Imam veroordeeld voor schuldig verzuim

vrijdag 9 mei 2008 9u56 | Wouter | 9 reacties
Trefwoorden: , , .

De correctionele rechtbank van Gent heeft Muhsin Paksoy, de voormalige imam van de Gentse hoofdmoskee, bij verstek veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf voor schuldig verzuim.

Lees meer bij De Gentenaar en deredactie.be

© 2008 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van Voltaire

  Uit het artikel op deredactie:
  “De imam zelf zei dat hij de politie niet kon bellen omdat hij niet voldoende Nederlands spreekt.”

  en dat was dan de IMAM van de Gentse hoofdmoskee??!! Triest…

 2. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Vijf woorden Nederlands volstaan om de politie te bellen. Wat heeft die man hier dan al die jaren uitgespookt als hij zelfs dat niet spreekt?
  Leefde die man dan zo geïsoleerd dat hij niemand kende die voldoende Nederlands spreekt? Wat is zijn pastorale taak dan? Vrouwen verplichten om een hoofddoek te dragen?

 3. Reactie van Roland

  Medeplichtig aan viervoudige moord : slechts schuldig verzuim en zes maanden voorwaardelijk, alles is hier mogelijk!

 4. Reactie van rony coekaerts

  op het moment dat men aan voorgangers van welke godsdienst dan ook, een bewijs vraagt, dat ze minstens hun taak kunnen vervullen, en de taal enigszins machtig zijn van de omgeving waar ze werken, dan zal men zoiets niet meer meemaken.ik ken grieks.ortodoxe priesters in a’pen, die hier al twee generaties zijn en rabbi, die nog altijd, na 50 jaar, geen woord nederlands spreken.
  zolang dat die in hun gebedshuis blijven, weten we dat niet. ik praat die kerel niet vrij, versta me goed.
  maar mijn echtgenote kon na acht maand, gewoon met mij overal te komen, beter nederlands dan die pipo’s. doet me denken aan mijn schoonbroer(waal): professor, hoofd van een brusselse kliniek, al meer dan dertig jaar een premie trekkend als twee.talige, 64% van zijn patienten zijn frans.onkundig, maar ik moet nog altijd het eerste nederlands woord uit zijn mond horen komen. zelfs niet tegen zijn stervende schoonvader.
  ik vraag me af waarop die richtlijnen gebaseerd zijn.
  mijn vrouw moet inburgerings.lessen volgen, terwijl we nooit de bedoeling hebben om in gent te blijven. russen die in een grote villa in brasschaat wonen, moeten dat niet, en bedriegen dan nog iedereen, pure maffia. die krijgen verdomd de belgische nationaliteit op zes maand. idem de eerste de beste potstamper. mijn vrouw moet vijf jaar wachten. we zijn wel in gent getrouwd, niets schijnhuwelijk. twee ouden van dagen, ik krijg mijn vrouw heus niet meer verkocht.
  alhoewel, ze is knap.:)
  ik mag hier wonen zolang ik wil. of ik chinees spreek heeft me nog niemand gevraagd. of ik een inkomen heb, interesseerd ze geen bal. maar ik ben dan ook wel gewoon mens tussen de mensen, dus ik spreek…alles in de mate van het mogelijke, meeleven.
  natuurlijk moet ik niet naar het ocmw. gaan, moet mijn ziekteverzekering in orde zijn, maar ja, dat bestaat hier gewoon niet.
  wat veel mensen niet begrijpen is het gemis.
  als je in een ander land gaat wonen, gedwongen of vrijwillig, laat je veel achter. familie, vrienden, je omgeving, je leefwereld. heel je verleden.
  als je dan zoals vele vlamingen ergens naartoe gaat om als ex.pats te gaan leven: woning, auto voor de deur en dik verdienen, is het al eenvoudiger. maar als je uit een boerengat, ergens in het midden van niets, alles achterlaat, naar ergens trekt waar ze je taal niet spreken, anders leven, dat is niet eenvoudig.
  ik vergelijk me niet met die mensen, maar begrijp ze wel beter dan die oh. zo brave burger, die, pilsje in de hand tegen zijn tv. zit te roepen.

 5. Reactie van gentenaar

  Het is nochtans allemaal zo simpel. Laat ons het nu eens gewoon samenvatten.
  Wie hier in Vlaanderen komt wonen, of dat nu in Gent is of in Brussel, Halle, Vilvoorde: men leert uit respect de taal van het land(sgedeelte) waar in men woont. Voilà. En ten tweede: laten wij, Vlamingen, wat minder vaak onmiddellijk, tegenover hier wonende anderstaligen, wat minder vaak dus overschakelen naar het Frans of het Engels. Op die manier krijgen die mensen een betere kans om onze taal te leren. En nog iets: wat betreft het specifieke geval van die Imam… Eenieder belijdt de godsdienst die hij wil of helemaal geen. Ook dàt moeten we aan onze vrienden-allochtonen eens duidelijk durven maken. Ook de moslim-medemens moet zich aan onze manier van samenleven aanpassen. Zo simpel is dat. Dat is geen racisme, dat is niet prediken van haat tegenover anderen. Dat is gewoon gezond verstand… Akkoord?

 6. Reactie van rony coekaerts

  akkoord. iedereen hier denkt dat ik katholiek ben. want “een langneus is katholiek, punt”. ongeloof als ik zeg dat ik dat zeker niet ben. idem met: “alle turken en marrokanen zijn moslim”. hokjesdenken.
  mijn sociaal leven verbetert er wel mee: elke dag is er wel een chinees met een kruisje rond de hals, die me uitnodigd voor de mis, kerkkoor….mijn vrouw lacht zich daar een breuk mee, ze is dan ook heel erg boeddhist.:)

 7. Reactie van jan

  gelukkig dat de katholieken kunnen gaan biechten,
  die man ,iman, heeft gewoon een zeer slechte advocaat.

 8. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Hebben de imams een biechtgeheim te respecteren?

 9. Reactie van jan

  is het biechtgeheim een exclusief verworven recht van de
  priesters en paters van de westerse wereld?
  net zoals de omerta?