Slechte brug creëert fileleed

dinsdag 13 oktober 2009 11u59 | Redactie | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

De brug op de E17 over het viaduct van Gentbrugge heeft al voor veel problemen gezorgd. Eerst was er het protest van de omwonenden over het lawaai van het voorbijdenderend verkeer.

Toen de boosdoeners, de voegen in het wegdek, heraangelegd werden, bleek het probleem helemaal niet opgelost. Integendeel, de voegen bleken ook nog eens slecht gelegd. Gisteren begonnen de werken aan de herstelling van een van de voegen op de brug. Door het afsluiten van de pechstrook en de rechterrijstrook ontstond tijdens de ochtendspits ter hoogte van De Pinte een lange file op de E17 in de richting van Antwerpen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Tim Rosseel

  Sinds wanneer is er een brug over het viaduct? Enfin, het viaduct van Gentbrugge, zoals geweten een aaneenschakeling van bruggen zal blijven voor problemen zorgen als ze niet aangepast wordt naar een echt volwaardig viaduct.

  Dat deze werken waarschijnlijk dringend en noodzakelijk zijn trek ik niet in twijfel. Wel terug héél jammer dat er niets van is aangekondigd.

  • Reactie van S

   Inderdaad – de communicatie omtrent openbare werken valt lelijk tegen.
   Daar zou best ‘s een deftige website over mogen komen.
   En dan niet het zielige kaartje met wegwerkzaamheden op http://www.gent.be/openbarewerkeninkaart

   Deze werken staan daar voor zover ik zie trouwens niet op, en die aan het kruispunt ring/Jan Delvinlaan ook al niet.

   En wat de omleidingen bij de Lijn betreft: daar mag ook ‘s een overzichtelijk kaartje van komen – ik heb zo het gevoel dat er geen enkele bus of tram nog de normale route volgt de laatste tijd…

 2. Reactie van Jethro

  Men zou daar in de toekomst veel beter een tunnel voorzien in plaats van een “viaduct”. En behalve het kostenplaatje denk ik niet dat daar veel tegenwind voor zal zijn.

  en inderdaad, de communicatie en aankondiging van huidige werken kon beter… een oud zeer