ING België kiest Gent voor inplanting nieuw contact centre

dinsdag 9 maart 2010 16u20 | Michel Vuijlsteke | 2 reacties
Trefwoorden: , .

Schepen Martine De Regge opende vandaag in Gent het nieuwe Vlaamse contact centre van ING België. De keuze voor Gent past in een provinciale inplantingsstrategie waarbij de aanwezige profielen en de strategische ligging van de stad de doorslag gaven. Het nieuwe contact centre garandeert consistent jobkansen op lange termijn: jaarlijks zullen veertig vacatures ingevuld worden. ING lanceerde tijdens de officiële inhuldiging van de afdeling meteen een oproep naar werkzoekenden. Zij worden aangemoedigd hun cv in te dienen met het oog op een uitnodiging voor een heuse Job Day op de site in Gent.

Kansen voor Gentse starters

Het nieuwe ING Contact Centre in het Gentse Ledeberg bestaat uit een tweetalig telefoonteam van 170 mensen die een intensieve interne opleiding genoten. Zij zullen niet agressief verkopen, maar informatie en advies verstrekken over alle bankdiensten gaande van rekeningen en kaarten tot verzekeringen en kredieten. Omwille van zijn centrale rol in de strategie van de bank breidt het Contact Centre zijn personeelsbestand verder uit: ING is vandaag op zoek naar tien m/v voor onmiddellijke indiensttreding in Gent. Jaarlijks zullen daarenboven een veertigtal vacatures ingevuld worden, waarvan 80% openstaat voor jongeren.

Economische troeven van Gent trekken aandacht

ING België onderstreept met de opening van haar contact centre de strategische positie van de stad Gent. De bank koos resoluut voor Gent omwille van de hoge concurrentie op de arbeidsmarkt in de Brussel. De Gentse universiteit zorgt voor een instroom van jonge profielen, die belangrijk zijn voor een contact centre dat jobkansen biedt aan starters. Bovendien is de site ook gemakkelijk bereikbaar: twee van de belangrijkste Europese autowegen kruisen elkaar in Gent en er is de nabijheid van een trein- en busstation.

Nieuwe mijlpaal in de commerciële strategie van ING België

De opening van het ING Contact Centre in Gent past binnen de vernieuwde commerciële strategie van ING België, waar gezocht wordt complementariteit van de verschillende distributiekanalen ‘click’ (internet), ‘call’ (contact centres) en ‘face’ (kantorennetwerk). Het contact centre zal in de eerste plaats het kantorennetwerk ondersteunen door klanten de mogelijkheid te bieden hun bankzaken per telefoon of via mail te regelen.

Bron: persbericht

© 2010 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van ROOFTHOOFT TONY

    WAAR HEBBEN JULLIE DEZE KANTOREN VAN ING DAN WEL VERSTOPT IN GENT.MIJN GEDACHT.

  2. Reactie van Jimmy

    Effe gegoogled en hup: Gaston Crommenlaan! Heeft me minder moeite gekost dan drie posts te plaatsen (waarvan twee met capslock) met dezelfde boodschap…