Comedy op de Feesten – Gili (+ vrijkaarten)

zaterdag 30 juni 2007 13u41 | ilse | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

Zal ik u eens iets vertellen? Gili, dat is een schat van een mens. Misschien is deze openbaring niet echt goed voor de street credebility van Vlaanderens meest magische comedian, maar de man heeft werkelijk een hart van goud. Het mooiste bewijs daarvan is de jaarlijkse comedy marathon die hij en zijn madam op weergaloze wijze organiseren in de Kortrijkse stadsschouwburg en waar heel grappig Vlaanderen komt optreden ten voordele van Roemeense weeskindertjes.
Gili zelf op het podium is een fenomeen: hij staat met één been in de cabaretwereld en met zijn andere been in een trukendoos, en zijn schizofrenie ontwikkelt tot een geheel nieuw genre. Het resultaat is een hilarische mix van humor en magie.

Laten we eerst Gentblogt’s eigen comedy-recensent even citeren, over Gili een tijd geleden: Het was ontroerend, het was grappig, de goocheltruuks waren goed, we hebben met de hele zaal een vakmens aan het werk gezien. Er was, even nadenken, buikspreken, iets met lichtjes, balonnenplooien, illusie, gedachtenlezen, kaarttruuks, misleiding, een ontsnapping uit een dwangbuis, en het spreekwoordelijke veel meer—geaccentueerd met een minimalistische lichtregie en overgoten met een wel bijzonder goede geluidsregie.
De show vlóóg voorbij, en had voor mijn part nog een uur langer mogen duren.

Ook in de geschreven pers volgt men dezelfde teneur. Zo lazen we in Het Nieuwsblad: “Gili is een fenomeen wiens naam nog niet in neon aan het Palladium hangt, maar het zou er best kunnen van komen. Aan de andere kant van het Kanaal zijn ze immers dol op zijn soort sick jokes en droge galgenhumor.”

Het palmares van Gili is indrukwekkend: halve finale op Cameretten, meerdere finaleplaatsen in Humo’s comedy cup, een fel gesmaakte show op Bataclan: you name it, the man did it.

De voorstelling die u deze Gentse Feesten kunt zien heet “Geboeid” en is opgebouwd rond het thema ‘ontsnappen’.
Met een reeks verbazende én grappige truuks gaat Gili de dagelijkse sleur te lijf en toont hij het publiek eens te meer dat het leven een illusie is waaruit je alleen maar kan ontsnappen mits de nodige humor.

Gili weet in een razend tempo zijn publiek te overrompelen met Achiel – de gedresseerde vuurvlieg, zwevende bowlingballen, dyslectische grappen en een magisch duet met zijn hand. Als toeschouwer blijf je na de voorstelling sprakeloos achter met de vraag:’Hoe doet hij het, maar vooral ook ‘Waarom?’

Onze zoektocht op het internet leverde ons trouwens een klein voorsmaakje op, dat we u niet willen onthouden.


Info
Gili op Cool Comedy
zondag 22 juli in Torrepoort (Ravensteinstraat 4, 9000 Gent)
Kaartjes bij het Uitbureau aan 9 euro

Wij hebben 10 vrijkaarten te geef voor deze voorstelling. Stuur een mail naar ons wedstrijdadres, met als onderwerp “Gili”, en in de tekst van de mail uw gegevens en het antwoord op onze wedstrijdvraag: Met welke bekende Britse goochelaar-komiek wordt Gili vaak vergeleken?

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Tim Rosseel

    Ik kan u maar één ding zeggen: Gili is gewoon fantastisch en vooral verbasingwekkend. Mijn mond viel open bij de ‘getallentruc’ op de laatste Trukendoos Marathon (Stadsschouwburg Kortrijk – 30/05 laatst leden)…

  2. Reactie van Tim Rosseel

    Bedankt GentBlogt om mij van deze fantastische show te hebben mogen laten genieten!