Bloch – een ereblog voor de laatste dagen

dinsdag 18 maart 2008 14u21 | Els Van Eeckhaut (tekst), Beau (beeld) | 9 reacties
Trefwoorden: , , , .

Ach, het is niet de bedoeling het mes in de wonde te draaien of uw dag te verpesten. Doch, ook als de waarheid hard is en we er niet omheen kunnen heeft het weinig zin haar onrecht aan te doen. Ik kan dan ook moeilijk anders dan er zowel u als mijzelf op te wijzen dat de laatste dagen van Patisserie Bloch nu echt wel ingetreden zijn.

Hoezo, hebben wij daar dan nog niets over geschreven? Jawel, en méér nog: met de redactie zijn we al een hele poos geleden afscheid gaan nemen in Bloch. U hebt daar toen hartverwarmend op gereageerd in de commentaren. Ook kritische noten hier en daar, maar dat is uiteraard niét verboden. Bij deze dus, aan iedereen die het nog niet wist: ga toch snel de lekkerste kaasrolletjes ter wereld proeven, de tijd loopt zichzelf haast voorbij.

Bloch

Precies op het ogenblik dat wij ons aan het afvragen waren op welke wijze wij nog een allerlaatste eerbetoon aan de belangrijkste bakkerij van Gent konden realiseren, dook er – zomaar? – voor onze neus een Blog op. Een blog over Bloch. Geef toe, dit is geen toeval, dit is magie!

Hoezo dan? Wel, een mysterieus briefje dat een beetje boterkoek-kleverig aanvoelde werd onder de redactiepoort geschoven. Wij schrokken ons zo ongeveer rot, want een ‘briefje’, dat hadden wij in onze gedigitaliseerde omgeving nog nooit gezien! De suikerzoete geur van de letters op het briefje benevelde onze bevooroordeelde hoofden en deed ons eventjes later opgetogen opkijken:

“Kunt u via Gentblogt laten weten dat de broden en boterkoeken, de croissants en (natuurlijk) de kaasrolletjes aller landen zich verzameld hebben om een blog op te richten voor Bloch? En aan iedereen zeggen dat ze het moeten door zeggen?”

Vandaar: Blochblog is geboren en wacht op uw verhalen, ervaringen, foto’s en herinneringen.

Bloch

U hoeft echt niet te reageren op dit artikel: als u nog iets wilt vertellen over wat Bloch voor u betekende of als u wilt laten weten dat u toch snel nog veertig niet-gesneden broden hebt gekocht voor in de diepvries: klik hier en vertel alles, àlles dat u nog wilt zeggen! Maar doe het met gepaste snelheid!

© 2008 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van resmok

  1,85 euro voor een stuk wafel.
  Als een schoonmaakster 8 uur per dag werkt kan ze ongeveer 35 wafeltjes kopen. Een doos wafeltjes kost zelfs in de Delhaize meer dan een tiende minder! Bij BLOCH zal de kwaliteit en smaak wel beter zijn, maar toch niet zo veel beter.
  Niet enkel bij BLOCH, bijna alle bakkers zijn tegenwoordig niet beschaamd om woekerprijzen te vragen. Ze zullen wel allemaal een uitleg hebben, maat het is echt niet meer te doen. De politie zou pv’s moeten opstellen voor oplichting!

 2. Reactie van jeroenL

  ik stel voor dat gij ne keer nen nacht mee draait in een bakkerij.
  Ge zult onmiddellijk weten wat werken is voor uwen boterham.

 3. Reactie van Geert

  resmok, ooit gehoord van vrije markt? Als de mensen het te duur vinden, kunnen ze gerust op een ander gaan.
  En aan de rijen wachtenden te zien, heeft iedereen dat er graag voor over.
  Ik zal ze missen!

 4. Reactie van Jef Pedal

  Het einde van een hype !

 5. Reactie van resmok

  Voor de slechte lezer(s) onder ons.
  Heb ik beweerd dat een bakker niet hard hoeft te werken? Niet naar mijn weten.
  Rijen wachtenden…, klopt. Maar toch zijn de meeste bakkers schandalig duur. 80 Frank voor een koekje, is dat normaal? Dt bakkers veel geld verdienen, daar heb ik geen moeilijkheden mee. Iedereen mag veel geld verdienen, of ze nu hard werken of niet. Maar oplichting zou verboden moeten zijn! Ik verdien ook goed mijn boterham en ik moet er zelfs niet hard voor werken. Maar de prijzenpolitiek moet realistisch blijven.

 6. Reactie van resmok

  Vrije markt? Forget it! Prijsafspraken, op aangeven van de leveranciers. En het komt de bakker natuurlijk ook goed uit. Elke week zijn er veroordelingen door de Europese Comissie van bedrijven die jarenlang prijsafspraken hebben gemaakt. De kleinhandel wordt voorlopig nog gespaard, maar de mensen gaan het niet blijven slikken. Weet je wat vrije markt is. Bvb de prijs van een woning verkocht door een particulier aan een particulier. Wat geen vrije markt is, bakkers die 2 euro en meer vragen voor een gebakje van 3 op 5 cm. De vrije markt vervalt als je geen keuze meer hebt!

 7. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Niemand verplicht u bij een bakker te kopen die duurder is dan een andere. Hoe komt het verder dat zoveel bakkers het opgeven, sluiten, of in een grootbedrijf gaan werken? Idem beenhouwers, kruideniers, enz…
  en we klagen dat er geen buurtwinkels meer zijn, en ge zoudt hun marges willen regelen?

 8. Reactie van Lorenzo

  Ik vond het daar eigenlijk niet zo lekker dus zag ik het zeker niet zitten om in de rij te staan.
  Wel jammer dat er weer een familiezaak verwdijnt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>