Fietscontroles: 9 op de 10 in orde

maandag 12 januari 2009 11u02 | Redactie | 8 reacties
Trefwoorden: , .

De preventieve fietscontroles, gehouden in de maand november, hebben hun doel duidelijk bereikt. Tijdens de negen repressieve controles door de Gentse politie in december werden 2.116 fietsen nagezien. Ruim negentig procent was in orde. De meeste overtredingen betroffen de verlichting die niet werkte. Tien keer werd een onmiddellijke inning geheven omdat men met de fiets op het voetpad reed en vier fietsers kregen een bekeuring voor het gebruik van de gsm. (gn)

Bron: De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

 1. Reactie van Otto

  Ik ben nog nooit gepakt geweest, en ik heb evenmin nog maar zelden de flikken mensen zien beboeten. Zelf al rijd je ‘s nachts zonder licht voorbij een combi, moet je al erg veel malchance hebben dat ze je tegen houden. Zelf ben ik altijd redelijk reglementair in orde. Maar ik heb al veel straffe dingen zie gebeuren hoor.

  Ik weet één plek waar ik zeker van ben dat er iemand een boete kreeg. En dat is in de Kortrijksepoortstraat. De flikken hebben er gewoon maar achter de bocht te staan… Het verkeer is daar ook zo belachelijk geregeld. Fietsers hadden er gerust nog bij kon als ze die domme kasseien er maar niet hadden gehad. Die halfslachtige mengelmoes van kasseien en normaal wegdek doen er naar mijn bescheiden inzicht trouwens ook niet echt veel goeds aan het zicht.

 2. Reactie van jens

  Tot ze je wel pakken dan heb je een zware boete aan je rekker
  5000 en oude franken destijds

 3. Reactie van sander

  Ik kan zowaar 25% van de overtredingen van gsm’en op de fiets op m’n conto schrijven! Hoera!
  (100 euro trouwens… ^_^”

 4. Reactie van krisvd

  9 op de 10 in orde, dat lijkt mij zeer sterk overdreven.

  Ik zou ze geen eten willen geven, de fietsers die ik dagelijks zie zonder voor- of achterlicht, of die remmen met hun voeten in plaats van met hun remmen.

  • Reactie van Yves

   Bah, ik vermoed dat dat overeenkomt met de realiteit. Ik schat dat dat ook een doorsnee score zou zijn bij autocontroles. Ik zie duidelijk minder flippo’s zonder fietslicht dan vorig jaar. Ok, hoe dichter bij de Blandijn, hoe erger. Maar ook hier is er beterschap door de Gele Fietsen van Studentenmobiliteit. En door de losse lampjes en de velgdynamo’s (dju, weeral vergeten: is het nu naafdynamo of velgdynamo?).

   • Reactie van Hans Dekeyser

    Naaf : midden wiel.
    Velg: waar band op ligt.
    (beide dynamo’s bestaan)

    • Reactie van jan

     Nu er geen ijs meer is zoek ik weer naar slakken om zout op te leggen. Dus: ik heb nog nooit een velgdynamo gezien. De klassieke dynamo maakt contact met de band en heet een flesdynamo. Verder zijn er ook nog roldynamo’s (met een rol die over het loopvlak van de band loopt) en spaakdynamo’s (aangedreven met de spaak). Ook die slippen allemaal minder gemakkelijk dan een flesdynamo.

   • Reactie van DriesO

    Yves, je bedoelde dus naafdynamo :-)