Heropening Museum voor Schone Kunsten

vrijdag 25 mei 2007 15u51 | Peter Depoorter (tekst), Bruno Bollaert (beeld) | 12 reacties
Trefwoorden: , , .

rondleidingen door en voor GentblogtIedereen zal het wel al gemerkt hebben, de restauratie van het Museum voor Schone Kunsten is bijna afgerond. De kunstwerken die een tijdelijk onderkomen hadden gekregen in de crypte van Sint-Baafs, zijn al enkele weken geleden naar hun thuis teruggekeerd en straks mogen ook de Gentenaars het museum terug binnen!

Want dit weekend heropent het prestigeuze gebouw haar deuren voor het grote publiek en ter gelegenheid daarvan is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. De bezoekers worden ook vergast (sic) op live-muziek van onder meer Paul Van Gyseghem, Mezcal, Melike, Claude Coppens, … Maar er is nog veel meer te doen, het volledige programma kan u hier nalezen.

Bezoekers zullen er wel genoeg zijn, ook zonder openingsfeest wil menig Gentenaar wel zien wat het geworden is. Maar niet alleen binnenin is het gebouw opgeknapt, ook de gevels kregen een beurt en het gebouw schittert terug als honderd jaar geleden, toen het voor de eerste maal werd opengesteld voor publiek.

En gezien architectuur in Gent een groot deel van onze lezers kan boeien, dat merken we wel aan het succes van de rondleidingen, hebben we speciaal voor hen dan ook een gidsbeurt over het gebouw georganiseerd. Twintig lezers kunnen met ons mee voor de luttele prijs van 5 euro op zaterdagochtend 9 juni. Afspraak om 10 uur aan de ingang, maar eerst reserveren natuurlijk …

Reserveren!
U stuurt een e-mail naar ons adres, met daarin het aantal personen én u stort vijf euro per persoon op de rekening van Gentblogt (001-4799624-43 op naam van Gentblogt vzw, Moestuinstraat 5, 9000 Gent).

Let wel: u bent pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld. Op de overschrijving vermeldt u in de zone ‘vrije mededeling’: 2007-002 (MSK).

© 2007 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

 1. Reactie van Jurgen Bockstaele

  Gisterenavond was er bijzonder veel volk tijdens de opening. Het was binnen -in de warmte- wat wachten tot minister Anciaux aankwam. Maar nadat schepen Decaluwe, Dany Vandenbossche als voorzitter van de vrienden van het museum, de conservator en de minister (zo’n uurtje) hadden gesproken, kon het aanwezige publiek de gerenoveerde ruimtes bekijken. Ik zal later eens teruggaan, want door de vele mensen was het te moeilijk om het rustig te bekijken. Ik vrees dat het er vandaag niet beter zal zijn, want nadat het museum vier jaar is gesloten, willen velen uiteraard het resultaat zien. Ik heb in ieder geval al een impressie van het museum gehad en daar was het mij om te doen. En uiteraard is er een glas gedronken op het tweede leven van het museum. Mijn eerste indruk is dus dat het knap is; ook het restaurant ziet er heel geslaagd uit. En nu is het wachten op de aanleg van het museumplein.

 2. Reactie van Huub

  ik ga ook alvast eens gaan kijken dit weekend.
  Gewoon een glimp gaan opvangen, want ook ik vrees voor een drukte (zeker met het slechtere weer op komst)…
  Nuja, we kunnen het maar toejuichen dat het er zo druk is he!! ;o)

 3. Reactie van Yves

  De Standaard is zo dom geweest om geen extra kranten te leveren in Gent. Daarnet pas in de 8e winkel een exemplaar met Museum-bijlage te pakken gekregen. :) Een andere reden voor deze stormloop op de Standaard was dat de Morgen te laat geleverd werd ;). ‘k Begrijp trouwens niet waarom De Gentenaar niet de identieke bijlage kreeg :(. De commerciële reflexen van Groot Bijgaarden zijn ondoorgrondelijk…

 4. Reactie van WebsterMC

  Ik heb mij al alleszins ingeschreven voor de rondleiding!

 5. Reactie van Cedric

  De Standaard is verkrijgbaar in het museum.

 6. Reactie van huub80

  tjah, wat had je nu gedacht…
  Al weken zijn ze deze dag aan het promoten, via De Standaard. Met een gratis inkomkaart en een gratis affiche van de favorite kunstwerken van 10 bekende gentenaars…
  En tjah, het is een actie van De Standaard met MSK en kbc… En niet van een andere krant he! ;o)

 7. Reactie van Bart

  De toegang voor Gentenaars is eigenlijk zowieso gratis. Ik nog wel speciaal een gazet gekocht…

 8. Reactie van Michiel

  toegang voor Gentenaars gratis? telt dat ook voor de net-niet-Gentenaars uit bijvoorbeeld St-Amandsberg? of moet het echt 9000 Gent zijn?

 9. Reactie van nick

  @Michiel: Sint-Amandsberg is sinds 1 januari 1977 een deelgemeente van Gent ;) Dus ja, je mag gratis binnen.

 10. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Het is al jaren zo dat Gentenaars in hun musea gratis binnen mogen, voor zover er geen buitengewone tentoonstelling in voorzien is. De redenering is: de Gentenaars dragen via hun belasting zo al bij tot het onderhoud van die ruimten.

 11. Reactie van Peter Depoorter

  Ter info; er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de rondleiding …

 12. Reactie van edbass

  Ik heb bij mijn bezoek gemerkt dat 4 jaar nog niet volstond voor de gehele renovatie…
  Enkele doorgangen waren bijlange nog niet afgewerkt en op sommige plekken kon je jezelf met een beetje goed wil elektrocuteren vanwege alle blootliggende kabels.
  Wat wel gerenoveerd was, mocht er best wezen. Toch jammer dat we te weinig topstukken hangen hebben.