Actiecomité overhandigt 6796 handtekeningen aan burgemeester

maandag 15 februari 2010 22u08 | teun | 7 reacties
Trefwoorden: , .

‘Behoud onze plantsoenen’.

Het actiecomité voor het behoud van de Charles de Kerchoveplantsoenen overhandigde maandagavond aan waarnemend burgemeester Mathias De Clercq 6.796 handtekeningen van burgers die begaan zijn met de parkjes.

De plantsoenen op de middenberm van de Charles de Kerchovelaan en IJzerlaan dreigen bij de heraanleg van het kruispunt met de Kortrijksepoortstaat/Kortrijksesteenweg te verdwijnen.

Een actiecomité uit de buurt verzet zich daar tegen en startte een petitie om een burgerinitiatief af te dwingen in de gemeenteraad. ‘We hebben 6.796 handtekeningen verzameld’, zegt Mattijs Van Damme van het actiecomité. ‘5.865 handtekeningen van Gentenaars en 931 van niet-Gentenaars. Het behoud van de perkjes wordt dus breed gedragen. Ik hoop dat we nu spreekrecht krijgen in de gemeenteraad.’

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Proficiat! Hou het vol, ge kunt winnen want de vernietiging van dat parkje wordt ondemocratisch opgelegd door de Lijn. We vragen ons echt af wie het in de stad voor het zeggen heeft “de Lijn” of ons stadsbestuur? Het is niet omdat de Vlaamse regio het beheer heeft van onze binnenring, dat ze daarom via de Lijn alles van onze plantsoenen mag “vermuuschen”.

  • Reactie van 3S

   Het stadsbestuur heeft hier toch hetzelfde standpunt als De Lijn?

  • Reactie van 3S

   JM, wat heeft De Lijn te zeggen over de rijstroken van de gewestweg R4 en over de plantsoenen van de stad?

 2. Reactie van Dieter

  Proficiat met jullie initiatief, doordouwen die handel!

 3. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Voor wie de discussie niet gevolgd heeft, in onderstaand artikel staat een link naar de powerpoint presentatie over ondermeer de heraanleg van dit kruispunt:
  http://archief2009.blogspot.com/2009/09/heraanleg-kortrijksesteenweg-start-in.html

 4. Reactie van Jos

  Schitterend initiatief! Als het stadsbestuur de volgende keer 5800 stemmen minder wil halen, dan weten ze wat ze moeten doen.

  OK dat je er moet voor zorgen dat er minder auto’s tegelijk de Kortrijksepoortstraat inrijden, maar daarvoor is nu al genoeg plaats om dat te voorzien. Zelfs op die onnozele dia’s zie je duidelijk dat men eigenlijk niet meer ruimte nodig heeft.

  Het doet mij denken aan de goede oude tijd van het Papegaaiparkje. Ook toen moesten de bewoners zelf hun beetje groen redden, tegen een stadsbestuur dat liefst alles kapot maakt. Ik dacht dat de tijdens sindsdien veranderd waren, maar blijkbaar denken ze in het stadhuis nog altijd: “een boom in Gent? Oei oei! Onmiddellijk omhakken die handel”.

 5. Reactie van Herb

  inderdaad, leuke actie en het zou een schande zijn als deze mooie kleine park zoude verdwijnen.