22 gratis concerten op Jazz in ‘t Park

maandag 5 juli 2010 15u51 | Bruno Bollaert | reageer
Trefwoorden: , , .

Het gezellige Gentse Zuidpark wordt voor de 17e editie van Jazz in ’t Park opnieuw de gedroomde festivallocatie voor een jazzy nazomer. Van vrijdag 27 augustus tot zondag 29 augustus 2010 en van vrijdag 3 september tot zondag 5 september 2010 worden tussen de bomen maar liefst 22 gratis concerten aangeboden. Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met de hedendaagse Belgische jazz door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren.

Tijdens de zes dagen Jazz in ’t Park spelen maar liefst 22 formaties in het Zuidpark, 4 meer dan de vorige jaren. Op zaterdag en zondag treden nu telkens 4 in plaats van 3 formaties op. Door een extra namiddagconcert om 16 uur wil organisator-programmator Jan Schiettekatte het openluchtfestival nog meer laten uitgroeien tot een permanente jazzhappening en jazzgerelateerde initiatieven stimuleren. Daarvoor zorgen ook de eetstandjes, de ‘Blue Valentine Shop’ waar het publiek terecht kan voor oldies en collector’s items uit de jazz, de infochaletjes van Jazzmozaïek, JazzLab Series, Gent Jazz/Jazz Middelheim en de Dienst Feestelijkheden. De samenwerking met JazzLab Series wordt uitgebreid.

Blikvangers dit jaar zijn het Michel Bisceglia Trio op vrijdag 27 augustus, het Chris Joris Quintet op zondag 29 augustus 2010, het Pascal Schumacher Quartet en het Charles Loos-Bernard Guyot Sextet op vrijdag 3 september 2010. Op zaterdag 4 september 2010 is er een bijzonder reünieconcert van de formatie van jazzbassist Paul Van Gyseghem, die reeds in de late jaren zestig actief deel uitmaakte van de internationale free jazzscène. Hij viert dit jaar zijn 75e verjaardag. De afsluiter op zondag 5 september 2010 is het Steven Delannoy Quartet, met coming men Steven Delannoye en Christian Mendoza, en met de gevestigde waarden Nicolas Thijs en Dré Pallemaerts. Daarna is het aan het Ivan Paduart Quartet om, samen met de speciale gast en internationaal befaamde trompettist Bert Joris, het festival feestelijk af te sluiten.

[bron: persbericht]

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.