Wake

woensdag 12 oktober 2005 10u01 | ilse | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

Minder vrolijk nieuws in onze mailbox deze ochtend.

“Op vrijdag 16 september kwam een fietster tragisch om het leven op de Dendermondsesteenweg, ter hoogte van de lagere school “De Vlieger”, vlakbij Nieuwhof.
Haar stuur werd geraakt door een wiel van een traag rijdende vrachtwagen, in een onduidelijke verkeerssituatie. Dit is een prototype van ongeval door onaangepaste wegeninfrastructuur: de rijweg is te smal voor gemengd verkeer.

De Fietsersbond in Gent, de buurtraad van de Dampoort, de plaatselijke scholen en een aantal organisaties uit de buurt houden samen een dodenwake op vrijdag 14 oktober om 15.45u op de plaats van het ongeval.
Iedereen is uitgenodigd hieraan deel te nemen.”

Wij hier op Gentblogt bieden de familie en vrienden van het slachtoffer ons diepste medeleven aan en hopen dat u massaal aan deze oproep gehoor zal geven.

© 2005 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Wake

  1. Reactie van Jean Marie de Wulf

    Wilt u onze deelneming overbrengen aan de familie van deze Mevrouw of Juffrouw.
    Dergelijke tragische feiten drukken ons weer met ons gezicht op de feiten: de weg is er voor iedereen! De persoon met de meeste “macht” moet rekening houden met de zwakkere, de zwakkere moet rekening houden met zijn zwakheid. Als een van beide er geen attentie voor heeft wordt het een drama.
    De derde speler wordt ook veelal vergeten: de openbare weg. Dat is een soort orkestleider die alle actoren moet helpen in dezelfde partituur harmonisch te spelen. Blijkbaar is het hier dat het meest gevrongen heeft: een duidelijke plaats voor iedereen en voor elkeen..