschap van schelpjes en rode kool, aangevuld met een graanmosterdsausje en een Côte du Rhone. als dessert ofwel de mille feuille met appel en ijs of verse fruitsalade of creme brulee. Bediening, ontvangst, decor, materiaal, prijs/kwaliteit… => een aanrader om zeker terug te keren.

 10. Reactie van Nele

  op zaterdag 4 april zijn we voor mijn vriend zijn verjaardag gaan eten in de rave!
  Hij geeft nogal een fijne smaak, met de goeie commentaren op het internet besloot ik te reseveren! Prijs kwaliteit uitstekend! Knap hoe ze met 2 mensen de zaak runnen, vriendelijke bediening, rustige muziek, gezellig muziek. Ideaal om met z’n 2 rustig te gaan eten! Prachtig ingericht. Wij hebben de maandmenu gekozen,de gerechten smolten in onze mond! De borden worden creatief versierd!Gewaagde wijn keuze bij de vis, maar was enorm lekker! fijn eten, mooi op het bord afgewerkt!Zeker een adres om nog eens terug te keren!

 11. Reactie van nice as ice

  Restaurant De Rave is inderdaad de moeite waard! We gaan er zeker naar terug!
  Vorige week ook nog een ander restaurantje ontdekt: “Central au Paris” tussen Belfort en Stadhuis (naast Leffecafé). De inrichting is wat ouboullig, maar het eten is werkelijk héérlijk! Het maandmenu is niet duur en de bediening is écht schitterend!