Comedy Explosion in de Capitole (+vrijkaarten)

vrijdag 13 juli 2007 20u27 | Michel Vuijlsteke | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

In Nederland zijn er twee toonaangevende comedy-formaties. Onlangs hadden we Daniël Arends, Henry Van Loon en Emilio Guzman van Comedytrain op bezoek, tijdens de Gentse Feesten komen de (vies woord alarm!) concullega’s van Comedy Explosion afgezakt. Javier Guzman van Comedy Explosion zagen we in april al in Capitole, dat was met een volledig geregisseerde (en overigens uitstekende) zaalshow.

Deze keer komen de mannen (en vrouw) met stand-up comedy naar de Capitole, en wij mogen een bootlading duotickets weggeven.

Stand-up wordt wel eens de meest pure, meest meedogenloze en moeilijkste vorm van entertainment genoemd: gewapend met niets dan een microfoon, messcherpe humor en het vermogen om soms op hachelijke momenten een briljante grap te maken, de confrontatie met het publiek aangaan. Voortdurend improviserend daagt de comedian het publiek uit te reageren en zo worden in de interactie de beste grappen geboren. 

Comedy Explosion bestaat nu zo’n dertien jaar. Naast zo’n twintig Nederlandse en Vlaamse standuppers, vullen bekende comedians uit Amerika, Engeland en zelfs Nieuw-Zeeland met gastoptredens regelmatig het programma aan.

Het is, net zoals Comedytrain, een kweekvijver voor nieuwe talenten zoals er in Vlaanderen niet echt een is: professioneel, vakkundig omkaderd, talloze speelbeurten om ervaring op te doen, en de jonge spelers worden er voortdurend begeleid door gevestigde namen.

Euh, ter zake! Comedy Explosion komt naar de Gentse Feesten met een ijzersterke line-up: Kristel Zweers (De Lama’s, Girls Comedy Night), Vincent Geers, Rory de Groot en Wilko Terwijn komen naar Capitole in Gent. Topnamen, verzekeren kenners ons, en ze voegen er aan toe dat het gegarandeerd vuurwerk wordt!

Wij hebben geen kenners nodig om te weten dat het op 17 juli vuurwerk wordt: dan vervoegt namelijk niemand minder dan Alex Agnew de gelederen.

Comedy Explosion, op 16 en 17 juli 2007, telkens om 22u30. Ticketprijs 18 euro (excl. reservatie- en verzendingskosten); info & tickets 077/37.38.39 / www.musichall.be.

Wij mogen twintig duotickets weggeven voor 17 juli 2007. Stuur ons vóór zondag 15 juli 2007 om 19u een een mailtje met als onderwerp “Comedy Explosion” en in de mail de naam van het festival dat Alex Agnew in 2003 als eerste Belg won.

© 2007 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Comedy Explosion in de Capitole (+vrijkaarten)

  1. Reactie van Frank

    Joepie gewonnen! Dank u, gentblogt…