Nieuwe museumwebsite

dinsdag 22 mei 2007 10u01 | Koen De Paepe | reageer
Trefwoorden: , , , .

Move of Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie werd 4 jaar geleden opgestart en momenteel zijn er een 40-tal musea aangesloten. Naast het professionaliseren van object- en collectieregistratie is de ontsluiting van die objecten op het internet één van de basisdoelstellingen van Move.

Zowat alle Gentse musea maken deel uit van dit project en het is dan ook niet verwonderlijk dat de totaal vernieuwde website gisteren werd voorgesteld in de Gentse Sint-Pietersabdij.

De website is in die mate uniek dat er doorheen de collecties van 40 musea en hun bibliotheken tegelijkertijd kan gezocht worden. Dit laat de bezoeker toe een integrale visie op geschiedenis, kunst en cultuur te krijgen. Zoeken naar een historische figuur als Jacob Van Artevelde levert niet alleen cultuur-historische informatie (MSK), maar ook socio-politieke (AMSAB) of zelfs volkse of volkenkundige info (Huis van Alijn).

De site wil de gebruiker ook aanzetten tot ontdekken. Aan de rechterkant verschijnt een willekeurige selectie uit alle collecties en de gebruiker kan zo grasduinen in de unieke collectiestukken.

Naast de ontsluiting van de museumcollecties, is de website ook het ideale vertrekpunt om een uitstap naar een Oost-Vlaams museum te plannen. Dankzij een nauwe samenwerking met cultuurnet is het mogelijk om te zoeken naar het aanbod van de Oost-Vlaamse musea.

In de nabije toekomst zal de website ook interactie met de gebruiker toelaten, zal er aandacht besteed worden aan speciefieke doelgroepen zoals leerlingen en leerkrachten en zal het aantal objecten verder uitgbreid worden.

De website is sinds gisteren raadpleegbaar op museuminzicht.be

© 2007 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.