Driekoningen in de Brugse Poort

vrijdag 8 januari 2010 13u57 | Fixatief | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , , , .

Eergisteren, 6 januari, ging Muziekhuis Goeste Majeur op stap om deze koude dagen wat op te warmen door uit vele kelen driekoningenliedjes te laten weerklinken in de Brugse Poort.
Een allegaartje van leden van Goeste Majeur, De Kinderfanfare, van Proper Tuupe en van De Propere Fanfare, kortom een uiterst onguur uitziend zootje (wat misschien de reden was waarom niet alle deuren opengingen), ging twee uren lang, in lompen en verfijnde gewaden gehuld, op pad om aan deuren aan te bellen, te zingen en te spelen én de mensen achter die deuren – van een beetje omgekeerde wereld houden we hier wel – een kleine zoetigheid aan te bieden en ze het beste te wensen voor de tijd die komt.
Een paar mensen van fotocollectief Fixatief zagen hun kans schoon om ongegeneerd vals te kunnen zingen en trokken mee op pad.
Ze slaagden er zowaar in om tussen het zingen en het blazen op bevroren vingers wat foto’s te nemen.

driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen driekoningen

© 2010 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Veerle

    Zo’n leuk initiatief!

  2. Reactie van Ciesvandekwis

    Zuu schuune, morgennamiddag is ‘t in Wondelgem te doen. Hopelijk blaast die sneeuwstorm geen – eu sneeuw- in het eten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>