Rij met mij… Ook vanuit Gent?

donderdag 5 maart 2009 8u50 | patricia | 3 reacties
Trefwoorden: , , , .

Trouwe luisteraars van Radio 1 konden het de laatste weken moeilijk negeren. Het populaire ochtendprogramma Peeters en Pichal lanceerde een oproep om op donderdag 5 maart, vandaag dus, massaal de auto thuis te laten staan of te gaan carpoolen. Het aanstekelijke liedje Rij met mij van Hannelore Bedert werd meerdere malen per dag in de ether gegooid. Dagelijks herhaalden Annemie Peeters en Sven Pichal hun oproep met een massa tips, leuke verhalen, gratis ontbijt en kranten, ambassadeurs,… Benieuwd of het ook lukt?

Als pendelaar met een treinabonnement voel ik me niet echt aangesproken, maar hoe zit het met de chauffeurs? Hoe pak je het aan om vanuit Gent in Brussel te geraken met de auto? Of in Antwerpen? Zijn er voldoende plaatsen op de carpoolparking? De P+R aan Carrefour Oostakker staat blijkbaar nooit vol, aan de E40 is er de carpoolparking in Wetteren of Merelbeke, maar betekent dat al niet dat je daar je auto moet achterlaten? Je spaart er niet echt een auto mee uit natuurlijk. Zou het niet gemakkelijker zijn als je op een vlotte manier met openbaar vervoer tot aan een carpoolplaats geraakt? En wat met de veiligheid? De parking in Gentbrugge geeft niet meteen een veilige indruk zo onder het viaduct?

Niet alleen bij Vooruit willen ze de wereld redden, wij dragen ook graag ons steentje bij. Bent u vandaag voor het eerst gaan carpoolen of bent u al jaren verstokt aan uw vaste carpoolvriendje? Hoe pakt u het aan, wat kan beter? Laat het ons weten in de commentaren.

© 2009 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van jero

  ik carpool altijd als ik naar verre festivals ofzo rij
  min moaten mé mi of ik mé under
  os ze mé mi riene zien ze d’r wel wa vluhere

 2. Reactie van Koen Veevee

  Tot een tijdje geleden reden mijn schoonbroer en ik vanuit Gent tezamen de E40 af, voorbij Bxl, naar Peutie (en ik dan terug naar Diegem). Een zotte rit als je de files bekijkt, en het duurde gemakkelijk langer dan 2u, maar het feit om ‘s morgens met 2 leute te maken in de auto, te luisteren naar StuBru of te lachen met de aggressieve idioot in de auto naast je maakt heel veel goed. Hij kwam met het openbaar vervoer naar Gent Sint Pieters en daar viste ik hem met de wagen op (lag op mijn weg), veel interessanter dan allebei toch je auto te moeten uithalen om met 2 auto’s het stadsverkeer te moeten verstikken tot aan een carpoolplaats, maar ik weet ook wel dat niet iedereen zich dit kan permitteren.
  Ondertussen ben ik buiten Gent verhuisd (shame on me ja ik weet het) en is het met de trein te doen, nog beter en vlotter, maar toch mis ik het om in de file met twee lol te trappen. En te kijken naar al die sufkoppen die aan 20 per uur tegen hun dashboard liggen te stinken.

 3. Reactie van carl pool

  Mijn collega en ik carpoolen zeer regelmatig maar als Annemie -vingertje- Peeters me opdraagt te carpoolen, ben ik geneigd in mn eentje met twee auto’s tegelijk te gaan werken.