Interview met Geert Versnick

maandag 16 april 2007 10u16 | Lien Braeckevelt | 20 reacties
Trefwoorden: , .

,,OCMW-voorzitterschap geen troostprijs”

Gent. Geert Versnick zag zijn stemmenscore krimpen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hij haalde toch voldoende stemmen om het OCMW-voorzitterschap uit de brand te slepen. ,,Er ging een wereld voor me open’,’ zegt hij over zijn eerste maanden in het OCMW. Straks begint hij aan zijn volgende verkiezingscampagne, want hij staat derde op de kamerlijst van Open VLD.

Lees meer bij DS Online

© 2007 GENTBLOGT VZW

20 reacties »

 1. Reactie van otto

  een liberaal in het OCMW, is dat dan hetzelfde als een vos in een kippenhok?

 2. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Het kan ook werken als een goede detergent in een keuken, of wat zout in de soep.

 3. Reactie van S-

  Jammer dat de man niet op de rooster werd gelegd over de manier waarop de mooiste stukjes Gent werden toegekend aan bouwpromotoren.

 4. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Beste S-, we moeten dan niet alleen over de laatste jaren maar wel over een paar, of liever enkele decennia controles gaan uitvoeren. Wel eens nadenken wie b.v. het eerst de Kouter verminkte, wie het Zuidpark begon ter verkleinen, wie in het Citadelpark monsters ging bouwen, wie het Gravensteen wilde afbreken, wie er ooit aan dacht een parking te bouwen waar nu de Sint-Niklaaskerk nog staat, wie een parking over de Leie smeet, wie de Reep toelegde, wie de site van de Vismijn wou verminken, wie de RTT- of Belgacommonster bouwde, enz….?
  En bijna altijd werd officieel een bouwvergunning afgegeven.

 5. Reactie van S-

  Volgens mij is er een verschil tussen domme beslissingen en (schijnbaar) opportunistische, onethische beslissingen…

 6. Reactie van Bart

  Een prachtig project dat een frisse nieuwe impuls geeft aan het in hoog tempo vertruttende, in Bokrijk veranderende Gentse centrum.

  Gent heeft meer van dit soort projecten nodig, we wonen niet in een museum!

 7. Reactie van lorenzo

  Toch nog liever in een museum dan in een lege doos! Gent is nog steeds Brugge niet en daar mogen we al heel fier op zijn. Het zou toch een stuk aangenamer zijn moesten de beleidsmensen laten blijken dat ze echt doordacht te werk gaan. Ik denk dat indien ze hun motivaties meer openbaar zouden maken er soms meer begrip zal zijn voor het afbreken van bepaalde panden of voor het bouwen van hedendaagse structuren. Een antwoord als: “We wonen niet in een museum” of “Het is de evolutie van een stad” is niet voldoende.

 8. Reactie van Roland

  Juust es wa juust es!!

 9. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Toch liever in een museum wonen/slapen dan in een fabriek of tecnofuifkot.

 10. Reactie van otto

  ;-)

 11. Reactie van Cynia

  Iemand vandaag De Standaard gelezen over Geert Versnick? “Voor hem is de kamer een mooi bijverdienste”. “Als hij al kennis zou hebben, dan heeft hij ze nooit geëtaleerd”. “Is nooit aanwezig, behalve om zitpenningen op te strijken”. Awel, dat kan tellen. En Gent dan maar klagen dat ze niet vertegenwoordigd zijn in Brussel! Tja!

  Wat is de ideale truuk van meneer Versnick:
  1/ Wordt voorzitter van het OCMW van Gent, en doe daarvoor niets. Laat u wel dik betalen. Excuus: “Ja maar, ik moet vaak in Brussel zijn want ik ben kamerlid”
  2/ Wordt kamerlid voor de VLD. Laat u dik betalen en doe niets. Excuus: “Ja maar, ik moet vaak in Gent zijn want ik ben OCMW-voorzitter”.

  Hoelang nog????

 12. Reactie van yves

  Het rapport van dhr Versnick in de Morgen was even ongenadig.
  De meeste rapporten in beide kranten waren trouwens streng (en rechtvaardig?), zeker niet zachtaardig.

 13. Reactie van Cynia

  Inderdaad beide kranten waren streng. Maar is het toeval dat er in geen enkele krant ook maar iets positiefs te vermelden stond over meneer Versnick? Blijkbaar totaal niets gevonden!

 14. Reactie van Yves

  Ik wil Versnick niet verdedigen, maar alle rapporten beperkten zich louter tot hun parlementair ambt.

 15. Reactie van Cynia

  Inderdaad Yves, maar ik zie het probleem niet. Meneer Versnick krijgt elke maand 5000 euro om parlementslid te zijn voor Gent. Is het dan te veel gevraagd dat hij daar af en toe iets voor doet?

  Of wil je met je vraag insinueren dat Versnick ergens anders wel iets doet? Hahaha, laat me niet lachen. Ja, de zonnebank ja, maar elders?

 16. Reactie van Roland

  Heel juist, het doek is gevallen en dat op het geschikt moment en geldig voor alle partijen, want in elke partij zijn er zulke profiteurs en nietsdoeners. Aan ons om daar iets aan te doen op 10 juni.

 17. Reactie van Roland

  Te veel detergent geeft te veel schuim …. :-)
  Te veel zout verderft de soep …. :-)

 18. Reactie van Roland

  Wel wel, die 5000 Euro is een mooie “bijverdienste”, wat steekt die man dan wel allemaal in zijn zak als voorzitter van het OCMW?

 19. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Het lijkt er meer en meer op dat je niet meer voor een politieker maar voor een ‘gazet’ stemt. Versnick neemt dagelijks beslissingen en legt wekelijks verantwoording af in heel wat commissies. Elke stap wordt met argusogen door de hele pers op de voet gevolgd, het is dus vrijwel onmogelijk om een misstap te begaan.

  Ik krijg de indruk dat de Vlaamse middenstand plots wakker schiet met een zware concervatieve reflex om vervolgens vier jaar verder te dutten op hun aandelenportefeuille. Maar het nut van een actief en toekomstgericht beleid zien ze niet in. Al die kritiek juist één maand voor de verkiezingen doet me geloven dat men de aandeelhouders plots hun speelkwartiertje gunt door allerlei dwaze beschuldigingen, de volgende vier jaar zullen ze weer geduldig hun dividend opstrijken terwijl de redacties het komende regime mogen flatteren.

  En redacteurs die eerst vier jaar lang de liberale exellenties op de voet volgen zonder één kritisch woord en nu hun gazet vier weken lang met CD&V propaganda volpletsen zijn in mijn ogen niet geloofwaardiger dan een lokale CM redactie van Vlaamse polderboeren.

 20. Reactie van Rudolf

  Goed gezegd Guido!

  Zo veel kritiek op Versnick, terwijl die man zich de afgelopen jaren te pletter heeft gemerkt voor de gewone mensen, en allemaal prachtige dingen heeft gerealiseerd. Bedankt meneer Versnick!

  Ik denk nu aan… euh, wel en aan … Help me eens Guido? Wat heeft die man allemaal gedaan de afgelopen tien jaar?