Ratten krioelen rond Sint-Pietersstation

dinsdag 5 mei 2009 12u42 | Wouter | 8 reacties
Trefwoorden: , .

Bruine ratten teisteren de buurt rond het Sint-Pietersstation. Vooral in de plantsoenen voor het stationsgebouw kweken ze volop. De sloop van het postgebouw, nonchalante picknickers en rioleringswerken zijn de oorzaken.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

 1. Reactie van mijnratse

  brrrr

 2. Reactie van Frans

  Bij de oorzaken vergeet men er één te vermelden: het nonchalante onderhoud van het Maria-Hendrikaplein. Onder die verstrengeling van neergegooide fietsen moeten die beestjes zich wel ongenaakbaar voelen. In 2020 (?) krijgen de ratten er bovendien een plantsoen bij, met een hellend vlak om bij slecht weer gemakkelijker te kunnen schuilen in de immense ruimtes onder het station en de ondergrondse parking.
  Als de rattenplaag nu maar geen voorwendsel wordt om die struiken te verwijderen, of uit te leggen dat die wettelijk beschermde platanen door dat legertje knaagdieren niet kan overleven.

  • Reactie van astamoris

   Als de scholieren die daar verzamelen al eens zouden leren om hun vuiligheid niet achter te laten, zou dat ook al schelen.

 3. Reactie van Roland

  Geraak daar maar vanaf!

 4. Reactie van e.

  Dat Hendrikaplein is momenteel een ramp. Qua uitzicht trekt die sculptuur op geen kloten, maar wat erger is:
  rond de fontein (die hopelijk – gezien de rattenplaag – niet meer zal werken) liggen grote stenen schots en scheef. Je zal maar een oude man of vrouw zijn die over zo’n stomme steen struikelt. Waarom ze dat plein niet stante pede effenen versta ik niet.

 5. Reactie van rony coekaerts

  zijn jullie nog een beetje nog een beetje bij de les?
  -bruine ratten leven niet tussen fietsen.
  -zelf al acht ik dat middenplein nu eenmaal niet tot de meest geslaagde realisatie in gent, maar ik zou niet weten wat ratten daar aan hebben.
  als er echt zoveel bruine ratten zijn, en geen zwarte, is er eigentlijk geen probleem: die beestjes zijn totaal onschadelijk. niks van ziektes of je zou hun stronten als hagelslag tussen je boterham willen leggen.
  als je die in huis hebt is het niet leuk, ervaring, maar ze komen af op voedsel! wat wij, homo sapients hen welwillend ter beschikking stellen.
  ratten hebben een ingebouwde regeling: geen voedsel=geen nageslacht.
  natuurlijk zijn de werken geen geschenk voor hen maar uit de rioleringen komen ze zelden. nu is hun habitat verstoord maar ze waren er altijd al.
  ik weet: de meeste mensen gruwen van ratten maar zij waren er voor ons.
  leer daar mee leven. ze zijn de onbetaalde werknemers van ivago.

  • Reactie van Frans

   rony, jouw commentaar is perfect samengevat in je opmerking over “de onbetaalde medewerkers van Ivago”. Toch blijf ik bij mijn veronderstelling dat die beestjes zich veel veiliger voelen in het door fietsmetaal ontoegankelijk struikgewas van het stationsplein dan op de verlichte open vlakte van het St-Pietersplein, om zich aan weggegooide etensresten te goed te doen.

 6. Reactie van Tijl

  Dergelijke aanpassingen eisen hun tol !! Die tol is nu de rattenplaag de nieuwe ivago van de stad Gent ! Maar wees gerust de ratten zijn er al altijd geweest en zullen er ook altijd blijven mee of zonder werken ! Raad van Tijl LEER ER MEE LEVEN :) :)