Feest! Feest!

vrijdag 17 februari 2006 15u28 | Redactie | 29 reacties
Trefwoorden: .

Gentfeest!U merkte het eergisteren al: Gentblogt heeft deze weken haar feestneus op. We bestaan immers een jaar, en een feestje is dan eigenlijk wel zo een beetje op zijn plaats, dachten wij (en Samson) zo. Een feestje vooral voor u, lieve lezers en commentatoren, maar ook voor de vele organisaties die ons het afgelopen jaar met informatie allerhande bestookt hebben, en – laat ons daar eerlijk in zijn, we moeten daar niet dun over doen – eigenlijk ook wel een feestje voor onszelve.

Wil u dus ons en uzelf en de uwen van jetje zien geven op een beest van een feest, rendez-vous op 24 februari in de Bal Infernal. Vanaf 20u30 palmen we den Bal helemaal in, om vanaf 21u van skinny dipping te doen in vier (!) gratis (!) vaten bier, ons mild ter beschikking gesteld door 4 politieke partijen, en een karrenvracht niet-alcoholische drankjes, ons al even mild ter beschikking gesteld door nog een andere politieke partij.

Een ideale gelegenheid om mekaar eens vleselijk tegen het lijf te lopen, en en passant politiek Gent duidelijk te maken wie of wat er nu echt in Gent leeft.

Veel feest dus, volgende week vrijdag 24 februari om 20u30, in de Bal Infernal in de Kammerstraat. Be there!

© 2006 GENTBLOGT VZW

29 reacties »

 1. Reactie van cc

  Tof ! Tof!

  Na dansvoorstelling ‘catastrophe communication combinatoria’ (met Karolina Wolkowicka) in Vooruit kom ik zeker es langs
  benieuwd de bloggers te zien en te leren kenne

 2. Reactie van marlon vanco

  Ter info, Leuven Blogt (in wording?) stak eergisteren de koppen bijeen. Ik maakte nogmaals reclame voor Gent Blogt, beter kan niet in dit genre: laagdrempelig, gevarieerd, actueel, klasse etc. Toch zijn er mensen die daar nog over struikelen (in Leuven!). Waarom per se het warm water opnieuw willen uitvinden? Tja.

  ‘n avond Gent,
  Marlon V.

 3. Reactie van Kielse Blogger

  Vanwege deze kleine wijkblog: iep iep oera voor Gent Blogt.
  Was er in mijn thuishaven ook maar zo’n gedreven team voor Antwerpen Blogt.

 4. Reactie van Tanguy Veys

  “Vier (!) gratis (!) vaten bier, ons mild ter beschikking gesteld door 4 politieke partijen, en een karrenvracht niet-alcoholische drankjes, ons al even mild ter beschikking gesteld door nog een andere politieke partij.

  VLD, CD&V, Groen!, SP.a en wie weet Spirit of N-VA

  Een gratis vat; is dat de prijs die gent.blogt vraagt om als gastblogger te fungeren?
  Dan begrijp ik dat er geen vat van Vlaams Belang tussen zit.
  Of is er een ander leugentje om bestwil?

  Boeh, wat zijn we weer verzuurd…

  Tot vrijdag !

 5. Reactie van Den Deen

  Gij gaat toch geen pintjes komen drinken die geschonken zijn door andere partijen zeker? Breng anders ook een vat mee?
  Of doe je de toastjes?

 6. Reactie van Steven Noels

  @TV: de vraag is nochtans gesteld geweest, op 15/2 rond de middag om precies te zijn. Misschien moeten jullie beter jullie mailboxen in de gaten houden? Correctie: we merken hier net dat de mail naar info@vlaamsblokgenteeklo.org gestuurd is ipv naar info@vlaamsbelanggenteeklo.org. Excuses voor de misschien begrijpelijke vergissing.

 7. Reactie van Den Deen

  @TV: Zo zie je maar weer, eerst van uwen tak maken met het doel anderen te destabiliseren om daarna zelf op je gat te gaan.

 8. Reactie van evdbossche

  Vind het eigenlijk een heel bedenkelijk idee, vaten laten schenken door politieke partijen. De één wil/kan niet onderdoen voor de ander. Is het dan echt te veel gevraagd je pintje zelf te betalen ? Moet een feest gesponsord worden door de politiek ?
  Van ‘t VB wil ik niks drinken en ‘t is heel schoon van Groen om jullie te steunen, maar ze kunnen die steun zelf wel beter gebruiken !
  Gent blogt verkoopt zichzelf, als je het mij vraagt…

 9. Reactie van petervc

  @evdbs: ‘t is een beetje simpel om alles en iedereen maar als verkocht te beschouwen, terwijl daar geen enkele bewijsbare reden voor is.
  als de bijtjes van gentblogt nu ‘ns naar aloude traditie een flinke buikfles zouden klaarzetten waar iedereen die een gratis pintje/iets anders krijgt een kleine bijdrage stort (laat ons zeggen, de prijs van een pintje in de Charlatan zonder wc), dan hebben ze eindelijk wat werkingsmiddelen. en dan hebben wij ze gekocht :-) (of zo iets)

 10. Reactie van Steven Noels

  @evdb: wat petervc zegt.

  Nee, iedereen zijn eigen drank laten betalen op ‘ons feestje’ vonden we geen optie: dan is het geen feest meer, en één van de hoofdbedoelingen is toch om de mensen te bedanken die ons al die tijd gelezen of van informatie voorzien hebben. Iemand met de ene hand bedanken en met de andere laten betalen, daar zijn we zo niet voor, maar helaas is er geen geld in kas hier bij Gentblogt. Dus hebben we vaten gezocht waar die het gemakkelijkst te vinden zijn – momenteel toch.

  Verkocht? Dat de mensen denken wat ze willen: als het goed is doen ze dat zowiezo toch. Beschouw die vaten als een soort premature belastingsrecuperatie. :)

 11. Reactie van coolville

  misschien ook even stilstaan bij het feit dat gentblogt integraal bestaat uit vrijwilligers, en als derden ons willen helpen om een fuif op poten te zetten, kan dat toch maar alleen zijn om de trouwe lezers en vrijwilligers eens te bedanken.

 12. Reactie van Huug

  Een premature belastingsrecuperatie, precies.
  @evdbossche: Het is ons gelukt om geld uit de zakken van de ‘politiekers’ te kloppen en het is alweer niet goed !? Pfft, doe ons maar eens na ! ;-)

 13. Reactie van Tanguy Veys

  Is er nu nog interesse voor een vat gesponsord door het VB?

 14. Reactie van eva

  Ik draag het cordon sanitaire een warm hart toe. Geen feestjes met VB-vaten voor mij. Plaats genoeg voor mij om in Gent elders te fuiven, in dat geval. Gent is gelukkig groot genoeg.

  Sorry dat ik hier wellicht als eerste de open sfeer kom vergallen en de toon (negatief ?) zet.
  Voor de goede orde : ik heb in de verste verte niets met gent.blogt te maken (occasionele bezoeker met voornemen om te komen feesten).

 15. Reactie van lode !

  allez allez
  een vat is een vat hé,
  en 4 vaten, da zijn er 4 keer zoveel als één!
  en ‘t zijn de politiekers die toch dat deel van hun dotatie besteden zoals we er normaal alleen maar van dromen (of zijn’t allicht verkiezingen of zo??)
  kom Eva.. wij gaan daar een paar pintjes schellen

 16. Reactie van De Jean

  Zeg Veys, dat vatkomt dat van U of van de Partij? Ik denk dat die van Gent blogt geen persoonlijjke campagne willen steunnen.

 17. Reactie van Tanguy Veys

  @ Den Jean: Daar valt nog over te onderhandelen :-)

  Feit is dat aan het Vlaams Belang geen vraag gesteld werd, maar de pintjes zullen mij daarom niet minder smaken hoor !

 18. Reactie van evdbossche

  Ik ben daar misschien heel principieel in, maar als ik geen geld heb om te feesten, dan geef ik geen feest.
  Als je geld (een vat, chips, wat dan ook) aanvaardt van politici, dan mag je er donder op zeggen dat ze iets terug verwachten, de meest aandachtsgeile op kop. In die zin vind ik dan ook dat je je ‘verkoopt’. De gretigheid waarmee Tanguy Veys hier reageert spreekt trouwens boekdelen.
  Groen heeft tussen haakjes al geen dotatie meer, dus daar gaat het argument ‘recuperatie van belastinggeld’ niet op.
  Laat het intussen de feestvreugde niet bederven. Mijn bedenkingen zijn een mening, allerminst giftig bedoeld.

 19. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Moeten de feestactiviteiten van gentblogt.be de weergave zijn van de verhoudingen van gentse bevolking of mogen we ook eens onder echte demokraten vergaderen?

 20. Reactie van Peter

  tja. Te Gast is ook al een onwaarschijnlijk forum voor de politici om zich es wat beter te laten kennen. Hier dicht gentblogt de politici burger kloof …. Blikbaar vinden de plitici dit ook heel waardevol dat dit kan gebeuren en smijten ze er daarom op vraag van gentblogt ook een vaatje tegenaan. Volgens aloude Vlaamse moraal kunde da natuurlijk nie accepteren. want ge moet toch van nee zeggen. zie maar da ge achteraf U schuldig moet gaan voelen etc. etc. Enfin zeg. We gaan de kloof tussen de ‘verkozenen van het volk’ en ‘het volk’ vrijdag gewoon VOLGIETEN met gerstenat, ik hoop dat, naast het ‘niet weg te denken’ immer aanwezige Vlaams Behang ( hier in hoofde van mr. Veys), er ook de andere ( positief aan het bestuur deelnemende )politici, samen met hun vat aanwezig zullen zijn, en dat het een memorabel feest moge worden met veel klaps & confrontatie allerhande & uitgewisseling wordt. Dat zat ik zo te denken………
  tot de vrijdag.P.

 21. Reactie van Coolville

  groot gelijk Peter, en meneer vandenbossche:
  vergeet niet dat het hier een feest betreft, en géén politiek debat, het is wel zo dat iederéén mag posten op gentblogt, maar dat wil daarom niet zeggen dat de blog daarmee kleur zou kiezen of bekennen.

 22. Reactie van ciesvankwis

  Laten we eerlijk zijn: there’s no such thing as a free lunch.
  Ik kom dus zeker een pint meedrinken en bedank mezelf en de Gentenaars om elk jaar braaf hun belastingen te betalen, waarvan de partijen hun dotatie krijgen en waarmee ze aldus ons een vat kunnen geven.
  Democratie? Noem het zoals je wil. Mocht het ieder voor zich zijn, er zouden waarschijnlijk weinig fuiven gegeven worden.

 23. Reactie van Francis Van den Eynde

  Beste,

  Ik vernam dat U nog steeds geen vat vanwege het Vlaams Belang beloofd werd en dit omdat u voor ons een verkeerd e-postadres hebt gebruikt.
  Ik kan U indien U nog dorst hebt, en wie zou daaraan twijfelen, namens Vlaams Belang Gent een vat aanbieden.
  Kunt u mij over de te volgen procedure informeren?

  Met dank bij voorbaat voor u spoedig antwoord en vriendelijke groeten,

  Francis Van den Eynde

 24. Reactie van filip

  Lappegem, als dit zo verder gaat, gaan jullie die fuif beter in café Roelandt of iets van die strekking kunnen geven… beuh!

 25. Reactie van Peter

 26. Reactie van evandenbossche

  Allez, democraten onder elkaar…
  Moet er NOG zand zijn ? (of bier)

 27. Reactie van Peter

  …???

 28. Reactie van Michel

  Vóór we vergeten dat eigenlijk allemaal om feesten gaat, zetten we de commentaren hier eventjes af. :)

 29. Reactie van Steven Noels

  Een reactie van de redactie op deze discussie vind je hier.