11 November Viering Zuidpark

woensdag 16 november 2005 12u29 | Peter Waterschoot | 23 reacties
Trefwoorden: , , .

En daar hobbelen ze weer achter hun vlaggen aan. De opa’s der opa’s. De laatsten der Mohikanen. Helden van het verleden. Niet meer van het heden. Enkele grijze regenjassen en een fanfare. Vijftigplus is de regel. Op een paar overjaarse scouts na. Behaarde blote benen in een korte broek. Some people never grow up. Other people grow very very old. Rimpels en medailles tellen.
11 november. Mijn lens trilt. Ik mis mijn opa.

1. bloemenkransen en pardessu’s
2. old boys
3. in loving memory

tekst en foto’s Peter Waterschoot

© 2005 GENTBLOGT VZW

23 reacties »

 1. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Peter, waarom moeten die commentaren over onze oud-strijders altijd zo cynisch? Denk eens goed na waar het hier over gaat: mensen die ongewild soms tot hun dood of ernstig lijden toe hun job gedaan hebben. Velen kregen de kans niet om op hun prepensoen te wachten. Onze vrijheid die hadden we niet meer zonder hen. Een buitenlandse indringer heeft hier alles in de war gestuurd in ons mooi opgebouwd kegelspel. Dank zij velen die er nog zijn, maar ook zij die er niet meer zijn kunnen we leven met slechts zeer weinige irritaties. Zestig jaar leven wij hier al zonder oorlog. Zelfs uw ouders hebben misschien geen oorlog gekend. Misschien is dat de oorzaak van ‘het zich onbetrokken voelen’…..
  Spijtig.

 2. Reactie van ItwasI,

  jean marie ge zoekt spijkers op laag water. Dit stukje was een hedendaags EERbetoon. Ik shreef over de aandoenlijkheid van het oud worden. ook al ben je ooit een held geweest. En over het feit dat met deze mensen misschien ook een deel historisch geheugen in het graf verdwijnt. Want niet alles hebben ze verteld.
  Waarom denk je dat ik dit soort dingen opzoek?
  ; omdat ik vind dat er geen aandacht meer voor is. leer eens tussen de regels lezen hé zeg.

  P.

 3. Reactie van ItwasI,

  ik vind u wel een beetje paternalistisch.eerlijk gezegd.

 4. Reactie van Lena

  Ik vind het een aandoenlijk stukske. Het raakte me.

 5. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Het zal moeilijk zijn me te overtuigen. Ik voel wel goede bedoelingen, maar uwgebruikte vorm is voor mij moeilijk te vatten. Misschien heb ik een andere gevoeligheid, en dan ligt zoiets in onze eigenheid.
  In het woord paternalist zit het woord pater of vader, en dat ben ik ook, en als vader wil graag mijn ervaring meegeven, aan wie er wil naar luisteren, of lezen.
  Ik hoor graag nog wat achtergrondse vioolmuziek als men zijn gevoelens wil uitdrukken, ouderwets?

 6. Reactie van ItwasI,

  inderdaad, zo zie ik het woord paternalist ook. U bent duidelijk wel bekommerd.Maar, U mag er in casu dit stukje wel van uitgaan dat deze 35 jarige zijn geschiedenis kent. En zeer veel respect heeft. En missschien mocht U het nu nog niet begrepen hebben; België is een stokpaardje van me. Net als oude mensen. Moet u misschien veen surfen naar m’n website; onder vakje les vieux Belges. Ik wil er gerust een partijtje cello komen bij spelen.

  gegroet.P.

 7. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Ook van mij is Belgie een stuk van mijn leven, van mijn belangstelling. Ik hou van de waarden die in die iets oudere sfeer naar voor komen, nostalgie noeme we dat. Maar die worden toch zoveel aangevallen, dikwijls door mensen die niets te bieden hebben om die waarden te vervangen

 8. Reactie van ItwasI,

  indeed!

 9. Reactie van Leen

  Die laatste reactie van Mijnheer de Wulf is er toch echt wel over; naar aanleiding van deze hedendaagse aanpak van een monumentaal gebeuren, zo weeral een mening spuien van “vroeger was het beter”.
  Die belerende toon in al zijn reacties begint op den duur te vervelen. Tijd voor een apart forum: “de Wulf leert de wereld hoe het moet”

 10. Reactie van filip

  hihi Leen, ‘k kon het niet laten toch even te glimlachen…

 11. Wat gaat het er toch steeds snel hard aan toe op internetfora en blogs, hé. Blijkbaar is deze nieuwe vorm van dialoog het Circus Maximus van taalpsychoten, ideoloten en fatsoenrakkers geworden. Een sociologische studie waard, me dunkt!

 12. Reactie van Hendrik

  Wat een gezeik.Gewoon een heel goede reportage als het mij vraagt.

 13. Reactie van dhont

  Beste Scheire, in plaats van stuntjes met scheten in den humo te verkopen zoudt ge zonder enige sociologische studie een documentaire moeten kennen waarbij de lokale shamaan het als een sport zien zoveel mogelijk bonen te eten. Humor is universeel en de beste therapie. Anderzijds moet deze blog misschien weerhouden voor jonge positivo’s. Mensen die dank zij de zogenaamde babyboomgeneratie het heel normaal vinden dat water uit de kraan komt en melk uit de fles. Die het normaal vinden op reis te gaan, geld te verdienen, kleren te kopen en wiens kinderen elke morgen bij Panos aanschuiven voor een broodje. Die als volleerde volwassene een poster voor het raam hangen met een hart voor –30 en haat tegen wildplassers. Ondertussen parkeren ze hun wagen wel eventjes voor de garagepoort van een andere. Die als goedverdiener, want anders komen ze er door financiële beperkingen niet op een weblog, hun mening al dan niet dagelijks spuien op al waarover ze een mening hebben. Neveneffecten? Wat kraakt, blaakt. Stinkende scheten hoor je niet.

 14. Reactie van yves

  Eens met Lena.
  @ dhondt: ik snap niet wat je wil zeggen. Play it again.

 15. Reactie van Lena

  Eens met Yves. Ik snap ook niet wat Dhondt wil zeggen.

 16. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Wat heb ik nu alweer verkeerd gedaan? Zijn er dus kategorieen van mensen die hun gedachte niet mogen neerschrijven in deze blog? Als ik denk een boodschap te moeten overbrengen, al staat het een andere niet aan, mag ik dat dan niet meer? Mij vervelen toch ook sommige uitspraken, maar ik maak me er niet zenuwachtig om, of ik laat ze liggen voor wat ze zijn, of ik reageer op mijn manier. Ik kom ook uit voor wie ik ben, geen deknaam, geen aka….
  Voor sommigen hebben dus iets oudere(?) mensen geen recht meer van spreken, de vuilhoop of het crematorium. Wij hebben dus het recht niet om ons kleine ervaringen te vertellen, wij vervelen u zodra we iets zeggen dat u kan storen. Sorry maar aan dergelijke censuur doe ik niet mee.

 17. Reactie van Jeronimo

  allez jongens, dit is ‘tzeflde al ruzie maken op aan ene zijn sterfbed…
  shake hands en go for worldpeace!

 18. Reactie van Lena

  Heu, voor de duidelijkheid, Jean-Marie, ik had het niet op uw reactie maar wel op die van Dhondt.
  En er is toch niemand die zegt dat ge uw gedacht niet moogt schrijven? Alleen mogen anderen dat toch ook?

 19. Reactie van yves

  worldpeace!

 20. Reactie van ItwasI,

  pok pok pok
  tikkenei.
  iedereen zegt wat hij/zij wilt.
  pok pok pok
  tikkenei
  tik tik tik
  iedereen tikt wat hij/zij denkt
  omelet dikketet
  wie blijft communiceren, overbrugt misverstanden
  en da’s altijd eengoede zaak
  DOCH “communicatiegeilheid” is ook niet proper.
  niewaar?. enfin. tot daar en niet verder zou ik zeggen.

  Hoera, dan heb ik in dit geval het laatste woord.Hie Hie Parodie!
  ((not!) anders zou het gent.blogt ni zijn.)

 21. Reactie van Jean Marie de Wulf

  ‘Lena’ is dus zeker niet ‘Leen’.
  En gelukkig zien we het leven terug een vreedzaam plooi nemen. Bestaat er zoiets als een echte “Blog”mentaliteit of ben ik hier toch niet volledig op mijn plaats?
  Zeg Jeronimo, ik verkoop mijn sterfbed niet voor hij gebruikt werd. Mijn vooruitzichten mikken op een leeftijd van over de 95.

 22. Reactie van ItwasI,

  en lang leve de oudstrijders !
  Dat ze nog vele malen 11.11. mogen doen.

 23. Reactie van Leen

  Neeneen, ben niet “Lena”. Het was heus niet mijn bedoeling enige polemiek te starten/voeren. Ik ben een “avid reader” en grote fan van gent.blogt en waar mijn bescheidenheid mij telkenmale tegenhoudt om mijn mening ten berde te brengen op deze blog, ontsnapte het mij deze keer… een mening is een mening, maar (steeds) trachten anderen de les te spellen, tsja… een voorbeeld voor anderen laat zichzelf wel herkennen en zoekt de erkenning niet op