Risotto met varkensvlees

dinsdag 21 november 2006 13u13 | Lien Braeckevelt | 8 reacties
Trefwoorden: , .

Week van de SmaakEen Gents recept?

Wel euh, al mijn ingrediënten komen uit Gentse winkels: de GB aan Dampoort, de slagerij in de Sleepstraat, en de Turkse winkel in de Dampoortstraat. Voor deze risotto met varkensvlees stond dit op mijn boodschappenlijstje.

De ingrediënten

  • 250 gram roergebakken varkensvlees
  • 500 gram champignons
  • 125 ml verse room
  • 1 glas witte wijn
  • kippenbouillon (in blokjes oplossen in water of 1 1/4 liter kippenbouillon)
  • klont boter en 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui en 3 teentjes knoflook
  • 225 arborio rijst (rijst voor risotto)
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas + extra voor het serveren
  • een handvol peterselie
  • 1 citroen

De bereiding

Risotto met varkensvleesVerhit de boter en olijfolie in de pan. Laat de ajuin en de look even bakken en voeg dan de rijst toe. Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden toe. Roer de hele tijd goed door. Voeg bouillon toe totdat de rijst romig is. Reken maar op 20 minuten.

Bak ondertussen het varkensvlees. Snij de champignons in schijfjes en stoof in de andere pan de champignons gaar.

Als de rijst zacht klaar is, voeg er dan het varkensvlees, de champignons, de wijn, de parmezaanse kaas,de room, het citroensap en de peperselie aan toe. Roer goed om. Proef en breng eventueel op smaak met peper. Laat nog 2 à 3 minuutjes rusten. Garneer met geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas.

Smakelijk!

© 2006 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van VTR

    Zeer lekker receptje. Wij maken meestal een variant hierop klaar door het vlees in de wok te bereiden met nog wat extra groentjes (o.a. wat paprika en zo).

  2. Reactie van egel

    Zeer lekker. Het vlees is heel gemakkelijk te vervangen door een vegetarische variant (quorn, tofu) en uiteraard vegetaische bouillon voor de niet zo vlees minded people onder ons.

  3. Reactie van Miss Sverige

    en de rijst door pasta voor de niet-rijst-eters, …
    de wijn door extra bouillon voor de niet-drinkers, …
    de champignons door brocolli voor diegenen met paddestoelenvrees …

    Djeezes, moet er telkens gereageerd worden als het woord “vlees” op het wereldwijde web opduikt?
    Ik moet de eerste vleeseter nog tegenkomen die bij elk vegetarisch gerecht op de proppen komt met een vleesvariant!

  4. Reactie van Bart

    Hihi :-)
    *applaudisseert uitbundig voor Miss Sverige*

  5. Reactie van Mic

    ik ook….

  6. Reactie van egel

    excuseer? waar heb ik mij oneerbiedig uitgedrukt tegenover “de vleeseter”. Ik ben trouwens zelf een vleeseter en ik gruw van hardcore macho vegetariërs.
    Toevallig maak ik dit recept nu op vegetarische wijze klaar en dat wordt ten zeerste gewaardeerd door mijn vegetarische vrienden/in.
    Van onverdraagzaamheid gesproken zeg.

  7. Reactie van Josie

    Wat is er mis met wat creativiteit? Eén onschuldige opmerkingen en er wordt direct op geschoten…
    Ik vind het idee om de wijn te vervangen trouwens niet slecht, want ik lust geen wijn. En aan de rest, kom gerust eens de veggie risotto proeven :p

  8. Reactie van Lien Braeckevelt

    Jamaar als ge allemaal alles gaat veranderen is het mijn recept niet meer, hé! :-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>