Gent dicht op zaterdag 20 mei

vrijdag 19 mei 2006 8u17 | jm | 2 reacties
Trefwoorden: , , , , , , .

Gent moet een stad van dichters worden volgende zaterdag. Vanaf 14 uur kun je ze niet meer ontlopen. Niet alleen aan (of bij slecht weer in) het Poëziecentrum op de Vrijdagsmarkt (waar u desgewenst een lichaamsdeel kan laten beschrijven door een kalligraaf), maar overal in de stad. Zo staan voor het Post Plaza gebouw op de Korenmarkt een vijftal tafels, waaraan telkens een dichter zit die op aanvraag een persoonlijk gedicht voor de voorbijgangers brengt. Ook tramlijn 1 & 21 zullen niet aan Gent dicht ontsnappen.

‘s Avonds (19u30) valt er dan nog meer te beleven in de foyer van de Vooruit. Zijn o.a. van de partij: Kristien Hemmerechts met poëzie van Herman de Coninck, Darling Britney, Ria de Pita, Sacha De Backer, etc. Niet meteen de grootste namen uit poëzieland, maar wel het opkomende ontstuimige jonge talent. Dichters zat in elk geval, nu nog luisteraars. Jullie, dus!

Nu nog hopen dat de weergoden zich bedenken!

[Update] Wie liever op veilig speelt, kan vanavond reeds in de Vooruit naar Koningsblauw, bedoeld als huldeblijk aan Herman de Coninck. Werken mee Erwin Mortier, Stefan Hertmans, Bart Moeyaert en Leonard Nolens.

Het dagprogramma van het poëziefestival Gent dicht, speelt zich af op zaterdag 20 mei in de binnenstad (van 14 tot 18). Voor het avondprogramma kan u vanaf 19u30 terecht in de theaterzaal van de Vooruit, toegang 6 EUR

© 2006 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

 1. Reactie van c.

  Jammer dat ze nie tot op de muie geraken, ‘t is daar feest van’t wiekend

 2. Reactie van Joël Neyt

  Als de dichters goed op dreef zijn of de wind zit mee, drijft de poëzie zeker tot in de hemel van de muie (of De Muide).

  Ondertussen reeds naar Koningsblauw op 19 mei in de Vooruit geweest op zoek naar schoonheid met een gebalde geluksvuist na een geslaagde werkweek.

  Het was een politiek correcte poëzieavond met heel veel werkelijkheid (onder meer de dood van de tweejarige Luna en haar oppas Oulemata in Antwerpen kreeg een terechte plaats in de poëzie van stadsdichter Bart Moeyaert).

  Bedankt, Erwin Mortier, voor je mystieke kracht die wortel schoot in de grote theaterzaal; bedankt, Stefan Hertmans, voor je gemaskerde, ingehouden adem; bedankt, Bart Moeyaert, voor je eenvoudig taalvernuft; bedankt, Leonard Nolens, voor je wereldwijde (Ant)werpen; bedankt, Claire Chevallier (pianovertolking van Ravel), voor je muzikale ontrafelen. Samen met Piet Piryns maken jullie vanaf nu deel uit van “De hectaren van het geheugen” van Herman De Coninck.

  Daarna was het natuurlijk weer niet genoeg. “Honger is het beste vlees” (dixit Leonard Nolens)