Operatie-Meetfiets spoort fietsbulten op

woensdag 3 juni 2009 9u15 | Wouter | 12 reacties
Trefwoorden: , , .

Hoe comfortabel is het om in Gent te fietsen? Je kan er uren over discussiëren, maar je kan het ook objectief meten, zeggen de Fietsersbond en het Gents Milieufront. Daarom rijden zij dezer dagen met een ‘meetfiets’ langs belangrijke Gentse fiets-assen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Ik vrees dat die Gentse meetfiets een zeer korte levensverwachting heeft.

 2. Reactie van Virginie

  Laten ze vooral van het Gewad naar het Prinsenhof fietsen, héél oncomfortabel. Kasseien kunnen toch ook zonder open kraters ertussen gelegd worden?

  • Reactie van Roland

   En dan verder fietsen langs Bachten Walle naar het Begijnhof en langs de Sofie Van Akenstraat rijden, goed mogelijk dat je daar met een hoop schroot toekomt.

 3. Reactie van markske

  zijnder nog kasseienleggers?waarom geen stroken met klinkers aan de zijkanten voor de fietsers.

  • Reactie van Guido Van Peeterssen

   markske,
   Je moet eens lezen wat ronny hier over gepost heeft: er zijn helaas (bijna) geen bekwame kasseileggers meer.

   • Reactie van rony coekaerts

    tot mijn groot spijt heb ik nogal wat kassei.en en klinkers gelegd: elke keer werden ze kapot gereden door héél zware vrachtwagens.
    daarom stoor ik me aan de onkundigheid van velen.
    voor ik alle vakbekwamen over mij krijg: ze bestaan nog wel!
    maar meestal, uit financiele gronden, moeten ze werken met minderwaardig materiaal, slechte voorbereiding………….
    ik weet ook wel dat asfalt het meest ideale is, maar goed gelegde klinkers in een stevig bed, zijn zeker fietsvriendelijk.
    laat er dan de week nadien een twintigtonner wat over komen dansen!

 4. Reactie van Guido Van Peeterssen

  rony,
  Kijk eens naar het gewicht van een vrachtwagen en het aantal wielen waar die vrachtwagen op rust. Bereken dan eens het gewicht dat via een één vrachtwagenband op één kassei rust, je mag het gewicht nog over twee of drie kasseien verdelen. Dan draait de chauffeur aan zijn stuur en de band draait mee. Door de kracht die daardoor uitgeoefend wordt trekt dat wiel die kassei gewoon scheef.

  • Reactie van rony coekaerts

   het hoeft nog geen vrachtwagen te zijn: een beetje auto kan er ook wat van.
   nochtans, het kan wel goed gelegd worden: zorg ervoor dat de klinker of kassei geen speling heeft waardoor de zijdelingse druk opgevangen is door de “buren” en de schade in minimaal.

   • Reactie van Virginie

    Vandaag nog eens een paar keer over het Prinsenhof gerammeld. Daar zijn zeker te weinig stenen gelegd op een rij gelegd want er is te veel speling tussen. Verzakkingen zijn een eufemisme voor de kraters in het wegdek. Wordt er dan nergens regematig onderhoud voor gepland? Prinsenhof is een klein straatje, maar de grotere en drukkere Gebr Van de Veldestraat ligt er ook miserabel bij.

    • Reactie van Roland

     Dat is een besparingstechniek zoals een andere, op elke rij spaart men twee à drie kasseien uit en legt de andere iets meer uit mekaar, zo heeft men na tien tijen één rij gratis … (lol).

    • Reactie van Roland

     na tien rijen !

 5. Reactie van Joost Vancoppenolle

  Heeft de meetfiets al eens op de oude half vergane fietspaden rond de Watersportbaan gereden? Zoja, dan zal deze meetfiets snel aan de gekende fietsziektes beginnen lijden en langzaam maar zeker aan de grootste doodsoorzaak van fietsen sterven. Bloemen noch kransen… maar graag een nieuw breed fietspad aub!