Duvel Droomschip

zondag 10 juli 2005 21u09 | Bruno Bollaert | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Frederik LerouxHet Duvel Droomschip is een van mijn vaste haltes geworden op de Gentse Feesten. Meestal sprokkelen we nog gauw ergens een middagmaal bijeen onderweg tussen Sint-Pietersstation en het Emile Braunplein, maar van 14u af is het jazz geblazen onder de tent. Met als dubbele bonus: droog als het regent, afgeschermd van de zon maar toch volledig open als het te warm is.

Vorig jaar heb ik er een aantal zeer goede acts kunnen zien, waarvan er dit jaar minstens twee terugkeren: Lady Linn & Her Magnificent Seven (maar liefst twee keer) en de winnaars van vorig jaar, het Robin Verheyen Trio (die komende donderdag ook het Blue Note Festival mogen openen).

Als ik op tijd wakker geraak vindt u mij er dit jaar overigens ook voor de jazz aperitiefconcerten om 11u (dagelijks vanaf maandag 18, op de zon- en feestdagen wordt de jazz vervangen door folk). Om 14 uur is er ook kinderanimatie (zodat mama en papa rustig van de jazz kunnen genieten), en ‘s avonds (20u) Salsa initiatie, gevolgd door een optreden.

aNoo4tet

Doen dit jaar mee aan het Jong Jazztalent concours: Astolfi Swingtet (17), Ottla Kwartet (18), David Vandermaesen Quartet (19), El Stick (20), Lillee’s World (21), Carlo Nardozza Quintet (22), Ollie’s J. (23), Adriaan van de Velde Quartet (24). De winnaars van vorig jaar, Robin Verheyen Trio, mogen afsluiten op maandag 25 juli.

Het Duvel Droomschip slaat letterlijk de tenten op aan het Emile Braunplein. U vindt het achter de Korenmarkt, tussen de Sint-Niklaaskerk en het Belfort.

(Het hele jazz-programma van de Gentse Feesten op de officiƫle site. Een impressie van vorig jaar vindt u in deze flickr foto-set.)

© 2005 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Filip

    En vergeet het droomschip in de avond niet! Tot 3u ‘s nachts ambi-muziek.

  2. Reactie van G.C.

    hm duvel…

  3. Reactie van Jean Marie de Wulf

    Waaw, voor de Duvel,maar toch niet in plastiekbekers? of toch?