Aantal slachtoffers minderjarige verkrachter stijgt

woensdag 26 november 2008 11u18 | Wouter | 20 reacties
Trefwoorden: , , .

Het aantal gekende slachtoffers van de 17-jarige Turk die zich tussen 10 en 20 november in het Gentse vergreep aan joggende of passerende vrouwen, is al opgelopen tot achttien.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

20 reacties »

 1. Reactie van Pol

  Goe bezig da turkske , ma ij kan ter nie aan doen zeker , slechte jeugd gehad ofzo ? da ventje waar . Retour naar turkey asap !!!! met of zonderkogel in zen kopke . Snappen jullie het nog nie !!!

  • Reactie van Tipper

   Degoutante feiten Pol, dat ga ik niet ontkennen. Maar uw reactie vind ik al even degoutant eigenlijk.

  • Reactie van Th.

   Beste Pol, je reactie is niet enkel degoutant, ze is ook compleet uit de lucht gegrepen. Als je echt gelooft dat de doodstraf criminelen ervan weerhoudt om misdrijven te plegen, dan moet je dringend eens wat criminologische studies gaan lezen. De doodstraf heeft geen enkel maar dan ook geen enkel afschrikkend effect, integendeel. Dat bewijzen de cijfers in die staten van de VS waar ze dit nog hebben genoeg.

 2. Reactie van Pol

  De doodstraf terug invoeren , tzal rap kalmer worden op straat en veiliger voor iedereen , hoeveel moeten we nog slikken ??? Tja , als we als iedereen gaan reageren , onze landsreputatie is toch al om zeep .
  Degoutant of nie , velen denken er zo over maar durven het niemeer te zeggen . (vrije meningsuiting of zoiets)

  • Reactie van Bart

   Aan uw taalgebruik te zien snapt u ook niet veel van de Nederlandse taal.

   • Reactie van Freddy

    Jammer dat blogs als deze blijkbaar ook al goed gekend zijn bij het soort mensen als Pol. Die Turk moet gewoon berecht worden zoals iedere andere crimineel. Als er een straf uitgesproken wordt, zou het misschien aangewezen zijn om hem die in Turkije te laten uitzitten. Maar over ‘kogels in zijn kop’ of de doodstraf beginnen, is dat nu echt nodig? Daar zijn andere fora voor, me dunkt.

    • Reactie van Freddy

     En dat gedoe over het feit ‘dat velen zo denken maar het niet durven zeggen’, komaan zég. Als je ziet hoeveel percent het VB haalt en wat de prognoses zijn voor LDD, dan is het duidelijk dat mensen die zo denken wél voor hun gedacht durven uitkomen. Kruip dus niet weer in de slachtofferrol aub!

 3. Reactie van petra

  Ik zou hem direkt uitleveren aan zijn land.Hij kost nu heel veel geld en neemt een plaats van een belgisch boefje,maar die betaalt wel sociale lasten (via zijn ouders)

  • Reactie van rucker

   uitleveren? en daar laten ze hem 9 kansen op 10 gewoon met rust (?)

 4. Reactie van Hilde

  Die gast heeft misdaden begaan en moet gestraft worden of dat nu hier of elders is, wel… daar betaal ik graag belastingen en sociale zekerheid voor, als alles correct verloopt en recht geschiedt is het toch ok? waarom moet daar weer racistisch over gedaan worden?

  • Reactie van david

   Laat ons kijken of er recht zal geschieden (racist of niet)….: 17 jaar, dus misschien nog naar de jeugdrechter, een lichte straf, na 1/2 jaar terug op straat met een papiertje dat hem in het nederlands vriendelijk vraagt naar thuis te gaan.
   Straffen staan veelal niet in verhouding met het menselijk berokkende leed. Een financieel sjoemelaar bv wordt meestal zwaarder gestraft dan iemand die anderen leed berokkend, veelal omdat zij ontoerekeningsvatbaar kunnen pleiten…

   Mi. wordt hier ook niet racistisch tegenover gedaan, integendeel, het ruikt meestal meer naar positieve discriminatie….

 5. Reactie van rucker

  in ieder geval, diene jongen verstaat er ook niets meer van…ze hadden hem nochtans gezegd dat het hier het paradijs was…

  • Reactie van Hilde

   aan uw naam te zien bevindt het paradijs zich bij u thuis in uw beddeke… doe toch es normaal…

 6. Reactie van T.

  Toch vreemd dat er hier reacties komen zoals ‘de kogel in z’n kop’ en ‘de doodstraf terug invoeren’, maar in de thread over dienen man die twee minderjarigen in zijn huis had en ze zou misbruikt hebben blijft het stil. Nogal selectief vind ik dit of vindt Dhr. Pol dat dienen ook de doodstraf verdient????

  • Reactie van louis zwipamoo

   één woord voor iedereen; empathie; bekijk alle gekende feiten en probeer u dan eens in te leven in wat die vrouwen (of die twee kinderen) hebben meegemaakt. (en nog gaan meemaken want zoiets gaat niet over gelijk nen zaterdagse kater). maar ben ik de enige die vind dat de gentse parken er bedroevend bijliggen? of beter dat het gents plantsoenbeleid op niets trekt. (en naast al dat struikgewas dat als uitvalsbasis voor verkrachters kan dienen heb ik het dan ook over die ‘algerische’ berken)

  • Reactie van WPV

   Misschien willen de mensen eerst meer weten over dat gedoe in Wondelgem. Het verhaal hier over de Turk in St-Amandsberg is vrij duidelijk. We kennen er niet alles van, maar 18 aanrandingen of verkrachtingen zijn wat ze zijn.

   Wat er precies in Wondelgem is gebeurd snap ik niet helemaal. Die meisjes zijn naar die vent gegaan, dus ze kenden hem. Hij beweert ze niet misbruikt te hebben, maar ze zijn wel verdoofd geweest, eentje zelfs bijna in coma.
   Ik persoonlijk wil er eerst meer over horen voor ik mijn mening geef. Als ik ongenuanceerde meningen zou willen spuien, dan ga ik wel naar hln.be… Of noem ik mezelf Pol.

   • Reactie van T

    Ik sprak in de voorwaardelijke wijs, lees eens goed na : ‘zou misbruikt hebben’. Ik spreek mij dus niet uit over schuld of onschuld. Het laatste dat ik wil doen is een ongezouten mening geven.
    Ik kan mij gewoon niet vinden in een pleidooi voor invoering van doodstraf voor gelijk wie.

    Louis zwipamoo, wat wil je dan van parken: gewone grasvelden?? Struiken hebben niks te maken met het planten van uitvalsbasissen voor verkrachters, dienen gast heeft trouwens ook meisjes aangerand op straat, moeten we dan ook geparkeerde auto’s gaan verbieden omdat een potentieel verkrachter, pickpocket, dief of wat dan ook zich erachter kan verschuilen.
    Je moet mij trouwens niks leren over empathie in dergelijke gevallen want daar kan ik spijtig genoeg maar al te goed over meepraten wat die vrouwen nog jaren met zich zullen meedragen.

    • Reactie van WPV

     Floeps, ik ben verkeerd verstaan geweest. Ik heb wel degelijk ‘zou misbruikt hebben’ gelezen.

     Wat ik bedoelde was gewoon dat het allemaal nog niet duidelijk is. Daarom dat er hier meer mensen posten dan over het geval in Wondelgem. Ik heb u nooit beschuldigd van een oordeel geveld te hebben…

 7. Reactie van peter

  Is dat racistisch,de dingen bij de naam noemen?Gelijk welke toerist hier iets uitspookt:terug van waar hij komt!!!Rand eens een meisje aan in maroko,je zult weten waar je belandt.