Anna. Een detectivemusical

zondag 18 juli 2010 1u47 | Veerle (tekst), Michel Vuijlsteke (beeld) | 5 reacties
Trefwoorden: , , , , .

Ken je Anna? Ik mocht haar gisteren ontmoeten. Een jonge ambitieuze advocate, recht voor de raap en gepassioneerd. Ze is op zoek naar een nieuwe uitdaging en solliciteert bij het detectivebureau van Sam, een ondernemende bedrijfsleider, aan het hoofd van een uitgebreid en goed draaiend team.

Hij eist wel het uiterste van zijn mensen – ‘Focussen!’ ‘Alles voor de job’ – maar het motto is en blijft Eén voor allen, allen voor één!. Anna krijgt een contract en ziet het helemaal zitten. Alles loopt vlot, Anna werkt zich goed in, maar toch ontbreekt er iets. Er knaagt iets. Zowel bij haar als bij het bureau.

Anna. De musical

Een echt belangrijke zaak, dat zou pas fantastisch zijn. Die zaak dient zich aan in de persoon van Nora Kitty, een sterzangeres die echter in een echtscheiding verwikkeld zit. Zij heeft een opdracht voor Sam en co. Grote opwinding bij het bureau: slagen zij erin, dan zijn ze binnen en mogen ze zich tot de groten rekenen. Het is dus alle hens aan dek.

Anna. De musical Anna. De musical

Zoals we uit een schitterende scène van een van de vorige producties van Kamer 58, Bal der Fobieën, leerden, kan een goed opgebouwd verhaal niet zonder spanning en drama, en die zijn dan ook in ruime mate aanwezig: intriges, een onderzoek dat niet verloopt zoals verwacht, dromen en verlangens, twijfels, en dan vooral de liefde, in al haar facetten.

Anna. De musical Anna. De musical

Een goed verstaander heeft natuurlijk al lang door dat ik het hier heb over de nieuwe Gentse-Feestenproductie van Kamer 58, Anna. De musical, die vrijdag 16 juli 2010 in première ging. En jawel, het was alweer de moeite. Ik geef het toe, ik heb een klein, gemeen kantje en verwacht eens een productie te zien die wat minder is dan de vorige – wat ik dus zelfs volkomen normaal zou vinden – omdat alles wat ik tot nu zag zo goed was. Maar neen, de groep heeft zichzelf weer ruimschoots overtroffen.

Anna. De musical

En dan te bedenken dat deze hele productie op amper drie weken gerealiseerd werd, zeven dagen op zeven (ja, ik heb mijn dochter niet veel gezien) en bij tropische temperaturen. En dan te bedenken dat deze hele productie gedragen wordt door een groep jongeren voor wie dit een hobby is, evenwel met hart en ziel. Proficiat Elisa, Anna, Lies, Stan, Pieter, Annelies, Tineke, Renate, Sophia, Liselot, Lander, Liesa, Laura, Linde, Sofie, Marijke, Liesbet, Amelie, Manon, Britt, Josephine, Charlotte en An-Sofie. Je voelde heel duidelijk dat de Eén voor allen, allen voor één! niet alleen in het script stond, maar dat ook zij ervan doordrongen waren. En het moet zijn dat ze die energie doorgeven aan het publiek, want ik ga na afloop telkens met een hele lading positieve energie naar huis.

Anna. De musical

Proficiat ook James, Elke en Stéphanie. Door jullie inzet en coaching konden we weer genieten van een pracht van een productie. Het geheel was af en verzorgd, met oog voor details: script, teksten van de liedjes (speciaal voor dit stuk geschreven), zang, choreografie, decor, kostuums, muziek, alles was op elkaar ingespeeld, met aandacht voor de nodige glimlach. Ook de manier waarop in beeld gebracht wordt wat er in Anna haar gedachten omgaat, is heel spitsvondig.

Zou ik het doen of niet? Zeggen welke stukken mij het meest zijn bijgebleven? Bah ja, waarom niet eigenlijk: de groepsnummers, Peter op het bankje (inclusief de krekels), en het lied van Chantal. En dat zal voor iedereen anders zijn. Peins ik. Want het was allemaal goed.

Anna. De musical Anna. De musical Anna. De musical Anna. De musical

Mocht u zich afvragen vanwaar u de verschillende liedjes herkent, u hoort o.m. het volgende: Omigod you Guys (uit de musical Legally Blonde), Try sleeping with a broken heart (Alicia Keys), What you want (uit de musical Legally Blonde), 9 to 5 (Dolly Parton), Let’s play a lovescene (uit de musical Fame), I’ll love you (Rent), Telephone (Lady Gaga), Russian Roulette (Rihanna), In my head (Jason Derulo), Ordinary People (uit de musical Fame), Who do you think you are (Spice Girls), This is my life (Shirley Bassey) en Get Down

Anna. De musical

Anna. De musical Anna. De musical

Dan rest mij nog één ding te zeggen: Gaat dat zien! Gaat dat zien!

Oh ja, toch nog dit. Na de verkoop van de Backstage heeft Kamer 58, sinds december vorig jaar, voor zijn voorstellingen een nieuwe thuis gevonden in Theater Scala, Dendermondsesteenweg 163-165, 9000 Gent. Ook het aanvangsuur is veranderd: raadpleeg daarvoor zeker onderstaande speellijst.
En misschien interessant om te weten: de voorstelling is zeker ook geschikt voor kinderen, vanaf pakweg de lagere school.

Anna. De musical

Tekst en regie: James Cooke
Vocale coaching: Elke Buyle
Choreografie: Stéphanie Dequin
Geluid: Jonas Dekeyser
Licht: Antoon Raes
Projectie: Vincent Sobry, The Aquarium
Ontwerp Flyer: Arnaud Segers

Voorstellingen in Theater Scala, Dendermondsesteenweg 163-165, 9000 Gent
Nog op 18, 19, 21, 22, 24 en 25 juli 2010 telkens om 21 u. Op 20 en 23 juli 2010 telkens om 14 u.

Voorverkoop: € 12; kassa: € 15
Reservaties via www.scalaplatform.be of tel. 09/228.81.20

© 2010 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van San

  Volledig mee akkoord. Een fantastische voorstelling en chapeau (nog eens) voor heel het team!

 2. Reactie van Veerle

  Prachtige voorstelling! Zeker de moeite om naar te gaan kijken! Wat een teamwerk

 3. Reactie van Michael

  Bijzonder sterke voorstelling! Prachtig neergezet door de hele bende. Top!

 4. Reactie van Maria

  Een “Huzarenstuk” in zo een korte tijd!!!
  De voorstelling is levendig en gelaagd, ook geslaagd omwille van het gebruik van film-beelden en het steengoede acteerwerk. Proficiat aan allen.

 5. Reactie van Linda Van Lerberghe

  Om jongeren tot zoiets aan te zetten en tot zo een prachtig eindresultaat te komen in zo een korte tijd,CHAPEAU .Het geheim één voor allen,allen voor één Misschien een tip voor de redders van ons land?
  Dikke proficiat aan gans het team!