Dit jaar winnen we. Misschien

donderdag 19 november 2009 11u45 | ilse | 11 reacties
Trefwoorden: .

Weet u nog, vorig jaar half december? Clickx deed zijn jaarlijkse site van het jaar-verkiezing en wij werden tweede in de categorie stadblogs. Tweede. Voorbijgestoken door Apen.be, die van Antwerpen. Het was bijna het traditionele verhaal van Gent en de Gentenaars: eigenlijk zijn we gezelliger, levendiger, eigenwijzer en leuker dan de rest, maar toch worden we op de valreep zo vaak tweede. In de subsidiedossiers. In de zelfverzekerdheid. En ook in de Site van het Jaar-wedstrijd.

Natuurlijk droegen wij ons verlies met de glimlach (en veel gratis bier achteraf in de bar van NTG), zo zijn we wel. Maar we hebben wel een analyse gemaakt, zoals dat gaat bij verliezen. En we hadden dan toch al te veel bier gedronken, dus dat analyseren liep gesmeerd. We hadden niet genoeg campagne gevoerd! We hadden gedaan alsof het ons allemaal niet zoveel kon schelen! We! Hadden! Zelfs! Geen! Affiche! Gemaakt! Het was onze eigen schuld, negligent als we waren.

Met de kater vergaten we onze analyse en verlegden de focus opnieuw naar de belangrijke zaken: artikels schrijven, foto’s nemen, discussie stimuleren en informeren. U weet wel, Gentblogt maken. Want wij zien u graag, en u ons ook, en dan hebben we eigenlijk geen awards nodig, niet?

Tot we vorige week een mailtje kregen van Clickx. Dat we genomineerd waren, opnieuw. We werden er even stil van, en toen stond de voorzitter op ten redactielokale, sloeg op tafel (en deed zijn hand daarbij een klein beetje pijn) en bulderde: het zal vandejaar gene waar zijn, vrienden! Vandaag geven wij bijgevolg het startschot van een intensieve campagne, waarin wij schaamteloos zullen dreigen, waarin we onze kinderen zullen inzetten met al hun schattigheid en waarbij we frequent rozentuinen en ander fraais zullen beloven. U zult gewoon niet anders meer kunnen dan op ons te stemmen.

*de campagneleider laat even een veelbetekende stilte vallen*

Er is een andere optie ook. Misschien vindt u gewoon dat we het verdienen, die titel. Omdat u ons graag leest, omdat u graag op deze site komt en omdat u hier gelijk- en andersgestemden vindt om een online discussie mee te voeren. Misschien denkt u dat het mooi zou zijn, zo aan de vooravond van onze vijfde verjaardag. Want vijf jaar lang elke dag uit liefde voor onze stad blijven werken aan de schoonste blog van ‘t land, we zijn daar stiekem toch wel erg trots op. Dus misschien is dat voldoende om uw stem aan ons te geven.

Maar vanaf morgen beginnen we sowieso te dreigen. Voor de zekerheid.

svhj

Praktisch
Ga naar www.sitevanhetjaar.be en laat u niet afschrikken door de stemprocedure: uw e-mailadres wordt gevraagd, maar daarmee wordt verder niets gedaan.

Klik op “Stem nu” en zoek Gentblogt bij “Blogs: stadsblog”.

Als u van plan bent om op meer dan enkel Gentblogt te stemmen, kijkt u het beste eerst even naar de lijst van alle genomineerden. U vindt er alle categorieën en genomineerden, en u kan doorklikken naar de sites. Zoals u daar ook kunt lezen, mag men zowel in álle categorieën stemmen als in één enkele en mag u telkens één, twee of drie stemmen uitbrengen.

© 2009 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

 1. Reactie van Tim Rosseel

  Mijn stem heb je hoor ;)

 2. Reactie van Tom De Wael

  stem uitgebracht

 3. Reactie van Fréderic Louis

  De mijne ook uiteraard.

 4. Reactie van Jan Smets

  Met de sympathie van Mechelenblogt! ;-)

 5. Reactie van animuz

  Gestemd! En niet op de apen ;-)

 6. Reactie van cathy

  ik heb voor jullie gestemd! stemmen jullie ook voor ons? http://www.uitinvlaanderen.be!

 7. Reactie van Els Van Eeckhaut

  heb ik toevallig idd voor gestemd, Cathy!

 8. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Héhé,
  Gentblogt staat weer een stapje dichter bij de eindzege. En als Gentenaar heb ik nog een paar oude gekenden als mijn favorieten erbij gepletst.

  Nu nog een paar kennissen overtuigen.

 9. Reactie van OpaTuur

  Als je begint te dreigen dan krijg je uiteindelijk het tegendeel van wat je wenst.

  • Reactie van Els Van Eeckhaut

   Da’s voor te lachen, Tuur…………………!
   Maar de artikeltjes over jouw activiteiten plaatsen we altijd met heel ons hart.