Smak zoekt 3,2 miljoen euro voor ‘Track’

donderdag 17 januari 2008 10u25 | Wouter | 4 reacties
Trefwoorden: , .

In de zomer van 2011 plant het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst Track, een grote tentoonstelling waarvan de voorbereiding stilaan begint. Voor de realisatie van Track is 3,2 miljoen euro nodig.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Michiel

  amai, zo en beetje kunst kost toch veel geld..
  los van dat lijkt het me wel een interessant project, ik ben al benieuwd!

 2. Reactie van style

  Benieuwd of jonge kunstenaars uit Gent ook een kans zullen krijgen tussen al het internationale geweld, zonder dat de curators hen uit de vijver van voorgaande projecten zitten te vissen.

  Bovenop de alreeds beloofde €250000 vraagt men nog eens €600000 aan de stad alleen. Sorry, het kan best wel een goed project zijn, niemand kan hier tegen zijn, maar is dit niet schandalig veel geld allemaal?
  De stad mag voor mijn part hier geld in pompen, maar daarnaast zie ik ze vb. veel liever investeren in goede tentoonstellingsruimtes, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel kunstenaars als publiek.

 3. Reactie van Cedric

  Ten tijde van Chambres d’Amis was er ook een tegenproject : antichambres. Dus de weg is vrij. Antichambres heeft het verknoeid door een manifest gebrek aan talent, maar hun “guts” mocht er best wezen.

  • Reactie van patatopia academy

   komaan Cedric…Antichambre ? verknoeit talent? dan uitgezonderd Thiery De Cordier en Berlind De Bruyckere die de uitgezonderde regel bevestigen…(opm er maar 2 te noemen)! Antichambre, wellicht minder talent maar meer inhoud?
   Ik vraag me nog altijd af waarom Antichambre als kunstmanifestatie is/wordt doodgezwegen? Het is in elk geval legendarisch wat er anderzijds allemaal over gezwets is. En nu dus weer. Misschien toch maar eens wat verdiepen in de betekenis van het evenement en zich niet blindstaren op wat de opinimakers van de kunstmarkt er van gemaakt heben! Zou het niet een teken van kunstzinnige beschaving zijn dat de “tegenspraak” georganiseerd wordt bij manifestaties zoals Track; zoals destijds wel georganiseerd door de organisators van Dokumenta (tot de marktpausen het voor het zeggen kregen) En het zou geen miljoenen kosten. Maar over dat laatste zijn we het wellicht eens. Liefs!