Een lente lang vogels over de vloer in Zwijnaarde

dinsdag 23 maart 2010 10u10 | Veerle (tekst), Marc Careel (beeld) | 7 reacties
Trefwoorden: , , , , , .

In Wooncentrum Zonnebloem, een rusthuis voor bejaarden in de Hutsepotstraat in Zwijnaarde, werken ze al geruime tijd rond vogels, wat zelfs resulteerde in een bekroning met de Prinses Mathildeprijs 2009. Een van de luiken van dit project was een kunsttentoonstelling waarvoor enkele kunstenaars werden aangesproken die reeds iets rond vogels gedaan hebben. Enkele kunstenaars? Mmm, dat is eerder een understatement. Er worden immers werken van meer dan honderd kunstenaars tentoongesteld.

Vorige zaterdag werd Vogels over de vloer geopend door niemand minder dan kunstpaus Jan Hoet, waarna het heel wat moeite kostte om een foto te nemen van de talrijk aanwezige artiesten. De kunstwerken staan niet alleen te bezichtigen in het gebouw zelf, maar ook in de grote tuin.

vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels vogels

Artiesten van wie op Vogels over de vloer werk te bewonderen valt: Al Balis – Tillo Balis – Jean-Pierre Belaen – Fred Bervoets – Jean Bilquin – Kathleen Boussauw – Michel Bracke – Kristof Braekevelt – Olivier Bras – Brénine – Jan Burssens – Michel Buylen – Eddy Carels – Kathleen Claerhout – Marc Claerhout – Hans Claus – Marc Cnudde – Jean Coenen – Geert Colpaert – Achilles Cools – Leo Copers – Corneille – Anne Cornil – Jan Cox – Patrick Crombé – Luc De Blok – Walter De Buck – Ivan De Buck – Leo De Buysere – Wim De Cauter – Roland De Cleer – Enk De Kramer – Jacky De Maeyer – Nadine De Meester – Lilyane De Moor – Walter De Rycke – Geert De Smet – Veerle De Smet – Macha De Vries – Marella – Bart Decq – Christian Demangel – Benjamin Demeyere – Jan Desmarets – Jacqueline Desmet – Etienne Desmet – Liévin d’Ydewalle – Chris Ferket – Cyr Frimout – Rogianne Gaytant – Frans Gentils – Paya Germonprez – Rudi Geyskens – Luc Gobijn – Marnix Hoys – Michel Janssens – Alfred Klinkan – Hélène Knapen – Tzvetanka Koykova – Frans Labath – Mark Lampens – Octave Landuyt – Luc Lapere – Thierry Lauwers – Jan Leenknegt – Frank Liefooghe – Agnes Maes – Frank Maieu – Marcase – Marf – Karl Meching ~ Chris Missiaen – Mugo – Elmas N. Meltem – Willy Peeters – Willy Plompen – Roger Raveel – Stefaan Roelstraete – Pjeroo Roobjee – Willem Serneels – Frank Slabbinck – Sleppe – Krie Smet – Jef Snauwaert – Lode Tibos – Guy Timmerman – Roger Van Akelyen – Thé van Bergen – Hilde Van De Walle – Jan Van Den Abbeel – Madeleine Van Der Knoop – Johan Van Geluwe – Paul Van Gysegem – Erlend Van Landeghem – Mi Van Landuyt – JefVan Leeuw – Marcel van Maele – Paul Van Rafelghem – Agnes Van Ransbeeck – Willy Van Sompel – Hugo Vander Vekens – Koen Vanmechelen – Jan Vanriet – Eric Verhal – Willem Vermanderen – Vera Vermeersch – Mag Vermeiren ~ Raf Veulemans – Pierre Vlerick en Roger Wittevrongel.

De tentoonstelling loopt 3 maanden lang, van 21 maart 2010 tot 21 juni 2010, van 9 tot 17 u., ook tijdens het weekend,
in Wooncentrum Zonnebloem, Hutsepotstraat 29, 9052 Gent-Zwijnaarde
Tel. 09/241.78.11

© 2010 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van linda vermote

  Prachtig innitiatief, gefeleciteerd aan de organisatoren
  mijn favoriet de grote vogel van Belaen Jean Pierre
  zoals op de foto
  grtz
  linda

 2. Reactie van Micheline Permanne

  Als Zwijnaardenaars, zullen wij daar zeker één dezer dagen/weken onze kop eens binnensteken. Zeer mooie fotoreportage overigens.

 3. Reactie van andre dewinne

  prachtig die vogels en vogelachtigen op het plein proficiat aan de organisatoren puik werk, en niet vergeten de artiesten!! mooi beeld die grote dikke vogel!
  grt andre

 4. Reactie van lieve maes

  Hallo,hierbij wil ik iedereen feliciteren met de opzet van de expo,kom zeker nog eens terug met een paar vriendinnen,
  had ik plaats en een goed budget dan was die mooie ronde dikke vogel de mijne
  liefs lieve

 5. Reactie van debruyne luc

  kortom in één woord:::mooi!!
  onze lievelingen de werken van o.landuyt en Belaen
  grt en tot later
  luc

 6. Reactie van coudenys wim

  zondag expo bezocht,mooi initiatief kunnen er veel een punt aan zuigen,moet herhaald worden,we loved it!!
  inderdaad landuyt ,Belaen , waren de hoofdvogels
  grt wim en vera

 7. Reactie van Deman Chantal

  graag had ik eens komen kijken,ik zou zo’n vogel willen in mijn tuin