Saturn wil naar Gentse Korenmarkt

woensdag 2 juli 2008 9u34 | Redactie | 61 reacties
Trefwoorden: , , .

Saturn, de grootste Europese elektroketen, wil naar de Gentse Korenmarkt. De groep wil daar ruimte huren van Redevco, een vastgoedgroep die er onder meer de Hema- en Club-gebouwen bezit.

Saturn behoort tot de groep die ook MediaMarkt exploiteert. Je zou Saturn het kleinere broertje van MediaMarkt kunnen noemen. Eind oktober 2007 opende in de vroegere Antwerpse stadsfeestzaal aan de Meir een eerste Belgische vestiging. Een tweede volgde in Wilrijk. In Oostakker is er al een MediaMarkt.

Lees meer bij De Gentenaar en De Standaard

© 2008 GENTBLOGT VZW

61 reacties »

 1. Reactie van Alias

  Het is eigenlijk compleet verkeerd om dergelijke winkels een vergunning te geven in een verkeersvrije of verkeersarme zone.

  Stel: je koopt een vrij groot product (breedbeeld-tv of desktop-pc, ze verkopen – geloof ik – geen wasmachines en dergelijke). Wordt dat dan gratis thuis geleverd door Saturn?

  Je hebt immers als koper geen enkele – wettelijke – mogelijkheid om je product met je eigen wagen af te halen. Je mag er immers niet mee in de voetgangerszone. (tenzij je er zelf woont natuurlijk).

  Voor wie aan de Fnac denkt: daar kan iedereen nog op de Ajuinlei inladen.

  • Reactie van TomVS

   Is dat niet in de eerste plaats die giganten hun probleem?? Als niemand zijn flatscreen van 147 inch (of zoiets) daar kan meenemen, zal’t rap gedaan zijn met zich in voetgangerszones te vestigen. Ze wéten het hé, dat de Korenmarkt verkeersvrij is.

  • Reactie van dirk

   Ajuinlei? Hoeveel reglementaire parkeerplaatsen zijn er daar?

   • Reactie van Alias

    U verwart waarschijnlijk parkeren met in-en uitladen. Voor dat laatste is ter hoogte van de FNAC plaats voorzien.

 2. Reactie van cies van de kwis

  Of ze moeten winkelkarretjes toelaten op tram 1 ;-)
  Dat zal wat geven in de bochten…

 3. Reactie van b-west

  Ik denk wel dat saturn thuis levert, maar wel tegen meerkost.

  In Antwerpen zitten ze in de (prachtig gerestaureerde) stadsfeestzaal op de Meir, ook geen evidentie om daar met de wagen te geraken…

 4. Reactie van pjotr

  Ik denk dat je er wel mag van uit gaan dat ze daar al eens over nagedacht hebben hoor, bij Media Saturn. Die mensen zijn ook niet van gisteren. Vergeet ook niet, dat je er ook veel dingen die wel makkelijk mee te nemen zijn kan kopen. (DVD,CD,MP3 spelers,GSM’s,…) En dat zijn volgens mij de impulsaankopen die eerder in een winkelstraat gebeuren (en waar IK soms voor naar Mediamarkt ga) Nu zal ik dus niet meer de auto moeten nemen, maar kan gewoon met de fiets om geek-stuff. Dus saturn in het centrum, graag…

 5. Reactie van otto

  het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat saturn ergens buiten het centrum een loods huurt, waar je dan met de auto het zware gerief mag komen afhalen.

 6. Reactie van Frans

  Als de Korenmarkt niet de hele voormiddag volstaat met vrachtwagens die tram 1 blokkeren, en de kopers de rest van de dag de omvangrijke verpakking niet op de dagelijkse vuilhoop van de Graslei storten, is er geen reden om de vergunning te weigeren. Er staat daar achter die doodse nepgevels een voor het stadscentrum zeldzaam grote verkoopruimte, vijftig jaar geleden vergund na heftige discussies binnen de Stedelijke Commissie voor Monumenten en Stadsgezichten.

  • Reactie van Jakob

   Iemand een idee in welk pand Saturn dan zou intrekken? Ik zie enkel maar Hema of Club voor mij…

   Aangezien Hema toch een ‘betere’ waarde biedt aan het shoppingebeuren, gok ik op Club.

 7. Reactie van Rudy Couvreur

  @ Alias
  In Duitsland levert Saturn grote producten, zoals diepvriezers, wasmaschines, enz ook thuis. Dat zal in Belgie dan ook wel zo zijn, denk ik.

 8. Reactie van Rudy Couvreur

  Ik vind dat een Saturn markt in Gent eerder op zijn plaats zou zijn in de shopping galerie “Het Zuid” dan aan de vrijdagmark.
  Wat parkeren betreft: de Saturn markten die ik in Duitsland ken, beschikken allemaal over een eigen, meestal bovengrondse parkeergarage. Willen ze er aan de Vrijdagmarkt ook een eigen garage bij bouwen?

  • Reactie van jan vens

   Het gaat momenteel wel al over de korenmarkt en niet meer de vrijdagsmarkt :-)

  • Reactie van Amaury

   Aan de Vrijdagmarkt ligt al een parking en de stad heeft al enkele maanden geleden te kennen gegeven dat er sowieso geen nieuwe parking bijkomt voor het sinistere shoppingcenter aan de Vrijdagmarkt.

   Maar we hebben het hier over dat andere plein wat verderop – de Korenmarkt. Daar komt ook sowieso geen parking. Niet alleen kan je die daar nergens bouwen, er is ook niet direct een reden om dit te vresen. Saturn heeft al sinds een halfjaar een vestiging in hartje Antwerpen, ik kom er regelmatig. Die heeft ook geen eigen bovengrondse parking. Ze maakt deel uit van een absoluut schitterend shoppingcentrum op de Meir, Hetzelfde geldt trouwens voor de MediaMarkt in Antwerpen, die heeft ook geen eigen parking en ligt ook pal in het centrum van de stad, net naast het Centraal Station (dat geldt trouwens voor quasi alle MM’s in België, behalve die van Gent, want om een of andere reden moest die in het hol van de beschaving liggen).

   • Reactie van Thierry

    Oostakker = hol van de beschaving???? Dan lopen daar véél holbewoners… Dat denk ik niet!!!!

    • Reactie van Amaury

     ‘t Is bij wijze van spreken. Oostakker ligt far out voor de meeste Gentenaren. Enkel inwoners van Oostakker zelf of van Sint-Amandsberg hebben iets aan die vestiging (en mss ook inwoners van Lokeren en Lochristi). Ik vind het verschrikkelijk dat men hier per sé anders moet doen dan elders, en die winkel zo ver buiten de stad te plaatsen. Gent is een STAD mensen, daar horen ook winkels IN, niet naast. MediaMarkt en Saturn zijn het soort winkels dat je in andere steden in het centrum tegenkomt, naast winkels zoals H&M, Zara of de Fnac. Dat werkt overal goed, maar om een of andere reden is Gent blind voor het succes van andere steden en moet het per sé voor een soort dorpse aanpak gaan, waar alles wat ook maar een beetje naar commerciële schaalvergroting ruikt, naar de rand wordt verbannen.

    • Reactie van marc

     de expansieverantwoordelijke van Media Markt hoor ik anders niet klagen over de locatie hoor. Redevco heeft daar goed werk verricht.

    • Reactie van Amaury

     MediaMarkt zelf zal niet klagen, die hebben sowieso klanten. Die krijgen nu veel mensen uit Lochristi en Lokeren over de vloer. De Gentenaars die graag al eens in een goedkope elektronicawinkel willen rondsnuisteren hebben wél te klagen. Ik vind het nogal tekenend dat ik al meer gerief heb gekocht in de MediaMarkt en Saturn in Antwerpen dan die in Gent… een bezoekje aan die van Oostakker is gewoon niet aantrekkelijk. Je bent een uur kwijt aan de busrit en er is geen enkele andere interessante winkel in de buurt. IK zit in elk geval al jaren te wachten tot een van beide ketens haar zinnen op het centrum zou zetten.

 9. Reactie van Tom De Wael

  beetje concurrentie voor FNAC kan nooit slecht zijn voor de consument. En dan heb ik nog eens een winkel waar ik kan binnenduiken terwijl de wederhelft in de Hema rondkijkt

 10. Reactie van David

  Aan allen die de afgelopen dagen gediscussieerd hebben over het project aan de vrijdagsmarkt: inderdaad toch steeds beter de concrete plannen af te wachten dan schieten in het wildeweg.

  • Reactie van D.

   Beste David,

   Er werd helemaal niet geschoten in het wildweg. Er is behalve de “specifieke” winkel niks veranderd. Er is nog steeds een zoektocht naar “een trekker” bezig (die voorheen SATURN was). Het gebrek aan transparantie dat werd aangekaart blijft hetzelfde alsook het feit dat het een soortgelijke winkel zal blijven in de toekomst. Lees eens volgende passage van Karel van Keymeulen goed:

   “Als Limitless alle panden heeft opgekocht, beschikt de nv over een grondoppervlakte van ongeveer 5.000 m2. Samen wil de groep 20.000 m2 ontwikkelen. Er is sprake van zeven, acht winkels, een grote zaak als trekker en 40 appartementen. De groep contacteerde het architectenbureau van D+J. Bontinck om een ontwerp te maken. Dat bevestigde John Bontinck eerder dit jaar al.”

   De discussie en bezorgdheid over de toekomstige inplantingen op de Vrijdagsmarkt en Korenmarkt midden in het centrum en de gevolgen daarvan zouden voorwerp van stadsdebat moeten uitmaken in plaats van daar schimmig over te doen.

   • Reactie van Tim

    Correct! Nu is er aanleiding voor 2 discussies.

    1. Deze over de vrijdagmarkt mag onverminderd verder gevoerd worden. Nu komt er gewoon een extra factor van onzekerheid bij: wie zal die trekker worden? Is er geen risico op verkrotting en leegstand? De panden zijn al gekocht door Limitless, maar wat is hun project eigenlijk, nu Saturn niet meedoet?

    De problemen van erfgoed, te dure woningen, parkeerproblemen, files en inspraak en transparantie blijven even relevant.

    2. De tweede discussie gaat over de wenselijkheid om een grote winkelketen voor huishoudproducten in het historische en autovrije stadscentrum in te plannen. De vraag is: wil de stad grote winkels op plaatsen waar deze een grote impact hebben op het uitzicht en de leefbaarheid van een stadplein?

    Zijn er geen betere plaatsen te bedenken naar bereikbaarheid en effecten op mobiliteit?

    • Reactie van D.

     Dat dubbele debat zal deel uitmaken van de te voeren discussie! Eigenlijk moeten we naa aanleiding van dergelijke ingrepen oproepen tot een breder stadsdebat. Niet tégen, maar inhoudelijk en met argumenten wat wel en wat niet voor deze stad…

     Als je als stad Missie 2020 (over de toekomst van Gent tot 2020) opzet en een “debat”(?) over de toekomst van de stad met stemapparaatjes in het NTG, dan kan over deze concrete praktijken in het centrum van de STAD toch wel een concreet debat volgen over de toekomst van deze Stad? Zo’n debat over mobiliteit, economie en woonkwaliteit in het stadscentrum is bovendien wervend!

    • Reactie van AKA

     Beste D.

     Eigenlijk zijn we dit debat al aan het voeren.

     U mag mij ook eens uitleggen wat u met ‘wervend’ bedoeld. Dat lijkt nogal veel op ‘marketingspeak’ of iets dergelijks.

    • Reactie van natan hertogen

     Zeg AKA, moest D. hier geen tegengas geven zou er weinig over bredere plaatjes mobiliteit, economie, wonen e.d. niet veel te lezen zijn hier op het forum.

     Een debat over deze stad zal zich overigen niet beperken tot de commentaartread van gentblogt.

     ‘Wervend’ wil zeggen dat het debat zo gevoerd en georganiseerd wordt dat een groot deel van de Gentse bevolking betrokken wordt. Bijvoorbeeld minstens enkele duizenden van die die 235.000 andere inwoners van de stad.

     Waarom pik je hier één woordje uit een ganse inhoudelijke tussenkomst AKA? Wat draagt dat nu bij tot een discussie naar de grond van de zaak?

 11. Reactie van Maybe

  “De groep Redevco, die ook de Inno- en Fnac-panden in de Veldstraat bezit, zou het hele complex waar nu de Hema en de Club zijn gevestigd, VERBOUWEN.”

  Zou het woord VERBOUWEN ook slaan op de lelijke buitengevel langs de kant van de Donkersteeg?

  • Reactie van Mdm

   Dat ze dan ook maar de lelijke en namaakgevel op de korenmarkt verbouwen tot iets moois en geïntegreerd hedendaags in plaats van die stomme historiserende gevels die niets met het achterliggende gebouw te maken hebben!

   • Reactie van Maybe

    OK, het is een beetje ‘façadisme’ maar vroeger stonden daar ook trapgevels. Ook de gevels van het Marriott hotel hebben niets met het achterliggend gebouw te maken, maar we zijn toch gelukkig dat ze blijven staan zijn.

 12. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Ik hoop inderdaad ook dat, en de kant van de Donkersteeg en de gevel in de Hoogpoort veej aantrekkelijker zullen voorkomen.

 13. Reactie van Rudy Couvreur

  @ jan vens
  Sorry voor de vergissing. Het Vrijdagsmarktprojekt spookte nog door mijn kop.
  Een Saturn in de vroeger Inno (nu Hema) en Boekclub zie ik ook maar enigzins zitten, indien zonder parkeergarage voor de klanten. Men moet echter wel rekening houden met het feit dat Saturn geen klein particulierenwinkeltje is, maar een grote supermarkt, die veel verkoopt. Dag in, dag uit worden er met grote camions goederen geleverd. Voor het lossen is minsters een grote (verhoogde)goedereningang nodig. Waar gaat die komen,in de Donkersteeg misschien?

 14. Reactie van Rudy Couvreur

  @ Alias
  U hebt natuurlijk gelijk: ik bedoelde ook de vroegere “Sarma”. het is nogal warm hier vandaag (35gr.!), blijkbaar heel slecht voor de concentratie!

 15. Reactie van ely

  Nu Mediamarkt naar de Korenmarkt wil , gaan we de Korenmarkt bezetten .Hup Hup Holland , één voor allen , allen voor één !
  Weet je wat , straks gaat Mediamarkt NIET naar de Korenmarkt en dan ? En zo blijven jullie achter de feiten aanhollen . En maar grote stadsdebatten organiseren , voor wat ? Voor niets jongens , kapitaal is macht , of je dit nu wilt of niet .Zij beslissen , niet jij . Indien je inspraak wilt , dan moet je maar een politieke partij oprichten en zien dat je genoeg ( ja weeral ) geld hebt en vooral steun van de bevolking . Anders heb je niet veel te vertellen hoor . Ja kan hooguit van uw neus maken .

  • Reactie van Els-die andere

   Niet akkoord ;-) Als burger heb je wel degelijk inspraak. Denk maar aan de petities tegen een ondergrondse parking aan het St.Baafsplein. Natuurlijk moet je steun hebben bij de bevolking: maar als individu kan je wel degelijk het verschil maken door steun te zoeken, je moet er dan wel iets voor doen en actief handtekeningen gaan verzamelen etc. Maar er zijn er wel die het doen hé, en niet klagen of langs de kant blijven staan.

   • Reactie van David

    Het probleem van al die petities ed. is dat deze in mijn ogen niet democratisch zijn.
    Als je voor een bepaald doel 2000 (‘vrijwillige’)handtekeningen verzameld, dan staan daar in een stad als Gent pakweg 228.000 mensen tegenover die hun handtekening niet gegeven hebben. Zo’n petitie stelt maw niet zoveel voor.
    Het college van burgemeester en schepenen is daarentegen wel democratisch verkozen, dus als zij het gunstig vinden dat een mediamarkt zich vestigt op de Korenmarkt, dan zij dit zo.
    Moet je bij de volgende verkiezingen maar anders stemmen….

 16. Reactie van gentenaar

  Tjongejonge, er wordt hier toch wat afgezeikt. Als Saturn zich hier wil vestigen, is dat toch ok? What’s the problem? Ik koop als jaren niks meer in het centrum omdat de groene en rode medemensen erin geslaagd zijn van Gent een dorp-zonder-auto’s te maken. Terug naar de middeleeuwen! Ik koop enkel waar ik mijn wagen voor de deur kan zetten. Men beseft het niet, maar men is stilaan van Gent een dode stad aan het maken.

  • Reactie van marc

   En wat doe je als de parkeerplaats voor de deur bezet is? Of als de brandstofprijzen te hoog worden? Trouwens: bij mijn weten werd Gent de afgelopen 12 jaar bestuurd door een blauw-rode coalitie. Veel rijgenot nog :)

  • Reactie van Tine

   Als ik zo’n reacties lees trek ik uw naam toch wel in twijfel. Woont u wel in Gent? Gent een dode stad? Het verkeersvrij maken van het stadscentrum heeft Gent net doen heropleven! En dat plan kwam trouwens van de blauwe! Ik veronderstel dat u zodanig veel de wagen gebruikt, dat u nooit meer in het stadscentrum komt en daardoor geen correct beeld kan vormen over het centrum. Misschien moet u eens wat minder met de wagen op boodschap gaan, het centrum intrekken, en u zal al snel zien hoe levendig de stad is.

  • Reactie van natan

   En speciaal voor u hebben die rode en groene onnozelaars gezorgd dat er grote winkels met veel parkeergelegenheid te vinden zijn op een boogscheut van de stad. Zelfs een heuse Media Markt.

   Die mensen denken toch aan alles en houden toch rekening met iedereen he :)

   En als ge als ‘gentenaar’ in de stad wilt zijn, kom dan toch gewoon met de tram of bus die overal in Gent (en zeker nog meer in de toekomst) vlak aan uw deur stopt.

 17. Reactie van rony coekaerts

  saturn mag dan al een dochter zijn van mediamarkt, maar volgens dat ik weet bieden ze een ander gamma aan. in veel gevallen liggen ze echt niet ver van mekaar.
  zo valt het me op dat er mensen zijn die het verschil niet kennen tussen korenmarkt en vrijdagsmarkt. mediamarkt en saturn worden dan ook vlot door mekaar gehaald.
  volgens dat ik gezien heb krijgt hema zijn goederen in de donkersteeg, recht over de moccabon. club daarentegen aan de achterkant. (mijn verblijf in de donkersteeg is toch voor iets nuttig geweest).
  mediamarkt, en saturn, hebben een verkoopspolitiek: thuis bestellen. krefelt doet hetzelfde. eigentlijk allemaal: er wandelt niemand met een wasmachine naar de tram. nogal dom ook. thuis moet het geplaatst worden en dan pas kan je weten of het werkt. ik heb in elk geval nog nooit geweten dat ze in de winkel een wasje deden.
  dat heel gelul over parkeerplaatsen hoeft dus niet: geen mens koopt daar iets of hij,zij moet het in een zakje kunnen meenemen, of anders komt het wel thuis.
  een ikea, dat zou pas leuk zijn. alhoewel. in shanghai heeft ikea geen parking. daar staan ze dus met tientallen te zwaaien naar een taxi, en de afdeling thuisbestelling draait op volle toeren. een slaapkamer en nog een paar grote dozen, een uur vliegen ver: 60euro. daar sleur ik het niet voor. trouwens ik zou me al zien staan aan de balie: dit is mijn handbagage.
  gentenaar, je begrijpt toch wel dat het niet meer mogelijk is om in het centrum nog auto’s toe te laten.
  ik heb nog rondgereden in de veldstraat, parkeerde mijn wagen op de graslei, snoerde door de lange munt, dat kan niet meer.
  stel je voor: ik had overal parkeerplaats! dat zou ik nu eens willen zien.
  en dat heeft niets, maar dan ook niets met politiek te maken. we zijn met zijn allen rijker geworden, nu ja velen onder ons, en kunnen een auto kopen. en die willen we gebruiken al was het maar om naar het toilet te gaan. of boodschappen te doen in het centrum.

  • Reactie van Jean Marie DE WULF

   Dank zij wie werden we rijker, of konden we confortabeler leven? Dank zij ons dom kapitalisme, of niet soms? Of het beter was moet elk van ons kunnen beantwoorden.

   • Reactie van rony coekaerts

    of het vroeger beter was, beste j.m., dat geloof ik niet. en dat weet jij ook.
    maar dat ongebreideld kapitalisme de oplossing is, dat geloof ik ook niet. links-liberalen zou dat bestaan? ja ik weet wel die kerel met zijn groen brilleke, zegt dat hij daar voor staat, maar eerlijk…..daar komt niets uit.
    nee, waar het naartoe moet, ik weet het niet meer. als je dat op afstand bekijkt is het hopeloos.
    ze zijn hier misschien in de ogen van ons westers denken, na wat er de laatste maanden allemaal is gebeurd, in europa en china, niet goed bezig, maar zo’n knoeiboel is hier niet mogelijk.
    als ik in gent ben wil ik daar wel een avond over praten, met een duvel. liefst waar ik mijn sigaar nog mag roken.

    • Reactie van Roland

     Het beste zou kunnen zijn : een gematigde en sociale dictatuur, maar waar vindt men dat dan nog zonder profitariaat en zonder corruptie ? Het zijn en blijven altijd mensen, met al hun gebreken, hoe men het draait en keert.

  • Reactie van b-west

   Bwoah, ga eens zien in Antwerpen… Saturn = Mediamarkt. Het enige verschil is dat de rode bordjes van Mediamarkt in Saturn vervangen wordt door blauw. Dus jij kan naar MM en JM De Wulf naar de Saturn ;)

   En ik heb ook de indruk dat Saturn iets duurder is dan MM.

   • Reactie van Amaury

    Voor het grootste deel is dat waar, maar als je voor de iets duurdere dingen gaat, kan je toch best een over en weer om te vergelijken (in Antwerpen kan je gelukkig gewoon te voet van de ene naar de andere, daar hebben ze wél het verstand en niet de kneuterigheid om zo’n zaken in de rand te willen proppen), want zo nu en dan zit er toch een prijsverschil op.

    Mijn lief heeft zo ooit een mp3-speler gekocht in de Saturn, en eventjes later gingen we nog de MediaMarkt is, en daar bleek ie 20 euro goedkoper te staan…

 18. Reactie van Rudy Couvreur

  b-west heeft gelijk, Media-Markt (… blöd-Markt en Saturn (Geiz-ist-Geil Markt) bieden alle twee nagenoeg dezelfde producten aan: fototoestellen, computers, tv-apparaten, koelkasten, cd’s, koffiezetapparaten, wassmachines,enz… De prijzen verschillen niet veel. Er zijn wel af en toe speciale aanbiedingen, zo heeft Media Markt in Duitsland vorige week twee dagen 25% reductie gegeven op alle aankopen. Saturn houdt meestal in het begin van het jaar een dergelijke verkoopsaktie. Op andere dagen is het, volgens mij, wel aan te raden goed uit te kijken en de prijzen te vergelijken, vooraleer te kopen. Groot aangekondigde “gunstkoopjes” zijn ook niet per sé gunstiger dan elders. In de algemene verkoopsvoorwaarden van Saturn staat wel, dat het gekochte produkt kan teruggeven worden, resp. het prijsverschil terugbetaald wordt, wanneer een andere handelaar uit de omgevomg goedkoper is. Hoe dat er in de praktijk uitziet weet ik echter niet.

  • Reactie van Amaury

   Dat is typisch zo’n vertrouwenswekkende reclameformule. Vandenborre doet dat ook, maar het neemt niet weg dat die verschrikkelijk duur zijn, duidelijk en opvallend duurder dan pakweg MM of Saturn.

   Het aanbod van MM en Saturn is zeer gelijklopend, alleen zijn de winkels van Saturn meestal ietsje ruimer (al hangt dat uiteraard gewoon samen met de opp. van de ruimte die ze kunnen betrekken, maar in Antwerpen valt dat wel op vind ik). Maar voor de duurdere dingen (reflexcamera’s, dure gsm’s, sommige mp3-spelers,…) kan je best ook snel even vergelijken met andere winkels. Af en toe is zelfs de Fnac goedkoper!

 19. Reactie van Maybe

  Hoe kan die lelijke gevel teniet gedaan worden?
  Wie kent het antwoord?

  http://www.freewebs.com/vaign96/IMG%5F0410.jpg

  • Reactie van Frans

   Is het niet de bedoeling van de ontwerper van de “nieuwe” Korenmarkt om daar een grote zuil tegen te zetten? Of dat een verbetering wordt, is andere koek.

 20. Reactie van ely

  Oh , pas op Maybe. Ik heb daar ook mijn vragen bij .Ook op de Vrijdagsmarkt , Langemunt ,… heb je zo van die lelijke , banale , pseudohistorische -gevels . Maar blijkbaar zijn er hier in Gent ( of vooral buiten Gent ) van die “tsiepmuilen” die alles terug het Bokrijktijdperk willen insturen . Jongens , we leven in 2008 , een stad is altijd onderhevig geweest aan dynamiek .Maar ik geef jullie wel gelijk dat het precies en stijlvol moet gebeuren !

  • Reactie van natan

   Ely, tuurlijk “een stad is altijd onderhevig aan dynamiek”. De vraag is dewelke. Een dynamiek in het voordeel van bouwfirma’s of een dynamiek in het voordeel van de gewone Gentenaar.

   Als je vindt dat bouwwerken precies en stijlvol moeten gebeuren, maar toch geen zin hebt om uit je luie zetel te komen om dat als bewoner van de stad (én belastingbetaler) af te dwingen, moet je zelf achteraf niet komen ‘tsjiepen’ als het een gedrocht wordt dat de gemeenschap op kosten jaagt.

   Eén oplossing voor jou, doe mee met onze actie aan de Vrijdagmarkt :)

  • Reactie van Maybe

   De gevels die er nu staan en de trapgeveltjes zijn een ontwerp van prof. De Leye en zijn ploeg architecten van de universiteit.

 21. Reactie van natan

  Compleet ok als dat uw opinie is.

  Maar dan is het duidelijk dat je je inschrijft in een dynamiek in het voordeel van bouwfirma’s, projectontwikkelaars en grote winkelketens. Met alle gevolgen van dien.

  • Reactie van rony coekaerts

   dat is nu eigentlijk een opmerking die van de pot is gerukt.
   het kan natuurlijk zijn dat jij voldoende euro’s hebt om heel die verwaarloosde, aftandse gebouwen, om te toveren in een prachtige mengeling van winkels en woongelegenheden. voor mij, geluk gewenst.
   het is nu eenmaal zo dat noch de federale, de stad, provincie dat pak poen kunnen ophoesten.
   dus de bouwfirma’s, …..zullen het moeten doen.
   betekent dat dat we er niets mogen over zeggen? nee! maar doe niet alsof jullie die bouw zetten. als ik alle opmerkingen lees kan daar alleen een duiventil komen: geen vrachtwagens, geen parkeerders, gewoon dood. leuk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>