Vernieling begijnhofconvent is ‘bijzonder ernstig misdrijf’

dinsdag 1 juli 2008 9u23 | Wouter | reageer
Trefwoorden: .

Een gerechtelijk onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd met het begijnhofconvent in de Van Akenstraat in Gent. Schepen Lieven Decaluwe (Vl.Pro), bevoegd voor Monumentenzorg: ‘Ik ben nog altijd geshockeerd. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek dat zal moeten uitwijzen wie de opdracht heeft gegeven. Er was een bouwvergunning voor het verbouwen tot acht appartementen. Er was in elk geval geen slopingsvergunning. We kunnen niet dulden dat een plek zoals het begijnhof op die wijze wordt aangetast. De plek zal zo goed mogelijk moeten worden hersteld. Er zouden al balken en onderdelen naar Limburg zijn weggevoerd. Die moeten terugkeren.

Lees meer bij DS Online. U kan verder reageren bij het artikel van Ivan dat hier eerder verscheen.

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.