Foto van de dag

zondag 8 januari 2006 2u05 | Georgie | 20 reacties
Trefwoorden: .

Het Zuiderpoortcomplex door Georgie Malter.

Zuiderpoort

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2006 GENTBLOGT VZW

20 reacties »

 1. Reactie van Lieve

  Deze foto heeft iets onwezenlijks. Je zou bijna denken dat het een computermodel is waarmee bouwpromotoren indruk maken. Wat is de architecturale meerwaarde van die Zuiderpoort? Dat gebouw lijkt op de tientallen troosteloze dozen die zich vooral langs de toegangswegen tussen Brussel en Zaventem of langs het viaduct Hermann-Debroux in Oudergem opstapelen.

 2. Reactie van Peter

  nice!

 3. Reactie van Georges

  Daar ben ik het volledig mee eens. Het gebouw heeft niks origineels meegekregen.

  Het lelijkste gebouw die ze nu aan het bouwen zijn in Gent vind ik toch zeker de nieuwe faculteit van de Universiteit naast de St. Pietersabdij, dat is echt een schandevlek voor de omgeving.

 4. Reactie van otto

  toch een prachtige foto!

 5. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Zelfs met een moeilijk onderwerp kan een goede fotograaf een mooi beeld maken, of hoe zeggen ze’t in ‘t Gents: “lieleke menschen trekken ‘t schuunst”.

  Nu persoonlijk vind ik dit gebouwen complex niet zo’n gedrocht, de waarde ervan moeten we uit het praktisch en functioneel gebruik halen. De ligging is wel van zelfsprekend, voor zover de Lijn wil evolueren. Ik denk dat we inderdaad onze stad in die kring rond ons stadscenrum zullen moeten zien groeien.
  Maar a.u.b. dat ze onze Kuipe en haar gezelligheid respecteren!

 6. Reactie van Pieter

  Ik ken het gebouw niet, maar die foto ziet er redelijk ‘fake’ uit. Hebben jullie ergens een grotere versie ?

 7. Reactie van yves

  @ Jean Marie: gisteren het verhaal aanhoord van één van de werknemers uit de Zuiderpoort: hallucinant. De blunders en kinderziektes zijn niet gering.
  @ Pieter: het voorste deel van de foto is een ander gebouw (ontworpen door Beel? of Crepain?).

 8. Reactie van krisvd

  @ Yves: is dat geen gebouw van KBC? Volgens mij inderdaad ontworpen door Crepain

 9. Reactie van skimmer

  Ik hou wel van die, wat ik zelf zou noemen (vraag me niet waarom;), Chicago industrial style…

 10. Reactie van Jeronimo

  idd knap licht: precies architecturale advertentie

 11. Reactie van Maybe

  Zou her niet leuk zijn moesten alle Gentse bloggers nu eens foto’s nemen van hun Gent vanuit het raam waar ze wonen of op kot zijn en dan liefst nog mooie ook. We zouden Gent eens zien zoals dit nog nooit is vertoond en in geen enkel boeksken is verschenen. Je zou er ook een wedstrijd kunnen van maken zoals met de tramlijnen. Aan jullie het woord en de daad.

 12. Reactie van musselman

  prachtige foto zeg!

 13. Reactie van Pieter

  Ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar IS het wel een foto ? Het ziet er allemaal perfect uit, ietsje té perfect. De boom op de voorgrond ziet er een beetje ‘gemaakt’ uit en de gebouwen tonen geen enkele afwijking tov een computermodel. Daarnaast zie je zelden dat er zo’n wolken voorkomen én dat het gebouw toch helemaal mooi verlicht is.

  Nu, het kan zijn dat ik té kritisch ben (dat komt wel eens voor), maar ik vind de grens werkelijkheid / gephotoshopte werkelijkheid / virtuele werkelijkheid hier iets te vaag.

 14. Reactie van Eddy

  Deze foto is echt genomen met oog voor detail. Kan de maker van deze foto wat meer uitleg geven over hoe hij dit heeft gemaakt. Ik bedoel daarmee of hij gebruik heeft gemaakt van speciale technieken en met welk soort fototoestel.

  pracht van een foto, al is het gebouw niet zo oogstrelend.

 15. Reactie van Roland

  Ik steun Nr 11 met zijn voorstel

 16. Reactie van elce

  @Pieter – een goede fotograaf heeft een oog voor zulke zaken
  @Maybe – een goed idee – maar foto’s uit het raam zijn reeds meermaals hier getoond.
  Knap fotowerk – goede inbeeldstelling – goed gebruik van de mogelijkheden die een breedhoek biedt

 17. Reactie van Pieter

  @ elce: uiteraard heeft een fotograaf ‘een oog’ voor juiste invalshoek, beeldcompositie gecombineerd met een goede technische kennis. Waar ik op doel is dat deze foto misschien gephotoshopped is, óf een computermodel. Maar ik ken de locatie niet, dus kan ik er niet over oordelen. Daarom vroeg ik even een grotere versie zodat het mogelijk is eventuele ‘imperfecties’ te onderscheiden, want nu ziet het er – naar mijn mening – ietsje té ‘gelikt’ uit (bv. de bovenste verdieping, en de ramen van het gebouw aan de rechterkant van de foto)

 18. Reactie van stef

  @11&15
  ik sluit me volledig aan…
  Gezien het wedstrijdidee hier niet slecht valt en foto’s toch ook een belangrijke plaats innemen…
  De behoefte aan die andere invalshoek op Gent is er zeker. Ik ga alvast eens door mijn harde schijf struinen.

 19. Reactie van AB

  ik sluit me aan bij 13.
  Is dit wel een foto?
  Indien wel: schitterend
  Indien niet: schitterend

 20. Reactie van veerle

  Het is een mooie foto,maar ik werk in dat gebouw en het is verschrikkelijk (en dat is nog zacht uitgedrukt).ik kan niets maar dan ook niets positief zeggen over de “Zuiderpoort” en wens de ontwerpers eenzelfde werkplek toe.