Minderjarige Turk op vakantie verkracht zes vrouwen in Gents park

zaterdag 22 november 2008 8u50 | Redactie | 20 reacties
Trefwoorden: , , .

De Gentse politie heeft een minderjarige bij de lurven gevat die verdacht wordt van minstens zes recente verkrachtingen op vrouwen van uiteenlopende leeftijden. Zijn voornaamste ‘jachtterrein’ was een uitgestrekt park vlakbij een woonbuurt aan de rand van Gent.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

20 reacties »

 1. Reactie van Johan Paulussen

  Een tiental aanrandingen de voorbije weken op ongeveer dezelfde plaats, dan vraag ik mij toch af waarom niemand het nodig vond om daarvoor te waarschuwen.

  • Reactie van pistache

   Ik kan enkel maar je mening bijtreden ! Waarom werd dit niet gedaan ?

  • Reactie van Yves

   Aangifte bij de politie is de beste manier om er mee om te gaan. Twee streepjes/aangiftes voor 1 lokatie moeten voldoende zijn om observaties op te starten.

  • Reactie van Yves

   Alles speelde zich af in een tijdsvak van 5 dagen. Snel geklist dus…

  • Reactie van Tinkerbel

   Is het niet zo dat er een aantal vrouwen pas naar de politie gestapt zijn om aangifte te doen nadat deze verdachte werd opgepakt? Dus het aantal aanrandingen of verkrachtingen waar de politie weet van had lag daarvoor toch iets lager, wat de zaak genuanceerder maakt.

  • Reactie van S

   Hoogstwaarschijnlijk wilden ze vermijden dat de dader de aandacht zouden krijgen in media waar veel serieverkrachters op uit zijn.
   Plus: als het niet breed uitgesmeerd wordt in de pers zal de dader ook minder op zijn hoede zijn en makkelijker te vatten.
   Natuurlijk is dat een redenering die maar even kan gevolgd worden – waarschijnlijk was het wel bekend gemaakt/geworden als ze hem niet zo snel hadden gevonden.

 2. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Waar ligt de gulden middenweg tussen het geheim en doeltreffendheid van een opzoeking, het publiceren van het gevaar met gevolg een verdachtmakingen en paniekstemming? Door ons gewone burgers moeilijk in te schatten, wel zware gewetensvraag voor de politie.

 3. Reactie van vandersmissen

  Het is weer eens een …………………..

  Het is spijtig voor mensen van vreemde origine die het goed menen

  • Reactie van S

   En de 59-jarige man die in Wondelgem 2 meisjes gevangen hield, en hen heeft verdoofd en verkracht, is maar weer eens een ……..Vlaming.

   Spijtig voor Vlamingen die het goed menen.

   • Reactie van rony coekaerts

    buiten het feit dat ik het een leuke reactie vind, wil ik er wel op wijzen dat die man onschuldig is tot tegenbewijs.
    men schijnt nogal een lynch.cultuur te krijgen.
    in de pers en op allerhande fora gaat men al iemand veroordelen alvorens er nog maar een onderzoeksrechter is aangesteld.
    je moet maar onschuldig zijn, en vrijgesproken, meestal maanden nadien, als er geen pers meer in de buurt is, je loopt wel met die modder, achterdocht op je schouders.
    blijkbaar is een anonieme brief al voldoende.
    weet je wanneer er de meeste heksenverbrandingen waren? toen de mensen onzeker waren, epidemien woeden, dan was een gekke opmerking al voldoende. zoals nu.
    er rollen koppen in vlaanderen voor futiliteiten.
    ooit al gelezen in een krant dat ze hun verontschuldigingen aanboden?
    daar kan ik uit eigen ondervinding over meespreken.
    niet leuk.

    • Reactie van S

     Inderdaad, ik weet het – ik maakte mij dezelfde bedenking net nadat ik het gepost had. Dat had dus moeten zijn ‘verdacht van’.
     Maar het ging mij natuurlijk vooral om het counteren – dat wist je ongetwijfeld.
     Ik hoop maar dat vandersmissen doorheeft dat je met dezelfde gedachtengang kan stellen dat het spijtig is voor de Belgen dat er ‘zoveel’ pedofielen Belg zijn…

  • Reactie van dieu

   Goed zo, Vandersmissen. Als je je mening hier wil ventileren, doe het dan niet anoniem, wil je?

   • Reactie van Tom De Wael

    Ergens zegt “vandersmissen” wat nu weer veel mensen gaan denken. Is het relevant dat de dader van Turkse origine is ? (zie ook opmerking van Pstache hieronder). Waarom kan er niet bericht worden: 17 jarige dader … De media draagt een belangrijke verantwoordelijkheid voor de beeldvorming van “Jan met de pet” en dit soort berichtgeving helpt niemand echt een meter verder.In elk geval veel sterkte aan de slachtoffers en hun familie, voor hun is de aanhouding van de dader een belangrijke stap voor de verwerking.

    • Reactie van S

     Langs de andere kant: zo geef je de hoop op dat mensen hun gezond verstand (ooit gaan) kunnen gebruiken en niet alle Turken over dezelfde kam gaan scheren wanneer ze ‘Turks’ in de krant lezen.

 4. Reactie van pistache

  Belg of van welke origine ook, het zal voor die meisjes/vrouwen die zijn slachtoffer waren,geen verschil uitmaken! Voor mij mag elke verkrachter naar de Turkse gevangenis gestuurd worden. Kost wellicht minder dan een gevangenis hier.

  • Reactie van rony coekaerts

   vermoedelijk zal dat ook gebeuren.
   als men dat verslag goed leest: het is een turk, hier op vakantie, en minderjarig. meestal is dat plaatsen in een jeugdinstelling, maar zo vlug mogelijk naar het land van herkomst.
   vermits ze in turkije niet lachen met zoiets, al was het maar voor hun imago, gaat die gast nog een leuke tijd meemaken.
   die slachtoffers hebben daar geen boodschap aan, dat besef ik maar al te goed, en mijn medeleven gaat dan zeker naar hen uit.
   ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er met die gast wel iets scheef zit in zijn hoofd: tien aanrandingen in vijf dagen! steeds in dat park! steeds die groene fiets! dan vraag je om gepakt te worden, of je bent wel heel dom of simpel. ik denk dat laatste.

 5. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Kunt ge u voorstellen wat een meisje, een vrouw kan ondergaan bij de domme akties van een verwaande, onnozele kerel, bedorven vent die denkt dat hij het centrum is van haar genoegens!
  Dom, dwaas, de vuilbak in!

 6. Reactie van Freddy

  Is het iemand eigenlijk al opgevallen wat de verschillen zijn tussen de titel van dit artikel en de inhoud van het andere stuk over deze toestanden in het park? In het eerste artikel gaat het over een Turk die zes vrouwen verkrachtte. Bij het checken van de bronnen blijkt het om twee verkrachtingen te gaan en staat ‘Turk’ al niet meer in de titel. Eerst checken, dan schrijven dus.

 7. Reactie van timo

  Zou hij Belgische familie hebben die hem getipt heeft over hoe moeilijk ons justitiesysteem het heeft buitenlanders vast te houden. Effe racisme schreeuwen en die is zo weer vrij!

 8. Reactie van bien

  Steek ne iets uit in hun land?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>