Verscheidene stadsscholen kunnen nauwelijks nog ‘nieuwe’ kinderen inschrijven

woensdag 6 januari 2010 10u28 | Redactie | reageer
Trefwoorden: , , , .

Volzet met broers en zussen

In De Speurneus, een basisschool in Gentbrugge, kunnen ze voor volgend jaar geen bijkomende kinderen inschrijven: alleen al met broertjes en zusjes die er bij komen, zit de school al helemaal vol. ‘En in andere stadsscholen zijn er nog maar enkele vrije plaatsen meer.’

De kleine Latifa heeft geluk: gisteravond was ze erbij toen haar mama, Aissatou Barry, haar broertjes Tidiane (4) en Wabili (bijna 3) kwam oppikken aan de schoolpoort van De Speurneus. En precies omdat die broertjes daar al ingeschreven zijn, zal Latifa in 2011 ook in De Speurneus naar school kunnen gaan. ‘En daar zij we blij om’, zegt mama Aissatou. ‘We zijn bijzonder tevreden over de school en het is ook niet te ver stappen. Bij mijn oudste zoontje was het kantje-boord: eerst leek het dat er geen plaats zou zijn, maar uiteindelijk kwam er toch een plekje vrij… En nu kan Latifa volgend jaar dus ook beginnen.’

Lees meer bij De Gentenaar

Drie keer inschrijven.
Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.