CODEX: nieuw studentenmagazine van Urgent.fm

donderdag 17 september 2009 19u05 | Michel Vuijlsteke | 4 reacties
Trefwoorden: , .

In opdracht van Dienst Preventie van Stad Gent brengt Urgent.fm vanaf woensdag 23 september een nieuw wekelijks radioprogramma specifiek gericht op de Gentse studenten: CODEX, elke woensdag van 16u tot 17u on air.
Verwacht je niet aan een duf informatieprogramma, wel aan een flitsend magazine op maat van de student in Gent.

CODEX wordt geproducet en gepresenteerd door Bart De Raes, die zijn eerste stappen in het radiolandschap zette bij Urgent.fm en nu al een tijdje bij MNM de ochtenden in het weekend presenteert. Geruggensteund door de studenten van de Urgent.fm-redactie, belooft dit vuurwerk in de ether!

CODEX betekent in het programmaschema van Urgent.fm een perfecte aanvulling bij S.O.S. en Antenne, twee dagelijkse programma’s volledig gemaakt door studenten. Het grote verschil is dat CODEX een mix van informatie, preventie en ludieke invulling brengt specifiek gericht op de student in Gent.

Het programma past in de “Student In Gent”-communicatiecampagne van Stad Gent naar de ruim 65.000 studenten. De naam CODEX sluit dan ook perfect aan bij het logo ‘het duivelse engeltje’ van die campagne. De codex is immers behalve de zangbundel van de studentenverenigingen ook een boek met wetteksten; amusement maar binnen de lijntjes dus. CODEX zal zeker geen wijzend vingertje zijn, Urgent.fm heeft volledige redactievrijheid en zal ook dit programma in de eigenwijze rock-’n’-roll stijl inkleden.

CODEX schiet op woensdag 23 september uit de startblokken met een special tijdens de ‘Student Kick Off’.

Nog nieuw is de dagelijkse Kot Uit Kalendertip (van maandag t.e.m. donderdag telkens om 8u, 11u en 15u). Uit de verschillende programmeringen van de cultuurhuizen, de Stad, de onderwijsinstellingen, het Gentse verenigingsleven, de studentenclubs, de sportclubs en andere organisaties wordt een selectie aan de luisteraars voorgesteld. De Kot Uit Kalendertip geeft de studenten een opvallend goede reden om dezelfde avond (of de dag erna) hun kot uit te komen.

Met deze nieuwe uitzendingen wil Urgent.fm nog meer inspelen op de steeds groeiende studentenpopulatie in Gent.

Bron: Persbericht Urgent.fm

© 2009 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Matthias

  Eén heus studentenmagazine op een radio die rijkelijk graait in de vetpotten van de universiteit. Hoe ongelooflijk genereus van de mannen van URGent. :-)

 2. Reactie van bert

  naar goede gewoonte vergeten critici S.O.S., Studenten over Studenten. viermaal wekelijks, alle studentenonzin die je je maar kan wensen.

 3. Reactie van Matthias

  Het punt blijft dat het persbericht doet vermoeden dan URGent zich genereus laat sponsoren door Stad Gent — wat betekent “in opdracht van” anders — voor iets wat eigenlijk al sowieso tot hun kerntaken behoort. Om in datzelfde bericht dan nog triomfantelijk te doen over het feit dat de volle twéé andere programma’s door studenten gemaakt worden, is een beetje een zwaktebod voor wat in naam een studentenradio is. Maar dat is natuurlijk slechts mijn hoogstpersoonlijke mening en die is zelden van veel tel. Geen nood! :-)

 4. Reactie van S-

  Helemaal akkoord met Matthias.

  Meer over de hypocrisie van Urgent.fm:

  http://stijnbaert.wordpress.com/2009/07/09/nog-9-dagen-hypocrisie-op-de-gentse-feesten/