Braakliggend

vrijdag 4 augustus 2006 22u27 | Hans Dekeyser | 13 reacties
Trefwoorden: , , .

Hm. De vorige waar in Gent van O. was wel heel erg eenvoudig. Benieuwd of deze dat ook is.

Eén van de vele ex-negentiende-eeuwse fabrieksterreinen in Gent. Hetwelk?

fvdd

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2006 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

 1. Reactie van bert

  ik zou gokken: malmar nv, dicht bij gent dampoort

 2. Reactie van Arthur De Decker

  Volgens mij staat er een windmolen.

 3. Reactie van Arthur De Decker

  Inderdaad achteraan Malmarsite. Zie foto bij inzending van 10 mei 2006. Of is dat daar reeds Baertsoen-Buyse?

 4. Reactie van Huug

  Eerder een gsm-mast..

 5. Reactie van Guido Van Peeterssen

  De fotograaf staat op de Malmarsite met de rug naar de Timmerfabriek. Wat je ziet is een stukje van de Oxfam wereldwinkel in de Ververijstraat samen met hun (nog steeds) kapotte windmolen.

 6. Reactie van O.

  Inderdaad.

 7. Reactie van Michel Vuijlsteke

  Volgende keer moeilijker maken, tedju.

 8. Reactie van Kurt

  Dit is inderdaad te makkelijk. De Timmerfabriek houdt ons al de hele week bezig. Het was wel plezant. (Ik heb leren salsa dansen.) Nu nog wachten op het prachtige park vlak achter onze deur.

 9. Reactie van yves

  De WW verkast deze herfst z’n magazijn naar Destelbergen, naar het complex vlakbij de R4 waar de Vlaamse Opera z’n atelier had. (Die zitten nu in Zele). Ze groeien sneller dan verwacht… .

  Als het meezit bouwt de Steinerschool op deze site een sportschuur. Overdag voor de school, ‘s avonds voor de rest van de wereld. Hopelijk lukt dit mooie idee.

 10. Reactie van Arthur De Decker

  @ O.: U vroeg achter een ex-negentiende-eeuws fabrieksterrein.U gaat blijkbaar akkoord met het antwoord “Malmar”. Dit staalverwerkend bedrijf NV Malmar is echter slechts sedert 1963 daar gevestigd en is dus geen negentiende-eeuws fabriek doch wel eentje uit de twintigste eeuw.(Zie mijn bijdrage “De Heirnis als draaischijf van het openbaar vervoer ten oosten van Gent” in Van Wei Tot Wijk,1888, p.119). De foto toont dus wel degelijk een terrein van de ex-negentiende-eeuwse textielfabriek Baertsoen-Buysse dat tot zeker aan de tweede wereldoorlog zijn hoofdingang had aan de bocht van de Dendermondsesteenweg waar nu diverse grote winkelcentra zijn gevestigd doch dat doorliep tot achter de huizen van de Nijverheidsstraat te Sint-Amandsberg. Achter de huidige Malmarsite staan tevens nog diverse fabrieksgebouwen van Baertsoen-Buysse te verkrotten. Echte industriële archeologie. Ik stuur foto’s naar Gent Blogt.
  Besluit: het antwoord was dus wel moeilijker dan Michel en Kurt en ook O. blijkbaar dachten…

 11. Reactie van O.

  Tja, ik ga niet beginnen redetwisten, ’19de eeuws’ is inderdaad niet juist. Soit.
  Maar het antwoord Malmar reken ik wel goed.

 12. Reactie van GuidoVP

  @ Arthur,
  Je mag nu ook niet te veel zitten vitten hé.
  Het is een 19de eeuws bedrijventerrein dat gekend is onder de naam Malmar site. Als je het zo strikt bekijkt is er in Gent enkel een Sint-Janskerk en géén Sint-Baafskathedraal. Als we gaan kwissen, wat zou je dan als juiste antwoord rekenen?
  En wat betreft de moeilijkheidsgraad: ik ken Gent als mijn broekzak en heb het vaak moeilijk om de beelden te herkennen. Maar als je het spoor van de Gentblogt redactie volgt (en dat is nu echt niet moeilijk) kom je vaak op het juiste antwoord uit.
  Die mannen kénnen hun stad niet alleen , ze voélen de stad. Er zitten daar precies wat West-Vlamingen in de redactie die een inburgeringscursus volgen, of niet?

 13. Reactie van Arthur De Decker

  @ Guido,
  sorry als ik vitterig overkom.Ik bedoel het positief. Zo leert iedereen bij, ik inclusief.