Bloch wordt Zara Home

woensdag 16 juli 2008 9u55 | Redactie | 27 reacties
Trefwoorden: , .

Ook accessoireszaak Fossil in vroegere patisserie in Veldstraat

De ontmantelingswerken aan de voormalige patisserie Bloch in de Veldstraat zijn begonnen. Tegen begin volgend jaar willen Zara Home en Fossil er respectievelijk een interieurwinkel en een accessoireszaak openen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

27 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Vier appartementen: voor de Veldstraat is dat goed nieuws.

 2. Reactie van Jurgen Bockstaele

  Heel goed dat er appatementen komen in het gebouw vanaf de 2de verdieping; een rustige straat vanaf 18 u en op zondag. Als er koopjes zijn, kan je er als eerste bij zijn. Wonen in de Veldstraat is echt nodig; helaas slaagt niet elke winkel daar in omdat er een aparte ingang voor de woningen moet zijn.
  Ik ben fan van de Zara-winkels; alhoewel de Zara Home die ik al bezocht heb, niet echt opviel. De vrij hoge prijzen wel.

 3. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Weet iemand hoeveel bewoners de Veldstraat vandaag nog telt? …en hoeveel er er zouden kunnen zijn bij een verstandige herverdeling van de toegangen naar de verdiepingen?

 4. Reactie van Els-die andere

  Pffff… niet echt een aanwinst voor de Veldstraat dus.

 5. Reactie van Amaury

  Ik zat eerder te hopen op Sfera of misschien de eerste Belgische vestiging van TopShop of TopMan… maar dat is een beetje te hoog gegrepen waarschijnlijk. Misschien aan de Vrijdagmarkt, ooit ^_^ ‘k Ben al content dat het niet weer een gsm-winkel wordt.

  De winkel aan de andere kant van de Veldstraat, staat momenteel ook leeg en wordt ook verbouwd. Iemand enig idee wat daarin komt?

 6. Reactie van Cedric

  Intelligente aanpak van Vabeld. Bloch was wel een instituut, maar die hyperactieve sfeer voor een koffiehuis heb ik nooit begrepen.Lelijk decor en annex nepgevel. Als Bontinck dit had ontworpen… De Elzas gebakjes waren lekker,ongezond en veel te duur. Zara home en Fossil lijken me interessanter. Ik wens de Blochs een leuke oude dag (in Israël?) en een goede toekomst voor hun talentrijke zonen. Ze hebben de juiste beslissing genomen.

 7. Reactie van Michael Lustiger

  Mag ik de redactie verzoeken deze antisemitische praat te verwijderen? Waarom zou de Gentse familie Bloch naar Israel moeten ‘gedeporteerd’ worden? Is Cedric dan zo blij dat Gent opnieuw “Judenfrei” wordt? Ik ben geschandaliseerd!

  • Reactie van b-west

   Hm, ik denku dat u het in dit geval een beetje te snel over anti-semitisme hebt. Misschien dat de poster er, al dan niet ten onrechte, van uitgaat dat Joden hun oude dag graag slijten in het Beloofde Land? Het is misschien ietwat kortzichtig, maar anti-semitisch? En de poster zegt niets over “deporteren”. Ik ga akkoord dat, mocht er iets in die trant vermeld zijn, het zeker ongepast is en verwijderd dient te worden.

  • Reactie van Huug

   Euh, ik las het ook met de bedoeling: “rustige oude dag in het beloofde land” zoiets, ik zie daar niets “anti” in. Wat Cedric verder zegt over het koffiehuis; helemaal gelijk: de slappe koffie was er niet te zuipen en het gebaksel veel te duur voor wat het was. Een heleboel mensen gingen er gewoon uit snobisme maar dat is de schuld van Bloch niet, ‘t is de zot die het wil betalen.
   Een beetje een overtrokken reactie van Mr. Lustiger mijn gedacht.

 8. Reactie van Clay

  Die mens zou beter wat “lustiger” door het leven gaan ! Haha !

 9. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Ik begrijp deels de opmerking van de heer Lustiger? Zoals het wel meer gebeurt is de betrokken tekst weinig genuanceerd en agressief.
  Het is toch een feit dat zoals Huug het zegt niemand verplicht was om er klant te zijn, en “de gustibus et sensibus non disputandum est”.

  • Reactie van Cedric

   Waarom agressief ? Ik heb samen met Benjamin Bloch in de klas gezeten. De meest sympathieke persoon die ik ooit gekend heb. En de intellectuele prestaties van de Bloch kinderen zijn te bewonderen,daarom heb ik ze steeds gevolgd. Maar de opstelling van de Bloch familie is steeds pro Zionistisch geweest (waarvoor ik hun bewonder). Maar ik herinner me misplaatste akties bij de Russische Tijl Uilenspieghel premiere in cinema Majestic. Ik probeer hier enkel objectief te zijn in verbad met de commerciële onvulling van de Veldstraat.

 10. Reactie van Cedric

  invulling ipv onvulling

 11. Reactie van Cedric

  En invulling ipv onvolling. Sorry , ik ben ben hier wel aangevallen in een kwestie waar ik me volstrekt neutraal instel. En dat weegt me zwaar.

  • Reactie van Michael Lustig

   Neutraal?? Laat me niet lachen. Cedric, je moet me toch eens uitleggen waarom een Gentenaar die op pensioen gaat (maar nog altijd les zal geven aan toekomstige bakkers!), gedeporteerd zou moeten worden naar Israel? Zou je ook zeggen dat kaashandelaar Peeters gedeporteerd moet worden? Het antisemitisme zit inderdaad diep bij sommige mensen!

   • Reactie van b-west

    Lezen wat er niet staat zit er bij sommigen blijkbaar ook diep in. Nergens staat er deporteren in de originele post, nergens! Dat hebt u er zelf bijbedacht. Er staat ook niet dat meneer Bloch moét naar Israel gaan, de poster doet gewoon een veronderstelling…

    En het is trouwens zo geen vreemde veronderstelling. U bent het toch met mij eens dat er nogal wat Joden zijn die naar Israel trekken, dat gebeurt nogal eens, niet? Dat zeggen, daar is niets anti-semitisch aan, dat is gewoon een vaststelling, een observatie, net zoals ik zou zeggen: het is vandaag warm en lichtjes bewolkt.

    • Reactie van Cedric

     Wel ja, ik bedoelde dus dat als ik Bloch was zou overwegen met het geld dat ik ontvang voor deze verkoop in een zonniger klimaat door te brengen, in casu Israël. Hun zonen hebben immers ook een opleiding genoten in de kibboets en ik veronderstel dat ze er vele vrienden hebben.Overigens op het tijdstip van mijn commentaar was het uiterst bekakt weer (in België)en ik refereerde daar ook naar .Ik stel vast dat het gebruik van de term “Israël” door niet Joden in iets wat ook maar de schijn heeft van de minste kritiek als “racistisch” beschouwd wordt. Als de Blochs Fransen uit de Elzas waren en ik hun een gelukkige oude dag in Frankrijk had toegewenst was er niets aan de hand.Maar ik begrijp Michael,want ik veronderstel dat zijn familie veel meer geleden heeft dan de mijne in het verleden en dat dit trauma’s achterlaat, waarvoor mijn excuses.

    • Reactie van Michael Lust

     Ik heb helemaal geen trauma’s. Wat voor racistische veronderstelling is dat nu weer? Let niet op wat ze zeggen, want ze zijn toch getraumatiseerd?? Dat is ook duidelijk, me dunkt.

  • Reactie van Huug

   Mwoah, het heeft me 10 minuten undercoverwerk gekost tussen de pateekes, wafels en pannenkoeken van de Maximiliaan in de Mageleinstraat om te weten te komen dat het dik “aan” is tussen Jacques Bloch en een (rijke) weduwe die op de Coupure woont.
   Voor meer details moet u me maar mailen, daarbij: héél Gent -boven de 65 jaar, genre “Vieille France”- wéét ervan en is al lang op de hoogte: it’s the talk of town in die middens.)
   Ik denk niet dat het Israël gaat worden… ;-)

 12. Reactie van Azelia

  Dag, allemaal, Ik schrijf voor de eerste keer hoewel ik altijd met een grote interesse discussies op gentblogt volg. Ik ken Cedric al lang en hij is alles behalve antisemitisch of anti welke dan ook nationaliteit. Ik kom van een andere kant van de wereld en de joden die in ons land (met wie ik bevriend was of samen in de klas gezeten had) trokken ook vaak naar Israël. We kregen dikwijls brieven en mooie foto’s met boeiende verhalen over hun nieuwe leven in het beloofde land .

 13. Reactie van dylan

  hmm, ok zie ik zitten, maar waarom geen Starbucks ? ? ? Gent moet er zo toch eentje krijgen

  • Reactie van peterc

   Heu… waarom? Starbucks moet overal afslanken, omdat hun niet geweldige koffie tegen 5$/€ allen maar aanslaat bij een beetje vreemd hip volk. Er is echt genoeg echt goede koffie in Gent, ga evt. naar de mokkabon, de Illy, en nog wat plaatsen. Weg met Starbucks, weinig sterren, des te meer bucks…

 14. Reactie van Bart

  Kunnen we misschien on-topic blijven aub? Deze blog gaat over Zara Home, niet over de exodus naar het beloofde land.

 15. Reactie van rony coekaerts

  juist, mag ik dan ook weten waarin zara.home verschilt met andere zaken? is het een iets verbeterde hema of ikea?
  hun klederen zijn in elk geval voor het meeste made in china. of andere lage loon landen. daar is niets fout mee, integendeel. die mensen moeten ook leven, en ze naaien hier als gek.
  als meneer bloch waar dan ook naar toe wil, zou, misschien, gaan, wel ik wens hem het beste. mijn ouders waren vlamingen, maar ze zijn wel in geest en gedachten gestorven in marokko.
  er is een verschil tussen anti.zionisme en anti.israel, om te zwijgen over het respecteren van een religie.
  blijkbaar is het niet zo evident om het verschil te maken. sorry, ik ken het verschil wel, mijn maanden in een kiboets hebben me de ogen geopend. puur racisme. en ik was er nochtans met open geest naartoe gegaan. niet dus.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>