Paprikasoep met Room

zaterdag 10 maart 2007 21u12 | Jeronimo | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Omdat ze het verdient, brengen wij gedurende heel de Gezond in Gent week een ode aan de soep. Soep mag dan té gezond en véél te lekker voor woorden zijn, toch gaan wij van Gentblogt deze uitdaging aan. Houd ons in de gaten, want u mag zich verwachten aan de gezondste tips, de lekkerste recepten en de interessantste soepweetjes. Soms zullen we ons laten bedienen in één van de vele soepbars die onze stad rijk is, een andere keer steken we zelf de handen uit de mouwen.

Vandaag –waarschijnlijk omdat het weekend is– krijgt u overigens van Jeronimo meteen twee soepjes voorgeschoteld.

Paprikasoep met room

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 grote rode paprika
400 gr gepelde tomaten
2 uien
1 l kippebouillon (2 blokjes opgelost in 1 l water)
1 eetl. boter
1/2 eetl. bloem
5 eetl. room
verse bieslook (zonder kan ook)
peper en zout
3 eetl. verse geitenkaas (zonder kan ook)

Smelt 1 eetl. boter in een kookpot
Voeg de grofgehakte uien en de stukjes paprika toe en laat 3 min. stoven. Bestrooi met 1/2 eetl. bloem en meng goed.
Voeg de gepelde tomaten toe
Roer er 1 l kippebouilon door en breng aan de kook
Dek af en laat 25 min. garen.
Mix de soep heel fijn.
Breng op smaak met peper en zout + bieslook.

Voor het opdienen de geitenkaas met de room mengen en apart toevoegen.

Indien je geen geitenkaas gebruikt gewoon wat room onder roeren.

Courgettesoep met mascarpone

Ingrediënten (4 personen):

3 courgetten
1 ui
1 l kippebouillon (2 blokjes in 1 l water)
80 gr mascarpone (kan ook zonder), maar dan wel room bijvoegen.
2 eetl groen pesto (zonder kan ook)
1 eetl. olijfolie
peper en zout
2 blaadjes verse basilicum

Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de grofgehakte ui toe en laat 5 min. stoven. Voeg de blokjes courgettes toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.
Giet de bouillon erbij en laat nog 20 min. koken.
Voeg de mascarpone toe + de pesto en mix de soep tot een homogeen geheel. Leng indien nodig aan met wat water.
De mascarpone mag vervangen worden door een paar lepels room.

Afwerking: versieren met een paar blaadjes basiclicum.

Smakelijk.

© 2007 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Eve

    Paprikasoep is mijn echte favoriet! Zo pittig!

  2. Reactie van joen

    Goed idee! Ik ga het maken. It’d better be good… *kijkt waarschuwend*

  3. Reactie van willy

    Een beetje tabosco maakt het pas echt pittig Smakelijk

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>