Vrolijke Papegay vrijkaarten

woensdag 23 juni 2010 13u59 | San (tekst), Wong Mei Teng (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , .

papegayfeestenHet is weer zomer! Dat kan je uiteraard merken aan het betere weer, alhoewel dat het vorig weekend wel liet afweten, maar we blijven optimist en gaan ervan uit dat dat de laatste koude stuiptrekkingen waren.

Waaraan je ook kan merken dat de zomer er is, zijn de buurtfeesten die weer als paddenstoelen uit de grond schieten. Er waren al de Coupurefeesten (niemand van de lezers die daarvan nog een leuk verslagje kan maken?) begin juni en volgend weekend is er het Papegay buurtfeest.

‘Waar mag dat wel zijn?’ hoor ik u zich afvragen. Wel, de De Papegay (een oude schrijfwijze van ‘papegaai’, een term uit het boogschieten) is een buurt- en leefmilieuvereniging in Gent die werd opgericht in 1992 naar aanleiding van de aankoop door de buurtbewoners van het Papegayparkje, een plantsoentje op de hoek van de Papegaaistraat en Twaalfkameren.

In 1997 werd bij het Aardgasnatuurfonds van de Koning Boudewijnstichting een project ingediend om het plantsoentje te verfraaien. De buurt stelde voor om een pergola te bouwen, waarrond klimplanten zouden groeien. Het project werd bekroond met een prijs en in 2000 kwam de pergola er, en werden de klimplanten aangeplant. Zo heeft de buurt nu een kleine oase in het midden van de stad.

Het feest zal niet plaatsvinden in het parkje/plantsoentje, maar wel op de site van de voormalige veeartsenijschool (nu MOBI) met ingang via het Casinoplein. Het buurtfeest wordt dit jaar uitgebreid en er is een heel programma voorzien, van ‘s middags tot ‘s avonds laat, en dit op zaterdag 26 juni:

13u: rommelmarkt
17u: (gratis) buurtaperitief, opgeluisterd met een pianoconcert van Chris Taerwe
18u: start eetfestijn met warme beenhesp en een assortiment van groenten (VVK: € 11/ADK: € 14 – best op voorhand inschrijven via info@depapegay.be)
19u: optreden van Nomad Swing
21u: optreden van Spellbaund.

Het lijkt alvast een leuk feestje te worden. Geïnteresseerd? Dan moet je je daarheen reppen op zaterdag 26 juni en als je wil, kan je nog gratis gaan eten met vrijkaarten door ons bezorgd, want wij hebben hier 2 x 2 kaarten liggen. Het leven is voor de rappen én voor degenen die zich een beetje moeite willen getroosten, want je moet de kaarten zelf komen afhalen in centrum Gent. Gewoon een mailtje sturen naar wedstrijd@gentblogt.be en de twee eersten krijgen een antwoord terug met de exacte locatie waar de kaarten afgehaald kunnen worden.

Allez vooruit!

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.