Gent maakt sneller kindjes dan crèches

woensdag 4 februari 2009 12u00 | Wouter | 8 reacties
Trefwoorden: , .

Hoewel er in Gent de voorbije jaren veel meer crècheplaatsen zijn gecreëerd, slaagt de stad er niet in het tekort van 600 plaatsen terug te dringen. In 2005 trok de Gentse schepen van Onderwijs, Rudy Coddens (SP.A), aan de alarmbel. Er waren op dat ogenblik 3.166 kinderopvangplaatsen in Gent en dat betekende dat er een tekort was van 600 plaatsen. ‘Sindsdien hebben we niet stilgezeten’, zegt Rudy Coddens. ‘We beschikken nu, anno 2009, over 610 plaatsen meer dan in 2005. Maar in plaats van een overschot van 10 crècheplaatsen is er ondanks die inspanningen nog altijd een tekort. Meer: het tekort is nog lichtjes gestegen, van 600 tot 655.’

Lees meer bij DS Online

© 2009 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

 1. Reactie van Herb

  er is slechts één oplossing! Vraag aan de mensen het krijgen van kinderen uit te stellen, misschien gaan ze er zelf op in, als u voor het niet krijgen van een kind nog een niet-gekregen-kind-premie geeft.
  Indien dit niet mogelijk is, gewoonweg meer Creches bouwen, kan toch in deze tijden geen probleem zijn, met 9.4% werkzoekenden?

 2. Reactie van Yves

  Gent maakt kindjes. Jaja.

 3. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Yves,
  ‘t Zal wel zijn: geen geld meer voor uitstapjes: de auto is te duur. En met de fiets geraak je ook nergens zonder deftige fietspaden. Dan maar samen romantisch thuis zitten hé. We zien het resultaat.

  • Reactie van Roland

   En met deze winterse koude, samen knusjes onder het deken …..

 4. Reactie van tom

  Mochten werklozen eens verplicht worden een bewijs te leveren van sollicitatie, per dag dat ze hun kind(eren) in een creche afgeven, er zouden plaatsen genoeg zijn. Ik heb gezegd.

 5. Reactie van azerty

  Of worden er meer kindjes geïmporteerd in België dan er creches gecreeerd worden ?

  Maar inderdaad, een bewijs van sollicitatie zou wel mogen afgegeven worden ! Anders is het té gemakkelijk en té goedkoop om in het zwart te gaan kuisen !

 6. Reactie van rony coekaerts

  azerty, ik ben niet op de hoogte van de huidige prijzen in de peuteropvang, mijn jongste is 16, maar ik vraag me af hoeveel er over blijft als je wat zwart gaat kuisen.
  ik heb zo’n zwart vermoeden wat je bedoelt met kindjes importeren, maar als je nadenkt: dat komt uitzonderlijk voor. als er al nageslacht immigreert gaan die al naar de school. je moet eens naar zo’n creche gaan, dat kunnen dan peutertjes zijn met verschillende kleurtjes, maar die ouders zijn bijna allemaal tweeverdieners.
  voor mij ligt het probleem niet bij de gentenaren, maar bij de nieuwe stadsgenoten: dat komt hier studeren, blijft hangen, werkt, en begint dan aan gezinsuitbreiding. en dan heb je veel creches nodig. :)