Jazz: Go West

dinsdag 23 februari 2010 9u38 | Bruno Bollaert | reageer
Trefwoorden: , , , .

Hopelijk was u ook tevreden met het entertainment van Mostly Other People Do The Killing, vorige donderdag in de balzaal van Vooruit. Ondanks allerlei perikelen zijn de jongelui na dertien uur reistijd toch op tijd in Gent geraakt, waar ze –met dank aan de koffie– een enthousiasmerende en (zoals voorspeld) energieke set op de planken brachten. Er zat, maar misschien ben ik daarin de enige, een nadrukkelijk verschil tussen de muziek op de plaat en de live uitvoering ervan. Het live optreden gaf meer de indruk van een –weliswaar aangename– performance, waarin het amusement en het spelplezier van de groepsleden opmerkelijk was. De kwinkslagen vlogen heen en weer over het podium –net zoals de sticks van de drummer overigens. Het zat vol sportieve uitdagingen, stak goed in elkaar, en wist het publiek van begin tot eind te boeien (met misschien een klein dipje aan het begin van de tweede set). Benieuwd naar hun evolutie.

Mostly Other People Do The Killing

Sommige concerten blijven u gewoon bij. Op 25 november 2006 ging ik met mijn schoonvader een namiddagje in het café van Vooruit zitten. Op het podium aldaar was een groot doek gespannen, waarop de duinencross in Koksijde live werd geprojecteerd (hij ging voornamelijk voor de cross; ik voornamelijk voor de muziek). Op dat podium zaten vijf muzikanten, geheel getooid in koerskostuum (inclusief ‘klak’), om er –onder leiding van componist en muzikant Johan Derycke– het verloop van die koers met muziek te begeleiden. We hebben er tot vandaag nog goede herinneringen aan.

Vanavond wordt er in de Domzaal geprojecteerd. Go West is niet de hit van Village People (zelfs niet in de versie van de Pet Shop Boys), maar een stille film van Buster Keaton uit 1925 (waarvoor Bill Frisell in 1995 ook al incidental music heeft geschreven). Op het podium zitten alweer vijf muzikanten, waarvan drie er ook bij Cylophonics bij waren: Johan Derycke, Kristof Rosseeuw en Filip Wauters. Ze worden vergezeld door Tom Wouters (drums) en Bart Maris (trompet), en in die beztting kent u de groep misschien reeds als Kamikaze.

Een uitstekende film, avontuurlijke muziek, anderhalf uur van uw tijd, en een betaalbare prijs. Niet aarzelen: gaan.

Mostly Other People Do The Killing, meegemaakt op donderdag 18/02/2010 in Vooruit

Johan Derycke & Kamikaze – Go West , op dinsdag 23/02/2010 om 20u in de Domzaal van Vooruit. Toegang € 12 / 8 (vvk)

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.