Buurtwerk Nieuw Gent (+ wedstrijd)

dinsdag 27 oktober 2009 16u28 | Buurtwerk Gent | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Uit onze lange limousine stappen tal van bewoners die elk op hun manier het buurtwerk vorm geven. Dankzij filmmaker Koen Vromman laten we elf ludieke filmpjes op je los die alle facetten van het buurtwerk blootleggen. Deze korte filmpjes werpen een blik met knipoog op welke manier buurtwerkers hun doel realiseren in de elf Gentse volkswijken. Zowel Cupido als travestieten stappen uit de limousine, zowel brood als spelen komen aan bod. Laat je 10 weken lang iedere dinsdag nieuwsgierig maken op www.gentblogt.be en volg alles (én veel meer)! Buurtwerk Gent, altijd verrassend verrassend!

Op zondag 27 september toonde Nieuw Gent-Steenakker zich van haar meest bruisende kant aan zowel bewoners als buitenstanders. Het project ‘Beestig!’ staat voor de vele mogelijkheden die de pleinen van Nieuw Gent en Steenakker hebben, voor de gezelligheid van het leven in de wijk, voor de grote verscheidenheid die in de wijken aanwezig is. Deze diversiteit brengt heel wat speelsheid en enthousiasme met zich mee. Dit speelse enthousiasme op de plaatselijke pleintjes vormde de basis voor een spetterende afsluiter van een warme zomer. De dag bevatte tal van opmerkelijke activiteiten, waaronder de mobiele kinderdierentuin met lama’s en kamelen, een kennismaking met de wondere wereld der reptielen, een treintje die de mensen doorheen de wijk vervoerde. De dag werd afgesloten met een gezellig festivalletje.

De zomer is een drukke periode voor buurtwerk. Zo heeft elke buurt zijn eigen buurtfeest, maar afhankelijk van de eigenheid van de wijk wordt deze anders ingevuld. In Muide-Meulestede duren ze bijna een week en werden er limousines ingezet om bewoners van straat te pikken en naar de feesten te voeren, Macharius-Heirnis heeft zijn befaamde Coyendans, er is de gedekte tafel van Sluizeken-Tolhuis-Ham enz. Deze momenten zijn ideaal om buurtwerk aan het grote publiek voor te stellen, zowel binnen de wijk als daarbuiten. Maar die buurtfeesten zijn natuurlijk meer dan creatieve visitekaartjes. Ze zijn het uitgelezen moment om als buurtwerker projecten op te zetten met bewoners op langere termijn. Op die manier geef je mensen een gezamelijke ervaring waarbij hun netwerk wordt uitgebreid. Op deze manier leer je als buurtwerker ook meer mensen kennen.

Zoek je meer informatie over beestig, Nieuw Gent of buurtfeest. Wij beantwoorden graag al je vragen!

Buurtwerk Nieuw Gent – Steenakker
Rerum Novarumplein 180c
9000 Gent
09 266 90 30
buurtwerking.nieuwgent@gent.be

Dienst Buurtwerk
Begijnhoflaan 456
9000 Gent
09 235 77 20
dienst.buurtwerk@gent.be

Deze filmpjes zijn niet louter kijkplezier, er valt ook iets te winnen! De persoon met de meeste juiste antwoorden kan een gidsbeurt winnen van de Koninklijke Gidsbond van Gent voor 20 personen in een wijk naar keuze.

De kameel heeft ook een éénbultige vriend, mail zijn naam naar pieter.vancauwenberghe@gent.be. Volg je nu pas de filmpjes? Geen probleem, je mag nog steeds antwoorden op vorige vragen doormailen.

© 2009 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Arthur De Decker

  lama’s, kamelen, reptielen, éénbultige vriend, enz…
  Ontbreekt er soms geen kangoeroe?

 2. Reactie van pvc

  Ze zoeken alleszinds hun hert

 3. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Onze éénbultige vriend zou dus een dromedaris of mehari moeten zijn.
  Ik hou mijn hert vast…

 4. Reactie van pieter

  Naar verluidt heet hij Jef en is hij gek op origami.
  Later wil hij ‘iets met dieren doen’.