Bioknolselderwortelsoep

vrijdag 16 maart 2007 10u01 | josie | 7 reacties
Trefwoorden: , .

Omdat ze het verdient, brengen wij gedurende heel de Gezond in Gent week een ode aan de soep. Soep mag dan té gezond en véél te lekker voor woorden zijn, toch gaan wij van Gentblogt deze uitdaging aan. Houd ons in de gaten, want u mag zich verwachten aan de gezondste tips, de lekkerste recepten en de interessantste soepweetjes. Soms zullen we ons laten bedienen in één van de vele soepbars die onze stad rijk is, een andere keer steken we zelf de handen uit de mouwen.

Laat ik om te beginnen maar toegeven dat ik verre van een keukenprinses ben. Ik kijk zelden of nooit in de de weinige kookboeken die ik heb, heb geen geduld en ook niet zo heel veel ervaring. Dus geen haute-cuisine recept vandaag…

Wel ben ik een fan van soep. Soep, dat is gemakkelijk. Groenten die al te lang in de koelkast liggen te verkommeren: in de soep. Groenten die ik niet graag lust of waar ik geen weg mee weet: idem dito. Soep is snel, handig, gezond, en dé manier om mijn frigo leeg te maken.

Bio en veggie zijn mijn stokpaardjes, dus onderstaande soep voldoet aan beide eisen. Maar voor de rest is het een héél simpele soep. Maar ook heel lekker, en dat is het voornaamste, niet?

Ingrediënten
3 grote biowortels
1 kleine bio knolselder
4 eerder kleine bio uien
anderhalve eetlepel bio groentenbouillon
kruiden: grof zeezout (mét een fijne mengeling kruiden er reeds aan toegevoegd), (gemengde) peper en nootmuskaat

Werkwijze
Snij de knolselder, wortels en uien fijn. Fruit de uien in wat olijfolie en voeg na een tijdje wortels en knolselder toe.

Voeg na een tiental minuutjes anderhalve liter water toe. Heb je de soep liever iets minder sterk, mag dat uiteraard ook twee liter zijn. Wacht tot het water kookt, en voeg dan anderhalve (of twee) eetlepel groentenbouillon toe.

Na een half uurtje koken is de soep klaar. Rest nu enkel nog het mixen (of zo laten, voor de liefhebbers van soep met grotere stukken groenten in) en kruiden.

Smakelijk!

© 2007 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van patricia

  Dit ga ik eens proberen. Knolselder is zo’n groente die ik vaak zie op de boerenmarkt maar ik weet nooit goed wat ik ermee kan klaarmaken.

 2. Reactie van jeronimo

  met dat woord kan je scoren op scrabble zeg!!! ondanks dat ik hier al wreed goed gegeten waar ik nu zit en omdat ik al van uw kookkusnten he mogen proeven, lootp het water me hier al weer in de mond ;-)

 3. Reactie van Isabel

  Een leuk, eenvoudig en duidelijk heerlijk receptje! Dat zal hier binnen de kortste keren uitgetest worden!

 4. Reactie van babette

  dat klinkt vrij flets, probeer eens met mosterd en wat waterkers voor een pittig accent!

 5. Reactie van cies van de kwis

  Ik maak soep en andere groenten altijd in de hogedrukpan-snelkoker klaar. Je spaart er een hoop tijd en energie mee (10 min koken is meer dan voldoende) én je vitamines en smaak blijven erin.

 6. Reactie van erwin schoors

  Leuke variant: knolselder aanvullen of vervangen door pastinaak, een ferm ondergewaardeerde groente.

 7. Reactie van cies van de kwis

  Knolselder kan je ook verwerken in zo’n superieur smakende knolselderpuree:
  http://www.hungryfeelings.be/basis.php/knolselderpuree

  Past als ‘pot en ulle’ bij een stukje wild of een gegril coteletje. Een boefcoteletje met wat vet aan tuurlijk. Daar zit tenminste nog wat smaak in vergelijking met die kartonnen mignonettes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>