Uitgelicht: week 38/2008 – de Stadswinkel

vrijdag 26 september 2008 16u08 | Bruno Bollaert | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

“Ge moest hier wel links in hé”, verzucht een vertwijfelde oudere heer.

De trambestuurder schudt vastberaden zijn hoofd. “Het spijt mij, meneer, maar dit is de 21 en die rijdt rechtendoor de Papegaaistraat in. Het is de 4 die afslaat.”

Ze zijn wel wat meer gewoon, die tramchauffeurs, denk ik. De man moest naar de Korenmarkt, en de chauffeur legt hem geduldig uit dat hij de op de 1 kan overstappen aan de Korte Meer, of aan de Zuid toch nog de 4 kan pakken. “Maar dan wel in de andere richting hé meneer”, grapt hij er nog achteraan. Vorige week kreeg ik een formulier voor een tevredenheidsenquête in mijn pollen gestopt toen ik naar de persconferentie trok, en deze chauffeur zou zeker hoog gescoord hebben. Niet dat er op die andere iets aan te merken was.

uitgelicht, baby

Hoewel ik maar net op tijd de gemeenteraadszaal bereik, is er weinig volk te bespeuren. Elders in het Stadhuis zijn belangrijke vergaderingen aan de gang, en de persconferentie wordt op hooguit twintig minuten afgehaspeld.

Iedereen beroemd op Flikkendag, geeft de burgemeester nog mee. Op het Emile Braunplein werd een tribune opgetrokken en is men nog bezig een podium op te bouwen. Zondag wordt Gent opnieuw ingenomen door flikken (échte en acteurs) en dagjestoeristen (échte) voor de –gelukkig (?)– laatste editie van wat een gigantisch gebeuren is geworden. Niettemin, u kan van 13u tot 17u45 terecht in de Pacificatiezaal ven het stadhuis voor een heleboel signeersessies. De lijst is te lang om hier over te nemen, maar u vindt het allemaal terug op de flikkendag website.

Morgen is het Dag van de Klant. Ik was het bijna vergeten, maar mevrouw Ballegeer gaf nog mee dat dit jaar ook de Stadswinkel voor het eerst aan dit gebeuren meedoet. “Bezoekers die op zaterdag 27 september iets aankopen in de Stadswinkel in het Administratief Centrum krijgen (zolang de voorraad strekt) een pakketje met leuke hebbedingetjes”, zo luidt het. We zijn overigens benieuwd wat er dit jaar allemaal wordt weggeschonken door de Gentse middenstand. Wij kregen alvast een zeer praktische herbruikbare en tot minimale dimensies opvouwbare tas mee naar huis van de Dienst Voorlichting.

Het werd niet op de persconferentie vermeld, maar ik heb zo een vermoeden dat het u toch zal interesseren: 200 Gentenaars kunnen gratis naar het John Williams Jubileumconcert. Dat vindt plaats op zondag 12 oktober om 17u30 in het Kuipke (Citadelpark), in het kader van 35 jaar Filmfestival Gent. John Williams is de mens die de thema’s voor o.a. Star Wars, Jaws, Indiana Jones heeft gecomponeerd. De gratis tickets kan u afhalen vanaf morgen, zaterdag 27 september, in de Stadswinkel in het Administratief Centrum (open op zaterdag van 9 tot 11u30). Zolang de voorraad strekt, en ondertussen bent u meteen ook op de goede plaats voor die dag-van-de-klanthebbedingetjes.

Tot slot vermelden we nog even de nieuwe brochure Hotels & Restaurants in Gent. 88 bladzijden met overzichtslijsten van alle 35 vergunde hotels en meer dan 300 eetgelegenheden. Er werd gestreefd naar volledigheid, maar in de horeca kan het soms vlug (ver)gaan. Opname in de overzichtslijsten is gratis. Dit –ten zeerste aan te raden– boekje is gratis te verkrijgen in o.a. de Stadswinkel. U moest er morgen toch zijn voor uw gratis concerttickets en om er iets te kopen voor uw dag-van-de-klantcadeau.

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van huub

    voila, alweer een artikel waar men veel mee is! merci Gentblogt!

    Maar euhm, wat bedoel je met “commercieel”? Heb ik iets gemist op de flikkendag?! :s

  2. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Over het concert van John Williams: er zijn nog steeds kaarten te verkrijgen, deze keer met reductie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>