Brooderie

donderdag 17 juni 2010 12u30 | patricia | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Ik had zaterdag een drukke dag voor de boeg. Mijn lief was al vroeg het huis uitgeslopen, iets met laminaat enzo. Dus ik stond er alleen voor en het was een beetje afwegen: een uurtje langer slapen of gezellig gaan ontbijten. Als er één zekerheid is in mijn leven is het wel dat het overslaan van het ontbijt geen goed idee is. Snel een kopje koffie en de deur uit, is aan mij niet besteed (al overkomt het me ook wel, maar dan haal ik dat wel onderweg in). Dus om de dag toch in schoonheid te beginnen trok ik naar de plaats van de afspraak om de wereldbreidag goed in te zetten: de Brooderie. Ik was vergeten om het adres te checken, maar met een beetje logisch denken kwam ik toch op het juiste adres. Ik had niet meteen de link gemaakt tussen de naam en de gezellige zaak tegenover het Design museum, al ben ik er al vaak voorbij gestapt en gefietst.

Het was eerlijk gezegd de eerste keer dat ik er iets ging eten. Het was nog vroeg, 8u30 ofzo maar toch zag ik een dappere krantlezer al op het terras genieten van een kop koffie. Zalig. Maar voor mij een beetje te koud, binnen is er voldoende plaats. Als het echt druk wordt, kan je ook achterin zitten. Ik koos voor het ontbijt (11,50 euro) met fruitsap, croissant, brood met kaas & hesp, een eitje, een koffie en confituur. Voor wie het ‘s morgens graag wat meer bescheiden houdt is er ook het mini-ontbijt (5,50 euro) met croissant en koffie. En voor wie het graag wat meer mag zijn, zijn er ook brunch-formules.

De bediening verliep heel vlot en was bijzonder vriendelijk. De gezellige sfeer in de Brooderie is niet zo zeer de inrichting, het oog voor details, maar is vooral het personeel. Hoe ze aandacht Engelse toeristen spontaan de kaart in het Engels overhandigen, hoe ze er voor zorgen dat alles vlot verloopt, of je nu komt voor een vlugge kop koffie of een rustig ontbijt. Ik moest even wachten op mijn eitje, maar met de fruitsap en de croissant kon ik al gerust beginnen. De koffie was lekker, het eitje net goed.

Collega i. gaat er graag taartjes eten en ondanks het vroege uur hoorde ik ze al bijna mijn naam roepen. Maar het ontbijt was zo lekker en meer dan voldoende dat het taartje voor een volgende keer zal zijn. Ik nam er nog een extra koffie bij omdat we zo gezellig zaten te kletsen. Het bracht mijn rekening op 13,50 euro, niet overdreven voor een bijzonder lekker ontbijt in een gezellig kader. In het parkje ernaast staat nu een roze bank, een initiatief van de Stad Gent. Je kan bij de Brooderie zonder problemen je bestelling doorgeven, zij zorgen ervoor dat je wegwerpbekertjes krijgt en voor je het weet, heb je de ideale date. En als het te druk is naar je zin, kan je er ook lekkere croissants en brood kopen.

de Brooderie, Jan Breydelstraat 8, 9000 Gent, T 09/225 06 23.

© 2010 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Lies

  De Brooderie is inderdaad een aanrader. Ik ga er ook zeer graag naartoe.

 2. Reactie van Robert

  Ga er al jaren, altijd even lekker.Da sfeer zo Quartier Latin in Parijs De aanrader de kaastaart met passievrucht gelei hhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmm

 3. Reactie van Jeroen

  Toch niet meer hetzelfde als vroeger, het is -letterlijk- allemaal wat minder, in een ver verleden met de 2 dames extra wat lekkerder, nu zijn het studenten… het gebouw en de ligging maken het misschien nog goed, hoewel ik eerlijk toegeef afgehaakt te hebben

 4. Reactie van SveN

  Ben er vandaag gaan lunchen. Lekker, veel, goedkoop, verzorgd tot in de details, vriendelijk en correct. Het was heel druk en we moesten vrij lang wachten maar we werden tijdens het wachten verwend met proevertjes. Heel gezellig, vooral op het terras want binnnen vind ik het wat rommelig en de vlekkerige gele muren vond ik storend.
  En héééérlijke taart!