Kort met een split rechts

woensdag 19 december 2007 19u58 | patricia | 7 reacties
Trefwoorden: .

Het begint een beetje op een outing als Flair-adept te lijken, maar ik ontken in alle toonaarden. Mijn zwak voor wat in reality-tv-termen als make-over wordt benoemd kan ik moeilijk verbergen. Het lijkt me fantastisch om een carte blanche te kunnen geven aan iemand die je 100% vertrouwt op gebied van kleding en kapsel. Ik ben niet het type vrouw dat ‘s morgens uren in de badkamer doorbrengt en zo wil ik mijn kapsel dan ook. In mijn geboortedorp stapte ik bij mijn kapper binnen en ik zei: “knip maar.” Wat hij dan ook deed, zonder schrik te hebben dat het te kort zou worden. In Gent heb ik zijn gelijke nog niet gevonden, nog niet…

Ik geef toe, ik stap niet bij de kapper binnen met een duidelijk idee van wat ik wil en ik heb ook geen zin om een afspraak over zes weken te maken. Als ik een nieuw kapsel wil, dan wil ik het zo snel mogelijk. Maar ik meen het wel, wanneer ik zeg: knippen. Dan ben ik niet tevreden wanneer enkel de puntjes worden geknipt, en zeker niet wanneer die dan nog zo voorzichtig worden geknipt dat ik binnen de maand weer splittende punten merk. Vergis je niet, ik denk niet dat kappers rijk van me worden, twee, maximum drie bezoekjes per jaar lijkt me voor hen niet leefbaar.

De Vlaanderenstraat is een nieuwe kapper rijker. Sinds november huist Wakko in nummer 35. Peter Platel is het gezicht achter het team. Door mede-amateurs van make-overprogramma’s misschien gekend als één van De heren maken de man. Na Antwerpen en Brussel strijkt hij nu dus neer in Gent.

Van de buitenkant valt de zaak niet meteen op maar het interieur mag er zeker zijn. Gewaagde kleuren met grote figuren, een lange kapperstafel deelt de ruimte in twee in,… Ik heb mijn reputatie van warhoofd alle eer aangedaan en was een uurtje te vroeg, maar aangezien de zaak nog niet lang open is, was dit geen probleem. Na mij kon ook een man direct aanschuiven aan de kapperstafel. Ik werd onder handen genomen door een vrouw wiens naam ik niet terug vind op de site, maar ze wist van aanpakken. Een halve uitleg was voor haar voldoende om aan de slag te gaan. Het was grappig om te zien hoe mijn haar dat door de koude en mijn muts geterroriseerd wordt langzaam vorm kreeg. Bij Wakko knippen ze droog haar, wat een ander effect heeft in de spiegel. Ze was zeker niet bang om te knippen en voor ik het wist kreeg ik een muts-proof kapsel. Speels en anders zoals ze beloofd had. Ik telde er 28,60 euro voor neer, en ik verliet de kapperszaak blijgezind.

“The most important thing a woman can have – next to talent, of course – is her hairdresser”. Met deze uitspraak van Joan Crawford opent de Wakko-site en ik kan haar enkel gelijk geven.

Wakko, Vlaanderenstraat 35, 9000 Gent, T09 233 48 03, van 10 tot 18u, gesloten op maandag.

© 2007 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van Elke

  Ik kwam vorig jaar op kot in Gent en was doodsbang van kappers! Maar ik heb geluk, er is een fantastische kapperszaak in mijn straat: Avanti (Burgstraat). Ze geeft goed advies en knipt nooit meer dan je zelf wil (of minder …) Ondertussen gaan verschillende van m’n vrienden daar, zeker uitproberen als je nog geen vaste kapster/kapper hebt! Ik ben er heel content van!

 2. Reactie van Jeronimo

  ik vind dat er misntens een foto voor en na mocht gepubliceerd worden zulle

 3. Reactie van Gerrit

  Dit artikel roept toch vraagtekens op: visie, missie, publi? Het mag dan ‘koddig’ geschreven zijn, het doet niets bewegen over en voor Gent.

  • Reactie van ilse

   Awel, dat wil ik best tegenspreken. Ik vond dit een beestig interessant artikel. Maar ik ben dan ook een vrouw, natuurlijk.
   “The most important thing a woman can have – next to talent, of course – is her hairdresser”.

 4. Reactie van Eve

  Gerrit, speak it out: bij u doet het niets meer bewegen wegens…geen haar meer? Ge moogt dat ook zo in de groep gooien, hoor.