Pierkespark officieel geopend

vrijdag 8 oktober 2010 10u22 | Veerle (tekst), Fixatief (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , .

buurtfeestAfgelopen zaterdag is het Pierkespark in de Brugse Poort officieel geopend. Helaas, driewerf helaas, hadden wij die dag andere plannen en konden we er niet bij zijn. Maar gelukkig zijn er de mannen en vrouwen van Fixatief. Zij organiseerden zaterdag ook een fototentoonstelling met foto’s van tijdens de werken aan het park, foto’s van hoe het parkleven op de werf verder ging, foto’s van voor en na de heraanleg, foto’s van de aanleg van de mozaïek.

Ze waren zo vriendelijk om voor Gentblogt een selectie te maken, aangevuld met een sfeerbeeld van het eerste Pierkesbal.
Maar eerst duiken ze nog eens in de oude doos, met beelden van toen het park nog de koer van een school was (de eerste foto is uit de jaren 1930, de tweede van enkele decennia later), en met een scène van Pierke van Poppentheater Magie, dat in de Haspelstraat (later ook de Pierkestroate gedoopt) zijn theaterzaaltje had. Dat zaaltje moest wijken voor de aanleg van het park, maar wees maar zeker dat de geest van Pierke verankerd zit in ‘zijn’ Pierkespark. En gelukkig maar. Op de foto Pierke in zijn park, toen er nog een draak woonde.

Pierkespark Pierkespark Pierkespark

Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark Pierkespark

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.