Autochtone en allochtone jeugdhuizen zoeken toenadering

maandag 11 februari 2008 11u20 | Wouter | 3 reacties
Trefwoorden: , , , .

Ze delen hetzelfde gebouw en hebben een open werking, maar toch moeten jeugdhuizen Achterban en Posküder aan de Land van Waaslaan in Sint-Amandsberg vaststellen dat uitwisseling moeilijk blijft. ‘Alsof er nog altijd een zekere schrik is’, bekennen de verantwoordelijken.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van fluttekrud

  tof dat ze blijven zoeken.
  benieuwd of er nog iemand zou weten waar JH Achterban zijn naam vandaan haalde.

 2. Reactie van rony coekaerts

  1. wat betekent het woord “allochtonen”? je moeder of vader? je grootouders? je bet.overgrootouders?
  2.als ik die lijn moest doortrekken, ben ik een spanjaard, opgegroeid in duitsland, opgevoed voor een deel in het frans, voordrachtwedstrijden in het nederlands gewonnen, gestudeerd in gent, wat als positief punt kan aangerekend worden, en dan nog een semester in oxford. nadien gewoond in o.vl, limburg, en brabant, en nu woon ik in china.
  wat ben ik nu? ik weet het: wereldburger. maar hier: allochtoon.
  3.mijn vader had altijd een oplossing voor die vraag.
  tijdens zijn vijf.jarige gevangenschap in een duits concentratie.kamp had hij samen gezeten met belgen, fransen, britten, polen, russen, soudanezen, marokkanen, vietnamezen, …..
  elke morgen moesten ze voor de barak gaan staan. bloot.
  dan werden ze afgespoten, tegen de beestjes.
  “iemands zoon, iemands man, iemands vader” en allemaal met hetzelfde lulletje.
  4. dat die mannekes nogal veel testeron in hun lijf hebben, of het toch denken, dat koelt wel.
  ik heb ze in de limburg ook weten paraderen, snorretje en zo veel mogelijk plaatselijke schonen binnendoen.
  nu zijn het gezapige bompa’s.
  5. geloof. nu ben ik wel een ongelovige, wat niet altijd simpel is, maar ik denk, dat als we onze islamitische vrienden steeds meer in de hoek duwen, we wel grote problemen gaan krijgen.
  ik heb in mijn vriendenkring ongeveer alles, je kan het zo gek niet voorstellen. maar, nooit zal ik welke overtuiging ook, in vraag stellen. nieuwgierig wel, maar daar blijft het bij. begrijpen.
  elke godsdienst die in de verdrukking gaat, word juist radikaal. en dan kan je het christendom wel als voorbeeld nemen. in naam van onze moeder, de kerk, zijn er in de loop van de tijden wel een paar miljoen mensen kapot gemaakt. even geschiedenis leren.
  wat we nu terroristen noemen, en dan keur ik zeker hun daden niet goed, waren, als het ons uitkwam, vrijheidsstijders, en dan moeten we echt niet ver voor terug gaan in onze geschiedenis.
  ik hoop dat die jeugdhuizen eens eindelijk een brug kunnen bouwen, want van hun zal het moeten uitgaan.
  niet van die verzuurde peetjes in parochiezaal of teehuis.

 3. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Bruggen moeten zeker gebouwd worden! Maar de muren moeten eerst weg. De grootste muur is men in België nog aan het versterken en hoger optrekken, gewoon niet naar de “allochtonen” toe , maar tussen de “autochtonen”. Wat voor hatelijke praat wordt er niet afgegeven tegen de Walen, de Brusselaars de ‘franskilojons’. We worden dagelijks via de pers met leugens ingepompt.